Пътнически самолет се разби във Франция

На борда му са се намирали 148 души, вероятно няма оцелели
Обновена: 24 мар 2015 14:48 | 24 мар 2015 12:50, Елка Василева
152
Пътнически самолет се разби във Франция
Снимка: архив, Reuters

Самолет Airbus A320 се е разбил в Южна Франция, предаде РИА Новости, като се позова на сайта на вестник La Provence.

Самолетът на авиокомпания Germanwings - нискотарифния филиал на Lufthansa, изпълнявал полет от Барселона за Дюселдорф, се е разбил в района на Барселонет, в южната част на френските Алпи - на около 100 километра северно от град Ница. Останки от самолета са открити близо до селото.

На борда на самолета са се намирали 142 пътници и 6 души екипаж, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на авиационните власти.

Германската служба за безопасност на полетите обаче разполага с данни за 154 души на борда на разбилия се Airbus – 148 пътници и 6 членове на екипажа, предаде ТАСС.

Най-вероятно всички, намирали се на борда, са загинали, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес.

Оланд допусна, че при катастрофата са загинали голям брой граждани на Германия. Френският президент заяви, че ще разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел и с испанския крал Фелипе VI. 45 пътници на самолета вероятно са били испанци, съобщи междувременно испански вицепремиер.

Оланд отбеляза, че катастрофата е станала в отдалечен район и че не се знае дали има пострадали хора на земята.

Самолетът се е разбил в изключително труднодостъпен планински район, което ще затрудни и спасителната операция, отбелязва ТАСС.

Машината се е разбила в планинска местност, на 2 000 метра надморска височина. В района на катастрофата практически няма пътища. 

Причините за катастрофата засега не са известни.

Самолетът е излетял от Барселона в 9.55 ч. местно време. Изчезнал е от екраните на радарите в 10.39 ч. Няколко минути по-късно, в 10.47 ч. от самолета е бил изпратен сигнал за бедствие. Пилотите така и не успели да установят повече връзка с диспечерите.

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов пътува към мястото на злополуката. Изпратени са и спасителни екипи.

Авиокомпания Germanwings е основана през 1991 г. Разбилият се Airbus е бил произведен преди 24 години и оттогава е във флотилията на Lufthansa. От  Germanwings проверяват информацията. От компанията производител Airbus ще проведат собствено разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Франциясамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолета се е разбил по време на най нерисковия етап от полета. Това е когато е летял в ешелона което поражда доста въпроси и генерира доста неприятни хипотези
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според информацията до момента сред пасажерите на полета от Барселона до Дюселдорф е имало испанци, германци и турци.Отхвърля се версията за терористичен акт, съобщи ДПА.Очаквайте подробности!
48
0
 
13
 
! Отговори
herr dimitrov преди 9 години
Все още не знаем какво точно се е случило с полет4U 9525. Най-дълбокото ми съчувствие е насочено към всички близки и приятелина нашите пасажери и екипажа на4U 9525. Ако страховете ни бъдат потвърдени, това е черен ден за Lufthansa. Надяваме се да открием оцелели.
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 59АБСОЛЮТНО!!Самолетите са РИСКОВ транспорт.
46
2
 
50
 
! Отговори
me преди 9 години
Мир на душите на загиналите и много сила на близките! Не знам какви *** коментират тук, че намесват Украйна, Малазйзия и не знам си какво в трагедията. Хора, осъзнайте се! Как може да не изпитвате състрадание към загубилите живота си?! Всички самолети минават едни и същи проверки, днес е нискотаригфна компания, но можеше да е ВСЯКА! Загиналите са нечии близки, покажете малко състрадание. Това не е темата, под която да пишете глупости!
45
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е да няма загинали българи!
44
4
 
2
 
! Отговори
рт преди 9 години
За боркан краставици правел страшни кавали
43
1
 
4
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До баче кикобаче кико, кавали правиш ли без пари, а?
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е типична самолетна катастрофа!Има намесени пътници.
41
16
 
2
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
КВО БЕ НАМЕСВАШ БОГ САТАНИСТ ТАКЪВ АЗ ЛИ СЪМ ГИ КАРАЛ ДА СЕ КАЧВАТ ЗА НЯКОЙ ЛЕВ ПО-МАЛКО И СЕ КАЧВАШ В САМОЛЕТАидва края на света,,,,,,, помооооооощ
40
9
 
8
 
! Отговори
капо преди 9 години
Поставили са по д охрана близките на загиналите. Тука поне имат роднини загиналите, не като при малайзийския Боинг, дето от 300 загинали никой нямаше роднини...ако се сещате...
39
14
 
7
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ ЧЕ КОНГРЕСА НА САЩ ГЛАСУВА ЗА ДОСТАВКИ НА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНАИДВА КРАЯ НА СВЕТА, ВИЕ ЗА САМОЛЕТИ ПИШЕТЕ ЩЕ ВИ Е ХУБАВО КОГАТО ПАДАТ БОМБИТЕ ОТ БАЙКОНУР ?ТАКА ЛИ ?
38
2
 
2
 
! Отговори
до 47 от ххх преди 9 години
Франкфурт ми ти ? Бачкаш ли за 500лв софиски диспечар
37
15
 
6
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
ЛИПСВА ЛИ ВИ СИГУРНОСТТА ?ДОБРО Е ПРИ ТИКВАТА ??? ДУМАЙ ЮРОДЕ
36
15
 
1
 
! Отговори
No comment преди 9 години
Low cost = short life
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близките на жертвите са под засилена охрана. Нещо намирисва на терористичен акт. Не дай Боже!
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 36И аз си спомням абсолютно сигурно за това предсказание че ще има самолетна катастрофа, защото беше казано нещо за Германия.
33
0
 
15
 
! Отговори
тт преди 9 години
Неприятна новина. Жалко за загиналите хора и техните близки. Важно е да се направи много точен но и бърз анализ на причините, и те да бъдат отстранени(ако е технически проблем) или заложени в обучени и/или правила (ако е човешка грешка).Наистина зачестиха случаите на сам.катастрофи но относително това остава най-сигурния транспорт, а от друга страна трафика, полетите са многократно повече от преди 20-30 години.Жалко за хората все пак.
32
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен12 преди 9 години
Какви глупости имайте малко срам ! Хората са изгубили близки, ами ако някой от вашите близки беше в този самолет! Дали е нискотарифна компанията или не няма значение самолета си е машина и никога няма пълна гаранция! Бог да прости невинните хора които са били в самолета!
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да прости хората които са били на борда на самолета