Спипаха Краля на хакерите Кавръков във Филипините

Той е източвал и сметките на Бил Гейтс
10 апр 2015 11:44, Александър Попов
39
Спипаха Краля на хакерите Кавръков във Филипините
Снимка: Reuters

Властите във Филипините арестуваха 32-годишния българин Константин Симеонов Кавръков по обвинения в извършване на киберпрестъпления, включително кражба на хиляди долари от банковата сметка на основателя на "Майкрософт" и смятан за най-богат човек в света Бил гейтс, предадоха няколко електронни сайта от Филипините.

Кавръков е бил задържан около 21:00 часа снощи, когато се опитал да изтегли пари с подправени кредитни карти от банкомат на банка PS на централна улица в град Кесон сити. У него били намерени няколко кредитни карти, принадлежащи на различни лица, празна кредитна карта, машинни квитанции за теглени суми, мобилен телефон и 76 000 филипински песо (около 1700 долара).

По данни на различни правоохранителни служби Кавръков е член на "Българската суперхакерска група" от 2004 г., отбелязва сайтът rappler.com. Тази група е извършвала подобни измами в САЩ и Европа, и е замесена в редица случаи на киберпрестъпления, припомня БТА.

Припомня се, че Кавръков е бил арестуван през 2011 г. в Парагвай за банкови и търговски измами, киберпрестъпления, подправяне на документи.

Самият Кавръков е наречен "краля на хакерите" от международната правоохранителна общност заради уменията му да краде хиляди чрез клонирани банкови карти. Когато бе задържан в Парагвай, властите откриха у него над 90 000 щатски долара.

Полицията във Филипините тепърва трябва да установява как Кавръков е успял да излезе от затвора в Парагвай и да се озове във Филипините.

През декември една от най-големите местни банки - "Бенк ъв Филипин айлъндс", обяви, че разполага с информация, че българи може би стоят зад серията от кражби на пари с клонирани карти от банкомати в и около Манила - най-големия град на Филипините.

Междувременно виетнамски медии съобщиха, че трима българи са били арестувани в град Хо Ши Мин (бившия Сайгон) по подозрение, че са теглили пари от местни банки чрез фалшиви банкови карти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Аз веднъж правих изчисления и се оказа че парите които са отнесли /известните/ разделени на периода за който са действали тези хакери е около 70% от парите които съм заработила като заплата."Ехе. Една карта, правилно изщракана - 1200$. На ден да щракнеш 10 карти - 30 минути. Правиш ли по 12000 на ден?
27
0
 
2
 
! Отговори
alpiniz@mail.bg преди 9 години
Браво имаме си истински кралкрал,вече
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво на момчето,, лошо , че са го пипнали.. приятелите му български полицаи ще го измъкнат пак
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв хакер е тоя, само бивши автоджабази и дребни престъпнци се занимават да точат карти. Ако има някой с акъл, той не ходи по банкоматите.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредният "прославил" родината си ***.
23
2
 
5
 
! Отговори
Martin преди 9 години
Cheta komentarite i ne moga da povyarvam kolko glupavi bulgari ima :( Bog da vi prosti zabludeni dushi
22
5
 
2
 
! Отговори
американска подлога преди 9 години
Еми к'во пък, да го спипат...
21
10
 
9
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
За 7 години, 7 милиарда хора около света пропищяха в един глас от 7 милионното крадливо племе балканско!
20
2
 
6
 
! Отговори
Дрискотва преди 9 години
Знаел как да чопне и чопнал, кво толкова
19
0
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
АКо беше Крал на хакерите нямаше да допусне да го хванат за втори път
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицията във Филипините тепърва трябва да установява как Кавръков е успял да излезе от затвора в Парагвай и да се озове във Филипините.........АМИ ЧОВЕКА ИГРАЕ СЪС ДИРЕКТОРА НА ЗАТВОРА. КАЗАЛ МУ Е ЧЕ ЩЕ ГО НАПРАВИ МИЛИОНЕРЧЕ И ДИРЕКТОРЪТ ГО Е ПУСНАЛ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В ОТПУСК.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил Гейтс нали също открадна Уиндовс от юниксите. За кокошка няма прошка, а за милион няма закон.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такъв никой няма да го държи в затвор.Ще иде да си отработи парите при Бил Гейтс.Може и затова да е откраднал малко колкото да го забележат и привлекат на работа в МС.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То да е един ми те са стотици в тая Планета !Тоя Бил Гейт не си знае банковите сметки как е разбрал че му теглят парите ЧУДНО ...Майкрософт явно са големи тъпани ...Тея карти са точно за кумчо вълчо и майкрософт...
14
5
 
6
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз веднъж правих изчисления и се оказа че парите които са отнесли /известните/ разделени на периода за който са действали тези хакери е около 70% от парите които съм заработила като заплата. Като се има предвид че подобна дейност предполага сериозни разходи по мобилност и прикриване на следите ми се струва че истинските доходи разделени на времето едва ли ще превишават моя доход. Не им завиждам и не си губя времето да зная как го правят. Социалистическия начин на живот не ми е по вкуса.
13
5
 
9
 
! Отговори
БРАВО ПИЧОВЕ преди 9 години
Иначе тука много джавкат .Ми нали много от парите ще ги похарчат тук-по магазини,автосалони ,пиене жилища ,жени и т.н. ама то като сте гладни не ги виждате тия работи.Всъщност виждате ги , ама осъзнавате че и жените край вас ще се "облажат".Затова плюйте и кълнете.А днес няма ли някоя изкукала бабичка ,изгоряла с 20-30 бонбона да е.а
12
2
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Всеки, който може да чете може да направи това нещо- да купи бланко карти от интернет, а също и данни и да ги запише. Проблема е само един, може да те хванат. Гепят ли те ....хи,хи яко ти дупе, особено в третите страни.
11
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво ми поясняваш най големият престъпник управлява ДЪРЖАВАТА БЕ *** !!!
10
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Краля на хакирите е на процент при ГЕРБ и там има още крадци и крале ли им викат вече ...О неразумний юроде защо се срамиш да се наричаш Болгарин ...Как е излезнал от затвора ли ?С ПАРИ ... Пари при пари отиват...Оставете го ЧИЛЯКА краде от богатите за мен е РОБИН ХУД !!!
9
5
 
17
 
! Отговори
само да поясня преди 9 години
ПРИХОДИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА ОТ ПАРИ ВНЕСЕНИ ОТ ИЗНЕСЕНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ,НАДВИШАВАТ 3,7 ПЪТИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНВЕСТИЦИЙ! П Ъ Т И!!!ТАК ЧЕ НЕ ПЛЮЙТЕ ПО ТЯХ АМИ СИ НАМЕРЕТЕ БАЧКАНЕ.