Путин застана начело на "Безсмъртния полк"

Руският президент носеше снимка на баща си
Обновена: 9 май 2015 18:19 | 9 май 2015 18:03, Камелия Цветанова
572
Путин застана начело на "Безсмъртния полк"
Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин застана начело на "Безсмъртния полк" в Деня на победата в Москва с фотография на своя баща в ръка, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата
"Мисля че баща ми, подобно на милиони и милиони обикновени войници - той бе прост войник - са имали право да преминат по този площад, но съдбата така е отредила, че не всички са могли да преминат по Червения площад", заяви Путин.

Акцията "Безсмъртен полк" се провежда за четвърти път.

Участниците в нея носят портрети на свои роднини, които са се сражавали на фронта.

На уебсайта на "Безсмъртен полк" /moypolk.ru/ всички желаещи могат да открият страница на свои роднини и да разкажат за бойния им път, живота на семейството преди и след войната. Всеки ден се появяват хиляди нови истории.

На възпоменателното събитие се събраха над 250 000 човека.

За Путин, както и за повечето руснаци, Великата отечествена война е част от семейната история. В неотдавнашна статия президентът разказа как баща му Владимир Спиридонович Путин отишъл на фронта въпреки "резервите", как се сражавал и бил тежко ранен.

Държавният глава си спомни също за своята майка Мария Ивановна и за по-големия си брат Виктор, умрял от дифтерит през 1942 г.

Владимир Путин е роден седем години след края на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин се радваше като дете на военните играчки. В компанията на Назърбаев...
10
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Путин беше без забележки днес на парада! Силен дух! Радвам се за нашите братя че такъв Човек ги води! Дано и ние да имаме късмет някога...
9
3
 
60
 
! Отговори
Дановски преди 8 години
По-рано писах, че в тази народна манифестация ще вземат участие 250 000 човека, но недооцених искрения, сърдечен порив на хората. В акцията "Безсмертньiй полк" се включиха повече от 400 000 само в Москва и 1 100 000 в цяла Русия. Идеята за този народен поход не е формирана в кабинетите, а се е зародила в провинциалния сибирски град Томск преди 3 години.
8
49
 
17
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Гледах малко от парада по капиталистическия Ютуб. Беше приятно заснето с американски дронове със западни камери на американска HD резолюция. ЛИМУЗИНАТА КАБРИО БЕ преработен АМЕРИКАНСКИ ДЖИП GMC. Униформите на армията бяха ушити вероятно на капиталистически шевни машини. В модерните оръжия електрониката може да индийска и китайска, но ноу-хау-то за правене на електроника винаги е било западно. GSM-мите на всичка на площада бяха западни, а екскортът на другаря Путин е от фашистка марка.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анатема на комунизмаТи както си го написал, враговете на "всичко хубаво" и като врагове на нацизма ли ги анатемосваш невежа нещастен?
6
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете Русия,мислете за България,*** наведени!
5
3
 
54
 
! Отговори
saw преди 8 години
bravo, Putin! bravo, Russia! bravo RT! respekt! :)
4
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силно! Поздрав за г-н Путин!
3
6
 
52
 
! Отговори
хм преди 8 години
До Анонимен 4ШЕЛОНОВА е фамилията на майката на Путин. Мария Ивановна Шелонова. Във всяка биография се споменава. Не манипулирайте така глупаво.
2
0
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поклон пред всички загинали във ВСВ!
1
12
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велика Победа! Велик народ! Велик Президент!!!честит празник!!!