Лавров призова през ОССЕ: Киев да се спре!

Нови съобщения за обстрел с тежки оръдия по Донецк
3 май 2015 08:42,
92
Лавров призова през ОССЕ: Киев да се спре!
Снимка: БТА

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се свърза по телефона с ротационния председател на ОССЕ Ивица Дачич във връзка със съобщенията за обстрел на Донецк с едрокалибрени оръдия от въоръжените сили на Украйна, предаде ТАСС.

Лавров "настоятелно го призовал да използва правомощията си , тъй щото Специалната мониторингова мисия на ОССЕ в Украйна да изиска от Киев незабавно да прекрати грубото нарушение на Минските договорености", гласи съобщението.

Донецката народна република съобщи, че снощи украинските сили са открили артилерийски огън, включително с тежки оръдия, по позиции на нейните сили в района на селищата Спартак, Пески, Ясиноватая, летището на Донецк и северните квартали на града.

Обстрелът се водел от района на Авдеевка със 155-милиметрови оръдия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
26
 
! Отговори
венци пред паметника преди 8 години
Вчера руските мотоциклетисти, придружени от над 500 австрийски мотоциклетисти и други симпатизанти, положиха венци пред паметника на Червената армия Освободителка във Виена. Походът продължава към Берлин.
37
22
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До ИгорТи откъде знаеш, че янките нямат смелостта да загинат за родината си? След като досега не им се е налагало, по причина на това, че родината им дава достатъчно въздушна подръжка. А не като руската родина, която иска да запушваш картечни амбразури с голи гърди? Може пък и янките да го могат, просто не са изпаднали дотам. А?
36
2
 
18
 
! Отговори
Игор преди 8 години
До Шоп Kъде прочете "обичат" или "мразят"?!? Разчитат и не смеят имат съвсем различно значение, ноо... надали ще разбереш, ако не пламти патриотичен дух в теб и нямаш смелостта за загинеш за родината си, както е при янките. Той разбере ли, че губи и бяга, а руснака запретва ръкави и продължава. Те това ги различава. Има три нации бойци - руснаци, немци и българи!!! Запомни го. Другите не им идва от сърце и душа. Виж историята.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп (52)ЛЪЖА!
34
5
 
27
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
До Одисей 1 (35)Война в Украина я започна проамериканското фашистко правителство на украина с единствената цел да за почнат рова световна война, която да спаси и САЩ от миллиардите външен дълг.
33
16
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До АнонименПреди всичко съм чист българин, а не българо-азиат. И след това съм украински пропагандатор, да.
32
7
 
24
 
! Отговори
Делчев преди 8 години
Германия и ЕС, може и да искат мир в Украйна, но не така мислят пиндосите. Те си мислят че ще запалят голяма война, а те ще гледат отстрани, и ще трупат богатства...Но този път не са познали,...а той и Йелоустоун клокочи....
31
10
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До ИгорПри тях се разчита основно и главно на техниката (те не смеят да дават жертви... -------------- А вие мразите въздушната подръжка и обичате да давате жертви ли? По-далече от такива съюзници, какзвам аз.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопТи си украински пропагандатор, нали
29
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопВ украина има фашисткия преврат организиран от САЩ!
28
12
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До АнонименИма една стара карта - обща граница между Русия и Германия. Това е нужно.--------------- Сериозно? А къде ще денеш 30 млн украинци и 40 млн поляци? Все едно да кажеш - има една стара карта с обща граница между Турция и Австрия. Полуруски ***...
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - Има една стара карта - обща граница между Русия и Германия. Това е нужно.Щом така казваш, Украйна да влезе в състава на Германия и ето ти нужната обща граница между Германия и Русия.
26
1
 
16
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Сега чакаме ингилизките пИдалчита да върнат Малвинските острови на Аржентина...
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен38той просто е влюбен в тях,сигурно е имал и незабравими преживявания с американски моряци
24
2
 
10
 
! Отговори
Игор преди 8 години
До 28. ***, корабите им си стояха закотвени до обяд, защото командирите им се наакаха от страх. ТИ да не би да си ходил на мисии да ги видиш там какви са страхливци? Същите са. Постоянно търсят въздушна поддръжка или излизат да се учат да стрелят, когато авиацията унищожи вражеските огневи точки. ПО-големи шобета от тях няма. При тях се разчита основно и главно на техниката (те не смеят да дават жертви, затова и само роботи са им в главите), а човешкият фактор си слага памперситет и се ***.
23
1
 
5
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Световния ред започна да се нарушава с "любезното" съдействие на Горбачов, а именно подписаното съглашение между СССР и НАТО(при създаването мму) за неразпространение на пакта на изток.След падането на берлинската стена и новопоявилите се "демокраций"(включая и нас),продажни и проамерикански властолюбци (не ги наричам политици),без референдум ни натресоха в НАТО.Що се касае до Крим той е придобит през 1783 от Русия.Основното население е от кримски татари,потомци на Чингис хан и тюркски племена.
22
17
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Лавров може да си гледа работата. Ако са стреляли, било е в отговор на обстрел от страна на опълченците. Руснаците винаги първи нарушават договорките.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Аха, значи в Истанбул? И налюбиха ли те истамбулските хамали?
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до одисей 1 Световния ред много одавна бе дискредитиран от САЩ,дискредитирайки ООН и превръщайки го в слугинаж
19
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Факт е, че Донецк отново го обстелват. Дали ще има продължение не знаем. Не се занимавайте с Одисей 1 и подобни, оставете ги с глупостта им.