Руските власти спряха кримска татарска телевизия

Били против анексирането, обвинили ги в екстремизъм
28 мар 2015 08:55,
380
Руските власти спряха кримска татарска телевизия
Снимка: Reuters, архив

Кримската татарска телевизия АТР обяви днес, че спира работа след месеци на натиск от страна на руските власти, предаде Франс прес. АТР представлява преди всичко мюсюлманското татарско малцинство, което се противопостави на анексирането на острова от Русия, отбелязва агенцията.

През септември телевизия АТР беше обвинена в екстремизъм. Местното министерство на вътрешните работи заяви, че има данни, че тя "подхранва нарочно сред кримските татари чувство на недоверие към властите".

Веригата АТР спира излъчването на 1 април. "Изпратихме искане за акредитация четири пъти, но всеки път беше отхвърляна" от руският орган за наблюдение на медиите, заяви пред АФП генералната директорка Елзара Ислямова.

АТР има три филиала, две радиостанции и телевизия за деца. Те рискуват да бъдат обвинени в незаконна дейност, ако продължат да работят без разрешение. Ислямова уточни, че рискът включва не само глоба от половин милион рубли (8000 евро), но и конфискация на материалите на медиите.

Независимия канал беше основан през 2005 година и се опасява да не бъде затворен от анексирането на Крим от Русия през март 2014 година. В края на януари около петдесет въоръжени полицаи извършиха обиск в медията, за да конфискуват запис на протестите против присъединяването към Русия на 26 февруари 2014 г. в Симферопол, при които се стигна до сблъсъци. Малко след протеста руските специални части поеха контрола над полуострова.

Москва анексира Крим след референдум, на който 97 на сто от гласувалите според Кремъл са се обявили за присъединяване към Русия. Повечето от 300-те хиляди кримски татари, представляващи около 12 на сто от населението на полуострова, бойкотираха гласуването.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
14
 
! Отговори
До Влайков преди 9 години
ти може би предпочиташ сега в Крим да е като в Донбас и Луганск ,а в пристанището да има американски фрегати .Русия беше принудена да направи това бе тутманик-точно заради реалната заплаха на полуострова да се настанят американски военни части.Естествено с благословията на фашагите дето в момента са на власт в Украйна благодарение на...Сега да ти цитирам похарчихме 5 милиарда долара за да помогнем за свалянето на правителството.Казо го онази дето раздаваше сандвичи на Майдана -американка,сещаш
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩЕ МЕСТЯТ РУСКИ ПАМЕТНИК !! ОТИВАТЕ В ИСТОРИЯТА *** !!!
69
3
 
7
 
! Отговори
Бледо - син преди 9 години
кримски татари са предатели,те посрещаха фашисти на бял кон с хляб и сол. Изселиха ги по време на2-та световна война.
68
3
 
10
 
! Отговори
7 преди 9 години
До Анониментия дето защитават татарите не са българи, а някакви *** *** на грантова схема, дето им пука само за паричките дето ще им снесат господарите, а те плащат добре на *** дето са готови и майка си да продадат
67
8
 
3
 
! Отговори
Влайков преди 9 години
Дори и с референдум (съмнителен) Русия открадна Крим в които до сега проблем нямаше. Не се беше чуло в Крим да има проблем, хората си живееха спокойно. Но от тук нататък винаги ще има нещо не както трябва на полуострова. И не само това, тепърва ще има проблеми там.
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тая простащина ли искат eusa да заглушат свободата на словото и плурализма?Е няма как с приматско ниво това да се случи!Не на диктатурата, аристокрацията в учебниците по история!
65
2
 
7
 
! Отговори
До Мишо Колев преди 9 години
Абе човек ,то из целия пазар пише -домати от България, Родопски картоф ,Смилянски фасул.Колко *** трябва да си за да вярваш на табелите.Че в чувалите въглищата може да са еднакви бе.
64
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Завръщането на СССР е в ход
63
1
 
