Германия зове за незабавен край на напрежението в Украйна

Щайнмайер заяви, че Г7 няма интерес да изолира Русия в бъдеще
5 юни 2015 12:34,
60
Германия зове за незабавен край на напрежението в Украйна
Снимка: bgonair.bg

Незабавен край на насилието в Донбас – за това призова германският външен министър Франк-Валтер Щайнмаер. Той обеща максимално бързо да потърси контакт с Русия и да поиска Москва да упражни влиянието си върху сепаратистите и да ги принуди да спрат огъня. В това време Украйна призова Съветът за сигурност на ООН да реагира незабавно на събитията в Мариинка.

Щайнмайер проведе среща с украинския си колега Павло Климкин в Берлин. След нея германският първи дипломат изрази притесненията си от нова ескалация на конфликта и подкрепи призива на френското външно министерство за безусловно спазване на примирието.

"Спешно трябва да си върнем контрола на ситуацията", изтъкна Щайнмаер. "Трябва да предотвратим връщането на старата ескалация и да гарантираме, че мирният процес, иницииран в Минск няма да дерайлира. Затова очакваме всички страни, особено сепаратистите, които са отговорни за последните сблъсъци, да се върнат към примирието".

Според украинския външен министър Павло Климкин ако Русия продължава да дестабилизира ситуацията, Г7 ще трябва да изпрати важно съобщение, което може би не трябва да изключва нови санкции срещу Русия.

От своя страна Щайнмаер заяви, че в дългосрочен план Г7 няма интерес да изолира Русия.

"Нуждаем се от Москва като конструктивен партньор в решаването на много други конфликти, особено в Близкия изток“, посочи германският външен министър.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯТи изглежда си много ама много кух. Е кой ще ги остави тези натовци да заемат позиций на 5 км от границата с русия. Тези неща се случват във въображението на деца във възрастова група от 3 до 13г. после почват да се сещат за някой работи е ти явно си застана на 13ката и нещеш да мръднеш и крачка. Това да не ти е Counter-Strike или Call of Duty за такава позиция ще трябват 6 месеца боеве и 20 000 хиляди жертви.
17
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
До БерлинА от къде имат тежка артилерия в района Украинците , като толкова стриктно спазват Минското споразумение. Ако тази техника е била там значи те първо са нарушили споразумението, а то няма как да е иначе, щото това са гаубици и на се прекарват е така за половин час.Аначи нарушението тръгва от Украйна.
16
7
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
УКРАЙНА ДА ПОМОЛИ НАТО ДА НАСТАНИ ВОЙСКА НА 5-6 КИЛОМЕТРА ОТ УКРАИНСКО-РУСКАТА ГРАНИЦА И ДА СЕ УНИЩОЖАВАТ ВСЕКИ ВОЙНИК И БРОНИРАНА ТЕХНИКА НАВЛЕЗЛИ ОТ РУСИЯ В УКРАЙНА НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА С РУСКИ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ ИЛИ БЕЗ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ ! САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ ПОМОЩТА НА РУСИЯ КЪМ ТЕРОРИСТИТЕ !
15
6
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Мирното споразумение е нарушено от сепаратистите, които нападнаха Мариинка. Освен ако украинците не са се самонападнали.
14
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Блокирн в ДнесЯ ни кажи ти понеже занаеш кой започна войната и кога? Кои бяха първите жертви?
13
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са мислено изостанала нация. Те живея в света на водката и другите неща са им през оная работа. *** просто си е повярвал, но ще го върнат от където е излязъл... И майка му няма да го познае. Скоро
12
2
 
17
 
! Отговори
перфидно лицемерие преди 8 години
С присъщото си перфидно лицемерие Щайнмайер не признава ДНР и ЛНР. Същия този загрижен за човешките права и европейски ценности Щайнмайер, обаче, изобщо не си мръдна пръста, за да прекрати чудовищните престъпления на киевската фашистка хунта в ДНР и в ЛНР - разстрели на невинни старци, жени и деца, убийства, изгаряния на живо, артилерийски обстрел, бомбардировки и всичко останало от програмата за геноцид на цяло едно население.
11
2
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Ай сиктир имали нужда от Русия.Нямате нужда от Русия бе, нали сте най-великите и наказвате държавки като Русия все едно е палав ученик.Айде сега се оправяйте - ИД, Украйна, Китай ви се репчи военно..Бежанци заливат континента..А и да не забравите 300 млн за Гърция.Айде нали сте много велики....
10
5
 
22
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Климкин май не знае, на кой свят живее - взел да нарежда на Г7, как да се държи с Русия.А за Щайнмаер и французите - едно си баба знае, едно си бае - руснаците са виновни, като че руснаците пренебрегнаха подписите им с Янукович, още на следващия ден, по време на майдана?!?!
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи Русия да упражни влияние над опълченците.А вие дойчовци що не осъществите влияние над Украйна също да спре да стреля срещу жилищни блокове.Така с тоя двоен стандарт няма да стане.Стрелят Украинците-наблюдателите се правят на разсеяни,обаче ако опълченцте отговорят -веднага се вдига врява
8
13
 
6
 
! Отговори
преди 8 години
До Анонимен 5ЕС и в частност Германия,добре си знаят интереса. С Русия стоко оборота е 500 милиарда,а със САЩ 3 трилиона. Никой не може да се еманципира от САЩ,те потребяват 40% от световното производство.
7
2
 
13
 
! Отговори
към 5 преди 8 години
Подкрепям. Преди година писах, че само многополюсния свят може да предложи на народа ни необходимите и достатъчни степени на свобода на избора.
6
5
 
32
 
! Отговори
Електролит преди 8 години
Стига сте лекували симптомите. Изрежете тумора. Изгонете САЩ от Европа и конфликта ще престане.
5
4
 
29
 
! Отговори
Az преди 8 години
Много по-лесно би било да призове и дори да притисне хунатата в Киев да изпълни ангажиментите си по споразумението. Тогава не само няма да има напрежение, но и ще започне нормализация на живота. Което пък означава и край на хунтата в този й вид, нещо което не иска скритият играч USA. Даже най-добре би било Германия да помоли USA да престанат да с бъркат в Украйна и всичко ще дойде на мястото си. Но, уви, нито немците са читави , нито ония зад океана. Те искат кръв.
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност за англо-саксонския свят (САЩ и Великобритания) сдържането на Германия е от първостепенно значение. Евентуални добри отношения между Русия и Германия са най-големия им кошмар. Не се заблуждавайте, че швабите не си знаят интересите, трябва им още време да се еманципират от американците. А за нас малките, смотани държавици с подкупни политици е най-добре да има многополюсен свят.
3
5
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
запада постави тази ненормална изродска фашистка хунта на власт и сега се "притеснявал" мръсни лицемери и демагози !
2
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да го каже на Потрошенко, а той пък да го каже на господарите си. Не ви е Русия проблема.
1
8
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
УКРАЙНА Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ ГЕРМАНИЯ КАТО СИ Е ЗАРОВИЛА ГЛАВАТА В ПЯСЬКА И СЕ Е ОСТАВИЛА НА САЩ ДА Я КЛАТЯТ ДА НЕ СЕ МЕСИ ДОКАТО ПУТИН НЕ Е ТРЬГНАЛ ПАК КЬМ ГЕРМАНИЯ И ДА Я НАПРАВИ РУСКА КОЛОНИЯ