Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kak da priznaiat turcia , 4e iamlo bulgarski genozit, kato v turcia po uchebnicite pishe , 4e bulgarite sme im prevzeli teritoriata prez 1878 , nie se vodim zavoevateli spored turcia
228
13
 
8
 
! Отговори
ВЕЛИКИ СТЕ преди 9 години
Хахахахаааааа абе на Балканите няма нормална нация бе всичките все велики като ги питаш албанци сърби гърци българи не можеш да ги надприказваш и колкото е по-*** и по-скъсан /за знаене на езици да не говорим/ толкова е по-по-най и толкова другите са *** ***. А това че сборът от населението на гореизброените велики държави е по-малък от населението на Истанбул не е толкова важно - venseremos !
227
1
 
6
 
! Отговори
до Вива преди 9 години
Американците! Нашата декларация е копие на определението на Обама! Турция им върти номера и затова са тези намеци.
226
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета тук как някяой казват, че Турция нямала да загуби нищо.В Б-я е пълно с дрехи и евтини захарни изделия от Турция.
225
10
 
18
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Руснаците успяха да вкарат клин в добросъседските взаимоотношения с Турция.Какво искат арменците в България. Никога не са ги дискриминирали и все са били на ръководни постове в държавата. Не са ги изселвали,не са ги пращали в советски концлагери и уранови рудници, не ги караха да работят като роби по полето и в строителството. и не са им сменяли имената за РАЗЛИКА НА НАС КОРЕННИТЕ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ.Като не им харесва България да си ходят в Армения....
224
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, българи! Що врещите сега?! Две години след разорението на тракийските българи, вие заедно с турците бяхте в един военен съюз. Тогава лятото на 1915 г. е наречено в западната дипломация ,,Българското лято''. Англичаните гинат при Галиполи и всички очакват България да се включи на тяхна страна. Тогава най смелите прогнози за приключване на войната изобщо са 20 дни, най песимистичните - до половин година. Вие избрахте Турция и Германия и войната отиде още години. Избиха и арменците. Зарад вас.
223
0
 
10
 
! Отговори
none преди 9 години
До Турчин_13Сигурно си беден и миризлив "турчин". Как някой плаща за 1.5 милиона убити хора ?
222
2
 
8
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
и какви ще са тези последствия? откъде на къде някакви си там ще плашат суверенна държава??? или те заплашват само политиците че кранчето ще спре. ами да спре! таман накрая ще отрезвеят и ще започнат да мислят нормално. в края на краищата който каквото прави го прави за пари! кой го е грижа какво мисли турция.
221
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция и Русия по това си приличат, все размахват пръст на България и и се заканват, ама в исторически план, всяка империя захванала се с нас, рано или късно е изчезвала
220
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsi4ki bg turci , jadyt bulgarski hliab rodeni sa v Bulgaria , naviarno pove4eto shte umrat tuka , kakvo osbshto ima s turcia za da ja hvaliat vseki den? tova hvalene ne razbiram tova si e 4ist fanatizym za mene
219
3
 
16
 
! Отговори
до шоп преди 9 години
Нито един турчин не признава,че е имало робство или "не мисли че е имало",сл-но и ти си един от тях, А геноцида над арменците трябва да се признае,пьрво защото това е пьрва христианска дьржава от 301г,/цар Тьрдат офиц,приема христианството/,второ че по тази причина е било избиването им щото другото не приемали, и трето -на фона на нарастващ ислам,фундаментализьм-христианския свят трябва да покаже единството си по този вьпрос иначе излиза че не сме против да ни изтребват
218
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действително, текста отправен до нас е в рамките на дипломацията! Лошата Атака и добрият васал Бойко, който връхлетял в последния момент в гяурския парламент и предотвратил геноцид! Вижте последните три реда в текста и и си изтрийте минусите!
217
1
 
9
 
! Отговори
none преди 9 години
Поне да го бяха нарекли "Геноцид"
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsi4ki bg turci , s kakyv dokument pytuvat v evropa? bulgarski ili turskia aaa?
215
5
 
6
 
! Отговори
Viva преди 9 години
А кой ни караше изобщо, да приемаме такава декларация?
214
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Османската империя е пример за могъщество и затъпяване. Пехливанлъкът върви добре, строителството и то горе долу. Но, забележете, докато в почти всяка европейска страна от времето на Ренесанса ще посочите без усилие някое име свързано с културни постижения, научни и географски открития, от османско само мирис на пехливански шарлан и вой на дайрета. Да Винчи, Галилей, Волта, Декарт, Паскал, Пастьор, Нютон, Уат, Гутенберг, Гаус, Щраус, Колумб, Магелан, Менделеев.... Откъм Анадола - нищо!
213
0
 
6
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 9 години
Shte ima semki...Da ne pusnem vodata nadolu
212
1
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Като им разправяш,че България има само един външен враг и това е Турция,те хрупат ли хрупат зелена тревица!Единственото ни оръжие,с което бихме могли да ги спрем,бе унищожено по заповед отвъд океана....Вече сме били съюзници...То и гърците са съюзници с Турция,ама не си оголват ***!
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
oshte prez 14 vek se prodava Bulgaria , kato se razdelia na razli4ni carstva koito eidn na drug vemzesto da sa zaedno i da voyvat , te edin na drug sa vragove , i po tozi na4in se prodava teritoriata na osmancite
210
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я не ни плашете, че няма да ви стъпим по курортите и ще ви резнем вноса. От вас само далавери за източване на пари от строежите и предприятията ни. А уникалните ви тираджии и нарушенията им по пътищата са отделна тема.