6,8 по Рихтер разтърси отново Непал

Жертвите от земетресението надхвърлиха 2000
26 апр 2015 13:00,
2
6,8 по Рихтер разтърси отново Непал
Снимка: Reuters

Земетресение с магнитуд 6,8 стана днес на 78 км източно от столицата на Непал - Катманду, съобщи Европейско средиземноморския сеизмологичен център, цитиран от ТАСС.

Огнището му е било на дълбочина 10 км. Земетресението е било последвано от вторичен трус със сила 5 и епицентър на 50 източно от Катманду, съобщи геофизичният институт на САЩ.

Вчера в 11,56 часа местно време в Непал беше регистрирано земетресение с магнитуд 7,9. То беше последвано от множество вторични трусове, най-силният от които с магнитуд 6,6, отчетен в 12,30 ч. местно време.

По данни на Групата на ООН за оценка и координация при бедствия (UNDAC) вчерашното земетресение е засегнало близо 6,6 милиона души. По най-нови данни броят на жертвите в Непал вече надхвърля 2000 души.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Близък преди 8 години
Всичко хубаво а какво става със Българите в Непал ???? Няма ли да поне две думи да обели Министерството ????Там има две Български групи едната вече слиза към летище Лукла / единственото в света летище със наклон 12% на пистата/ а със другата няма връзка.... Няма ли да спасяваме Българите там ????Или спасяваме само тези който са наблизо, и може да се снимаме със.... И от къде знаят че няма пострадали Българи след като нямаме дори консулство ????? Интересно ми е дали ще се размърдат !!!