6
 
! Отговори
Мишо Колев преди 9 години
Специално за тези, дето си мислят, че ги лъжа за донбаските въглища имам снимка на магазина с бележка на витрината. Ако от сайта ми я одобрят ще я кача. Може също така лично да отидете и да питате собственика да ви каже, че РУСНАЦИ му ги карат, а не украинци. А то няма и как украинци да му ги карат, при положение, че тези области не се контролират в момента от тях
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБолшевишката религия е забранена.
61
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е вътрашен проблем на Русия.Тя ще си преценява дали да дава или да не издава лицензи и защо.Естествено ,че и там има платени от американците ранобудни и прочее *** кото тук.Дето за шепа кървави долари са готови и майка си да продадат.Като им е отказан лиценз са им написали и причините за тоя отказ.Защо тези американски хрантутници не ги кажат,а представят нещата все едно е потъпкване на свободата на словото.И не е вярно ,че всичките татари бойкотираха референдума-имаше и за и против
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя религия е забранена в Япония ? За справка чичко Гугъл
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tatari , greci I bulgari jiveeha v Krim .Izseliha gi v Kazahstan I " krimnash" .
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мишо Колев.ТОВА Е НЕ ВЪЗМОЖНО ДА ИМА В БЪЛГАРИЯ ВЪГЛИЩА ОТ ДОНБАС ТОВА Е ЛЪЖАТА НА ПРОДАВАЧА ИЛИ ТВОЯ ЛЪЖА
57
15
 
6
 
! Отговори
Мишо Колев преди 9 години
По пътя за Женския пазар има един магазин с 2 табели на него: "Въглища от Донбас - 20лв" и "Въглища от Перник - 18 лв". Питах собственика от къде ги внася и каза, че с руснаци търгува. И сега вече ми се проясни, как точно диктатора *** защитава своите в Донбас и за какво му беше това нахлуване и завземане на чужда територия
56
5
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
ЩЕ ВИ ПИТАМ.ГОСПОЖО НЕСТЕРОВА.КАТО СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ КАТО ПОЛУЧАТ ГРАЖДАНСКВО БЪЛГАРСКО-- И ТЕ ДА ПРОЯВАТ ТАКИВА ДЕЯТЕЛНОСТИ.ВИЕ КАКВО ЩЕ ПИШЕТЕ.МНОГО Е ЛЕСНО ДА ВИДИШ ПРАШИНКАТА НА ОКОТО НА БЛИЖНИЯ СИ А НЕ ВИДИШ СЛАМКАТА В ТВОИТЕ ОКО.НИМА ЗАБРАВИЖТЕ ЧЕ ПРЕКРЪСТИХТЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА.И ДОСЕГА КОИТО С ТУРСКО ИМЕ ЗА НЕГО РАБОТА НЯМА-КЪДЕ Е ЛОГИКАТА
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пепа---но са мюсолмани--а при тях се развива радикалният ислямизъм--точно това е пропагандирала тази телевизия......схвана ли--или още ти трябва обяснение?????
54
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 84Скот Ушанков ти за цялото население ли се имаш ? Мишка с памперс нама го вече КПСС дървар от Коми !!!
53
8
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 9 години
До вижтеНищо не си търсил и няма нищо за виждане. Ти си лъжец, мошеник, подлец. Поразрових се в нета и видях клип, на който мърсуваш със сестра си. Покай се и *** в манастир, иначе ще ти се случи нещо, след което до края на жалкия ти живот ще пелтечиш и ще избухваш в истерични писъци само при вида на клавиатура.
52
5
 
11
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
Това в близките 20-30 г. не може да стане, защото управляващите от всички партии са комунисти, агенти на КГБ и обикновени клептократи, които могат да бъдат купени винаги. Спасението е единствено в ЕС и непрестанния натиск който трябва да осъществява върху управляващата ни ***. Именно затова не е в интерес на обикновения българин да влезем в Шенген и да падне мониторинга. Нещо повече мониторингта трябва да бъде разширен, да засегне и банковата тайна и транзакциите на клептокрацията ни.