Убити и ранени след престрелка в Куманово

Македонската полицията атакува въоръжена група
63
Убити и ранени след престрелка в Куманово
Снимка: Reuters

Македонската полиция предприе рано тази сутрин операция срещу въоръжена група край северния град Куманово, където през 2001 г. имаше бунт на въоръжени етнически албанци, предаде Ройтерс.

Сблъците между полицията и въоръжена група са започнали тази сутрин около 5 часа в квартал “Диво селище”, съобщават местни медии. При инцидента са пострадали около 15 полицаи, като за живота на четирима от тях има опасност.

Медиите съобщават, че осем годишно момиче и нейните родители са загинали при престрелката. Според последната информация полицията се сражава с въоръжената група в района на джамията в “Диво селище”.

От полицията все още не са съобщили детайли за случая.

Операцията започна в 4 часа сутринта. В района живее голяма етническа албанска общност, част от етническото малцинство, което съставлява около 30 на сто от 2-милионното население на Македония.

През 2001 г. етнически албански партизани се сражаваха в продължение на няколко месеца със силите за сигурност, преди западната дипломация да постигне мирно споразумение, по силата на което албанците получиха по-големи права и представителство.

Миналия месец полицията съобщи, че група от около 40 въоръжени въже, говорещи албански, взели за заложници
полицейски офицери близо до северната граница с Косово и изчезнали безследно, напомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: МакедонияКуманово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
29
 
2
 
! Отговори
mafia de albaneze преди 8 години
Velika albanijaaaaa do bugarskata granica
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересни и тревожни неща почват да се случват на Балканите...От една страна имаме възраждане на идеята за Велика Албания,от друга страна в петък в Атина беше на посещение Амос Хохстийн,който оказва натиск на Гърция да се откаже от проекта Турски поток.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпанариииииииии,кога започне да гори къщата на комшията има голяма вероятност и нашата да изгори!!!!!!Кибици прости ***!!!!!!!Шиптърите така щели,иначе щели,да си били траели и да правят деца............а това,че е на 100 км от границата ни и при въоръжен конфликт трябва да приемаме бежанци!!!!Кой и с какви пари ще ги гледа????
13
7
 
48
 
! Отговори
Американски бургер преди 8 години
Разпалихме Украйна. Сега ще разпалим и Македония. Рептилът Ротшийлд така иска!
12
7
 
44
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Сега е момента Македонците да изтребят Албанските екстремисти.Нито Европа нито НАТО ще се застъпи за тях.Дори обратното!!! Реваншистка вълна се навдига в Европа и сигнали за това са Анти Ислямските шествия в най-толерантните градове в света Лондон и Париж.Както и признаването на Арменския геноцид.Много скоро ще се започне масовото прочистване на Европа от ***!!!
11
63
 
6
 
! Отговори
ALBANECA преди 8 години
VELIKA ALBANIA DA GRANICI SO TURCIA
10
4
 
42
 
! Отговори
Не си взехме Поука! преди 8 години
Историята се повтаря! Пак не сме сплотени и заедно османците ни завладяват 1396г..... Сега пак.... Това босняци и шиптари си е ***... няма кво!! Удри и това е.... ама краварите се се бъркат м....та им в чужди неща... инак до сега Милошевич щеше да ги "пречисти" физически ;-) А това е на лошо.... Пламнат ли Бълканите ще Изгори и Европа....
9
4
 
33
 
! Отговори
Тито поощряваше преди 8 години
всячески етническите малцинства с всевъзможни бонуси; привличаше ги на работа в Македония с изгодни условия.Те пък се придържаха към принципа "Който няма поне 7 деца, не е истински албанец."В същото време, самите македонци бяха с най-ниските заплати в цяла Югославия.Не знам какви са били целите на Тито. Ясно е обаче какво са целяли албанците - автономия. Резултатите бяха плачевни - например, един чисто български град в миналото (Тетово), днес си е чисто албански.А бай Тошо стимулираше ромите
8
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там, където има джамии мир и спокойствие няма и никога не е имало. Ако някой го твърди, му пожелаявам да намери това място и да се засели там.
7
1
 
47
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Шиптърите са доста буйно и опасно племе.
6
2
 
20
 
! Отговори
маке преди 8 години
дали нема нещо общо с отказа на Сърбия от турски поток
5
3
 
35
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Верно ко са се разбързали. Виж арабите са по тарикати. Че и прииждат ли прииждат. И знаят че Европа скоро ще е тяхна. Трай бабо за хубост.
4
14
 
38
 
! Отговори
Турчин с фес преди 8 години
Къде бързат тия албанци, сражения, партизански отреди, *** нетърпеливи. Трайкай си там бе и прави деца, след 20 години вече си над 50% а макетата почват да учат албански.
3
1
 
52
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Балканите пак са буре с барут май.
2
0
 
41
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Почна се !!!?
1
0
 
66
 
! Отговори
Анон преди 8 години
Турски поток ли ? На ви сега гражданска война!