Спасиха мъж, останал 82 часа под отломките в Катманду

Полицията се намеси срещу гневни хора, опитващи се да напуснат града
29 апр 2015 09:28, Елка Василева
3
Спасиха мъж, останал 82 часа под отломките в Катманду
Снимка: Reuters

Непалски части за борба с безредиците се намесиха в непалската столица Катманду, за да потушат протеста на гневни непалци, опитващи се да намерят автобус, за да напуснат града, предаде Франс прес.

Частите за борба с безредиците към полицията бяха разположени на местната автогара, близо до сградата на непалския парламент, където множеството се беше струпало преди изгрев слънце с надеждата да се качи на автобус от специална автобусна линия, създадена по нареждане на правителството за евакуация на хората.

Още по темата

Същевременно спасители от Франция извадиха мъж на 27 години, прекарал 82 часа под отломките на хотел в Катманду, рухнал при катастрофалния трус в събота, предаде Асошиейтед прес.

Спасеният Риши Ханал призна, че е пил урината си, за да оцелее през всичките часове под руините. Той разказа, че е бил заобиколен от трупове, от които се разнасяла отвратителна миризма. Мъжът от обаче не загубил надежда, че ще бъде спасен. Засега не е ясно дали той е бил служител или гост на хотела.

Преди това спасителни екипи извадиха изпод руините на сгради в Катманду жена, прекарала под тях 33 часа и мъж, прекарал под тях 60 часа, припомня ТАСС.

Началникът на отдела за управление на кризите и катастрофите към непалското министерство на вътрешните работи Рам Кумар Дахал пък призова "чуждите приятели" на Непал да изпратят храни, палатки, лекарства за бедстващите, както и да представят план за справяне с кризата, защото самите непалски власти не били способни сами да съставят такъв план.

Дахал посочи, че непалците имат спешна нужда и от дюшеци, одеяла, от уреди за готвене, от суха храна. Страната се нуждае и от ортопеди, невролози, хирурзи, анестезиолози, от антибиотици, от оборудване за извършване на операции и дори от легла за болните.

Непалският представител посочи, че властите не искат в страната да бъде доставяна помощ, от която те не се нуждаят сега. Той подчерта, че Непал има нужда и от пари, за да се справи с катастрофата.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НепалКатманду
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двата руски Ил-76 си прибраха с обратния курс гражданите на Руския Мир. И някои чужди, разбира се, Човещина!
1
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
голям шум се вдига за непал а за наводненията в българия една палатка неизпратиха даже не се коментира този двоен аршин изобщо не ми харесваама това са евроатлантическите ценности