Равносметката от Куманово: 8 убити спецполицаи

37 души са ранени при спецакцията
10 май 2015 17:36, Александър Попов
87
Равносметката от Куманово: 8 убити спецполицаи
Снимка: Reuters

Антитерористичната операция в македонския град Куманово завържи с трагична равносметка - 8 убити спецполицаи и 37 ранени. На извънредна пресконференция от вътрешното министерство посочиха, че няма данни за пострадали цивилни, съобщи bTV.

Според официалната информация от вчера сутринта в кв. "Диво селище" барети са нападнали група влезли в Косово екстремисти. Те планирали атентати в Скопие.

Заради стрелбата, продължила повече от денонощие, стотици жители на града бяха евакуирани.

Лидерите на терористичната група са от албански произход, като някои от бойците са били с униформи на Националната освободителна армия.

Обстановката в Куманово постепенно се нормализира, но все още има засилено полицейско присъствие. Бронираните машини също се изтеглят от града.

Очаква се пресконференция на премиера Никола Груевски. Той е обвиняван, че е платил на радикали да извършат нападението, за да бъде отвлечено общественото внимание от корупционните скандали и антиправителствените протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: македонияКуманово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
6
 
! Отговори
Ха,хааа..45.... преди 8 години
Тези ли .....които едно НС--не можаха да опазят....при акцията "Белия автобус"!!!!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста полицаи са убити и ранени ....егати и операцията !?? Да бяха повикали чужди специални сили,например от българските !!
39
3
 
14
 
! Отговори
на крак ,българи.... преди 8 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОРУПЦИЯ -----ВИНАГИ ЩЕ ИМА ТРАГИЧЕН КРАЙ, КАКТО В МАКЕДОНИЯ --ТАКА И В БЪЛГАРИЯ!МОНОПОЛА И ОЛИГАРХИЯТА , ТРЯБВА ДА УМРАТ!!!НЕ СМЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ---КУМАНОВО-2!!!!
38
1
 
24
 
! Отговори
Балканец преди 8 години
Бог да прости загиналите полицаи!Единият от тях е етнически албанец.Това са все около 30-годишни млади момчета.Близките им са съкрушени.Жертвите и ранените са много,защото сред терористите са най-известните косовски командири/бандити/,тежко въоръжени използващи цивилни като жив щит.Подробности може да научите от македонските средства за информация.
37
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мръсните кравари прехвърлят войната с исляма в Европа,типичен еврейски подход за дестабилизация и анархия,за да могат зад океана да си тъпчат тлъстите търбуси.....
36
2
 
15
 
! Отговори
Satira преди 8 години
А какво е станало със терористите..?
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаква се изявление по въпроса на говорителя на АОК за България - Соломон Паси
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първото нападение беше, когато чехлЮ,се мотаеше в Косово. Дмек националните предатели са в сговора срещу нашите братя в Македония!
33
4
 
24
 
! Отговори
! преди 8 години
шиптър, грък и турчин не ми ги хвали.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в беге вече жертвите на автомобилната война за днес надвишават 10....
31
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв е българина. Вика на сърбина "Ела Вълчо, изяж ме!"
30
3
 
30
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Не разбирам защо трябва ги арестуват? Ако е да ги разпитват и измъчват - разбирам. Иначе - куршум в главата на място!
29
18
 
51
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Македония е православна държава и следователно ЦРУ са предвидили много кофти сценарий за тях.
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiПриятел, нали знаеш, че си от хората на които се слагат минуси без да се гледа какво си написал.И така - сложихме минусчето и тогава прочетох. И наистина - не съжалявах, че съм сложил минус. :)))Другия такъв на същия акъл като твоя и на когото се слагат минусии по същата процедура е онзи Varg. Даже понякога си мисля, да не би да сте един и същ човек.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До беломорски тракНещо си се объркал, никой не се радва за нищо.Просто констатираме фактите.Недей манипулира така перфидно коментарите, знаем КОЙ го умее това най-добре и с каква цел.
26
0
 
29
 
! Отговори
padara преди 8 години
"барети са нападнали група влезли в Косово екстремисти"Само не разбрах тия екстремисти, като са влезли в Косово, македонските барети преследвали ли са ги до там ли кво? Или са влезли ОТ Косово?
25
12
 
20
 
! Отговори
Мaйдaнчето се провa преди 8 години
ли,хa....хa...ФAЩ удaрихa нa кaмък!
24
7
 
51
 
! Отговори
беломорски трак преди 8 години
Тук има ненормални хора. Как ще се радвате на дестабилизирането на една съседна малка държавица и то населена с българи?!? Обичали ни мразили ни, кръвта вода не става, албаница ли ви е по драг?
23
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво си мислят тези от Македония ? Че някой ще остави през тях да мине тръбата от "Турски поток". Косоварите са за това да изпълняват заповедите на американците иначе ще ги отрежат от бизнеса с дрога който сега минава през Косово. Просто Македония трябва да е по послушна. Ето на Гърция , САЩ предложиха да се включат в изграждането на газопровода от Азербайджан , но да не пускат тръбата на "Турски поток" .
22
12
 
7
 
! Отговори
Anti monkeydonec преди 8 години
Ne sajeliavam makedoncite.