Крайнодесни раниха 15 души при митинг за 1 май в Германия

Арестувани са 29 души
25
Крайнодесни раниха 15 души при митинг за 1 май в Германия
Снимка: БТА

Петнадесет души са ранени при нападение на крайнодесни екстремисти срещу традиционния митинг на германски синдикати по случай Деня на труда във Ваймар, предаде ДПА.

Нападателите също така са тормозили социалдемократическия депутат Карстен Шнайдер докато той се е опитвал да изнесе реч, като му взели микрофона и крещели екстремистки лозунги в него.

"40 млади националисти нахлуха на митинга във Ваймар по време на речта ми, нападнаха ме и раниха мой бивш колега", написа Шнайдер в Туитър. Полицията съобщи, че е арестувала 29 души.

Демонстрации по случай Деня на труда се състояха в редица германски градове, включително Берлин, Мюнхен, Есен, Триер и Дюселдорф.

На митинга в Мюнхен ръководителят на металургическия синдикат Детлеф Вецел поиска повече инвестиции в образованието и инфраструктурата. В Есен шеф на учителски синдикат заплаши с нови стачки за постигане на по-добро заплащане на учителите и педиатрите, съобщава БТА.

Полицията в Берлин съобщи, че традиционният протест на  "Валпургиевата нощ" в навечерието на 1 май е преминал по-спокойно от предишни години, предаде Асошиейтед прес. Няколко хиляди души са участвали в антикапиталистически улични партита в северната част на града. Полицията е била замервана с камъни и фойерверки, при което един полицай е ранен. Задържани са 15 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББС говореше днес за големи протести в Турция и за жестокото разпръсване на протестантите.
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ пак са платили на Фашисти
14
14
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Поп Грую Путин нищо не ръчка, путин е обикновен прикрит гей. А ти си окаян ***, полуруски...
13
13
 
13
 
! Отговори
РЕЛТИХ ФЛОДА преди 9 години
Хаха , *** днес сте полудели... ауслендъра мнооого хубаво ви го е рекъл...ама като сте с дървени глави така ще е...оцелявайте с 360 лв на месец!!! И слава на БКП и русланд...хахаха
12
16
 
15
 
! Отговори
Сталин преди 9 години
Фашаги, следващият път червеното знаме ще го забием не над Райхстага а в *** ви...предният път ви беше малко боя, този път ще бъде до откат!
11
20
 
15
 
! Отговори
ауслендър преди 9 години
Абе чудя се вие които пишете тия глупости , всичките в българия ли живеете? Щото май вече останаха само *** там , които лижат руските ***...
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше днес селища в България където хората излязоха по площадите. Не да протестират. Да празнуват. Както едно време. Имаше музика. Празнуваха хора от всички партии. Крадците днес не празнуват. Оправдават се с това че празника бил комунистически. Естествено нашите средства за масова дезинформация с такива незначителни и неудобни новини не се занимават
9
7
 
14
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До ШопЪхъ. *** ръчка Кабаева и Непал го отнесе, нали?Аре, мий си краката и си лягай, чичка!
8
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 6А на теб не ти ли е мъчно за ТКЗСто сега като хрупаш прастмасови домати, пестицидени чушки, отровени салами и пресолено сирене? Твоите родители са те отгледали с текезесарски истински продукти, затова си станал такъв едър празноглавец и форумен ***.
7
29
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Всички екстремисти в Европа - и леви, и десни, се хранят от шепата на Путин. И всички ексцесии са по поръчка на Кремъл.
6
19
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Мъчно ли ти е за текезесето?
5
20
 
38
 
! Отговори
Топалов преди 9 години
Както е казал Георги Димитров на Лайпцигския процес ,1933г. :"В България диваци и варвари са само фашистите". Днес ни казват, че пак тези диваци и варвари са нападнали трудови хора във Ваймар защото празнуват . В потвърждение на думите му, 66 години по-късно пак такива фашисти взривиха историческата сграда - мавзолей на Г.Димитров в София. Колко е бил прав !
4
13
 
22
 
! Отговори
По-добреБезКрайности преди 9 години
Но на германците им дойде много - разделена държава, в едната й половина -4 5 г. социализъм; после сливане и данък "Солидарност"- късай си от залъка, та да помогнеш на държавата да поправи щуротиите на комунистите; не ти дават да поискаш ревизия на някои от нещата, които се твърдят относно извършеното от твоя народ и твоята родина преди - 70-80г.; и за капак - пълчища емигранти, едни от тях са от проблемния етнос, а други - далеч по-нормалните турци, някои от които обаче искат да е като в Анадол
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Фашизмът и ...Сигурно е така, затова ли в Русия гъмжи от изповядващи нацистките идеи пияндета?
2
12
 
20
 
! Отговори
Социализъма е Сила! преди 9 години
И ес и СССР се разпадат еднакво по същия еврейско-ционисто-хамерикански начин... Разделяй и Владей!!! Обаче с Матушка са погрешили... Там са други Тигри....
1
12
 
16
 
! Отговори
Фашизмът и ... преди 9 години
...(Нео)Нацизмът се възродиха след 35 години дяснолиберален англосаксонски Капитализъм по американски образец, познат днес като Неолиберализъм и Либертарианство