Подчинени на Путин с по-големи доходи от неговите

Руският президент не е притеснен от този факт
15 апр 2015 21:55, Елка Василева
76
Подчинени на Путин с по-големи доходи от неговите
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин спокойно приема факта, че много от неговите подчинени, било то в правителството или в президентската администрация в Кремъл, получават доста повече пари от него самия, предаде ТАСС.

В отговор на въпрос на журналисти дали Путин е недоволен от това, че доходите на подчинените му са по-високи от неговите, говорителят на президента Дмитрий Песков заяви кратко: "Не".

"Всички имат абсолютно различни доходи. Всички имат различно минало. Някои например са работили в бизнеса и имат някакви банкови депозити", добави Песков и посочи, че всички не трябва да се поставят под един знаменател.

Според говорителя важното е всички доходи да са законно придобити и да бъдат декларирани.

Днес висши чиновници в Кремъл и в правителството публикуваха данни за своите доходи и имущество, така както са ги декларирали пред данъчните власти.

От тези информации става ясно, че миналата година Путин е получил 7,7 милиона рубли, което е по-малко от заработеното от неговия премиер Дмитрий Медведев, възлизащо на 8 милиона рубли и доста далеч от доходите на вицепремиера Александър Хлопонин, който е декларирал доходи от 280 милиона рубли за 2014 г.

От членовете на правителството с най-големи доходи се оказват и министърът без портфейл Михаил Абизов /222 милиона рубли/, и вицепремиерът Юрий Трутнев /179,5 милиона рубли/.

С най-високи доходи от служителите в администрацията на Кремъл е началникът на отдела за социално-икономическо сътрудничество със страните от ОНД, Южна Осетия и Абхазия Олег Говорун, който е декларирал 114 милиона рубли, което е около 15 пъти повече от доходите на Путин - неговия непосредствен началник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ПУТИН.КОЛКО ПЪТИ Е ПРЕЗИДЕНТ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ.ЗАЩОТО РАБОТИ ПРЗРАЧНО И ОГЛЕДАЛНО ОБИЧА НАРОДА СИ И МИСЛИ ЗА НЕГО.И Е ОБИЧАН ОТ НАРОДА СИ.НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РОСЕН СЪЩО МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ И ОБИЧА БГ.МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА ГО ПОДВЪРДИ НЕ НЯМА ТАКИВ НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ УВАЖЕНИЕТО НА БГ.НАРОД.РОСЕН НЕ Е ОЮИЧАН ОТ НАРОДА НИ
38
0
 
1
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
В отчаяните си опити да създадат някакъв положителен PR от Кремъл станаха жалки вече.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете на нашите какви са разликите между служители и шефове.
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джуджето е мултимилиардер с награбеното от руският народ. А то иначе Хитлер даже и заплатата не си е взимал дарявал я на сираците.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешна статия, ами Путин след като е милиардер в $ какво му пука за някакви държавни служители, които вземали с няколко хиляди $ повече на година! Държавната заплата за Путин са някакви джобни, самият той неотдавна каза, че даже не знае колко взима, просто му превеждат парите по сметка! Още тогава ми направи впечатление, че той има някакви други огромни доходи поради което президентската му заплата изобщо не го интересува! След това стана ясно че има 200 милиарда $, той е гл. акционер в Газпром
34
2
 
2
 
! Отговори
standartenfuhrer преди 9 години
Давай подполковник ! Пич си !
33
6
 
3
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
разбира се че Путин няма да е притеснен...той си има в различни сметки 70 млрд. долара...в някои изтойници даже се говори за 200 млрд. долара...
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият руски народ скърби за мизерната му заплата.
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Estestveno e edno djudje da vzema po-malko.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе чел съм басни от Езоп и Лафонтен.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Земи този минус *** !Путин е номер ЕДНО!Друго няма.....
28
7
 
16
 
! Отговори
MSC преди 9 години
Путин си е Путин!ВЕЛИК!И има много добър екип....
27
16
 
3
 
! Отговори
АЛЕКСИС ТСИПРАС преди 9 години
TАВАРИШ ПУТИН ИМА СВОИ ЛИЧНИ ПАРИ 250 МИЛИАРДА ДОЛЛАРА !!!НА НЕГО НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА РУСКИТЕ ПИЯНИ СЪНАРОДНИЦИ > :))))))ИМА СИ ЛИЧНО РАНЧО В ОКЛАХОМА, ПОДАРЪК ОТ ДЖОРДЖ БУШ-БАЩА, ОЩЕ ОТ 2001 ГОДИНА КОГАТО СЕ ВИДЯХА И БЕШЕ НА ПОЧИВКА ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ДВАМАТА БУШ, ЮЛИ 2001 Г. И ЗАЕДНО ПРАВЕХА ПЛАНОВЕТЕ ЗА КУЛИТЕ-БЛИЗНАЦИ И ПО НАТАТЪК КАКВО ДА СЕ ПРАВИ В АФГАНИСТАН, ЗА ДА СЕ ПУСНА НАНОВО МАКА И ДРОГАТА КЪМ ЕВРОПА.
26
0
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
След тази новина икономиката на България скочи с 25%
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
престъпник от чипровци , нищо повече
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истински лидер. Когато подчинените му поемат ударите, именно те получават по-високи възнаграждения, макар че няма по-голям стимул от добре свършената работа. Да, някои хора работят в интерес на държавата си.
23
2
 
13
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Този дребосък все повече и повече ми се издига в очите и вече ми се вижда като великан! И реално, може да е дребосък като човек, но е великан като политик! Ейваллах му на Путин! Руснаците извадиха голям късмет, че след пияндето Йелтцин се случиха на политик като него!
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** не краде не лъже не зима комисиони това някой далиго вярва
21
8
 
13
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Ей това е президент, не като нашия!
20
3
 
1
 
! Отговори
89145 преди 9 години
6a po4ina ot humor