САЩ готвят нови санкции срещу Русия, ако потрябва

Москва иска да разцепи ЕС, смята Яценюк
10 юни 2015 07:55, Красимир Ангелов
104
САЩ готвят нови санкции срещу Русия, ако потрябва
Снимка: БТА

САЩ и техните съюзници са готови да въведат допълнителни санкции срещу Русия при необходимост. Това е заявил американският министър на финансите Джейкъб Лю при срещата си с гостуващия украински премиер Арсений Яценюк и финансовия министър Наталия Яреско, предаде ТАСС.

Лю е посочил постигнатата на срещата на лидерите на Г-7 в Германия договорка за продължаване на действащите санкции спрямо Русия, докато тя не изпълни изцяло своите задължения по Минските споразумения.

Американският финансов министър приветствал усилията на украинските власти за постигане на споразумение с кредиторите за преструктуриране на дълга. Той подчертал важността да продължи осъществяването на реформите, започнати от Киев, "с цел възстановяване на икономическия ръст и на стабилността в условията на извънредни обстоятелства".

В интервю за CNN намиращият се във Вашингтон Яценюк отново говори за необходимостта САЩ да предоставят на неговата страна "отбранително оръжие", защото "тя е принудена да се защитава от руската агресия".

"Украйна е единствената страна, която се сражава с редовна руска армия", каза той. Според него Русия представлява заплаха не само за Украйна, но и за целия "свободен свят".

Яценюк предупреди още, че Москва "се стреми да разцепи ЕС". "Засега това не й се отдава, но може да стане". Украинският премиер призна, че Минските споразумения са "най-приемливия път към деескалация на конфликта". Според него обаче успехът на тези споразумения "зависи от дипломатическите усилия, от наличието на силна и надеждна украинска армия и от единството на САЩ и ЕС в противопоставянето на руската агресия", посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
36
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 38Армата е по-лек, освен това двигателя е 1200 коня при нормални условия и 1500 при необходимост. Двата танка са коренно различни, китайчето трябва да се сравнява с Т-90.
17
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusсе пак е с 200 коня по мощен от руския а и е по евтин Нали знаеш 4е е за по бедни страни Китай зае руските пазари в АФРИКА
16
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей ,Не Русия ,а САЩ не само,че разцепват Европа ,ами същите създадоха Ислиямска Държава, и запалиха войните в Сирия,Ирак и Близкия Изток ,те инициираха така наречената арабска пролет ,,от което последва тази имигрантска вълна която сега залива и дестабилизира България и Европа .САЩ са най голямото зло и час по скоро тази еврейска яма пълна с краварска кашерна тор трябва да бъде изтрита от лицето на земята с няколко стотин Топол -Н и Булави.
15
9
 
35
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Ха-ха, стига с този китайски танк, базиран на добрия стар руски Т-72. Китайчето е специално направено за износ, нормално е да си правят реклама на продукцията.
14
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно е да иска Друго е да могат
13
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иво Инджев-Одисей 1 ,добре ли ти беше когато разбиваше съдби с гнусни доноси ,като платен доносник на ДС,.Добре ли ти беше по времето на Живков да обикаляш света на издръжка на държавата ,добре ли ти е и сега продажна за някой и друг долар да предаваш род и родина.Докато ти навремето беше на яслата на БКП ,Баща ми гниеше в лагера Богданов дол,защото нито той ,нито ние неговите наследници се продадохме ,като тебе ,както на времето на комунистите,така и сега на *** от САЩ,
12
9
 
40
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Одисей, не Русия, а САЩ разцепиха Европа с тези измислени санкции, от които ни е само губим. Заробването ще дойде с Трансатлантическото споразумение, което е толкова "изгодно" за нас, че чак е засекретено да не умрем от радост :)
11
10
 
41
 
! Отговори
Луда работа преди 8 години
Къде ги видяха тези реформи в украйна, една седмица бях командировка и всичко ставаше само с рушвети и то в пряка реч. Тези така са затънали в кражбите на пари от запада, че нашите са като дете откраднало близалка
10
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИНАГИ СЪМ СЕ ЧУДЕЛА ЗАЩО ДОКАЗАНИ ДОНОСНИЦИ НА БИВШАТА ДС КАТО ИВО ИНДЖЕВ И КОРИТАРОВ ДЕТО ЕДНО ВРЕМЕ ЯКО ЦУЦАХА ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА БКП ,ПЛЮЕХА ПО ЗАПАДА И ВЪЗХВАЛЯВАХА СССР СЕГА СА ПЪРВИ ПРО АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА И ПЛЮВАЧИ НА РУСИЯ ,И ОТГОВОРА Е ***,ТЕ СА ВИНАГИ ЗА ТОЗИ КОЙТО ИМ ПЛАТИ ЗА МРЪСНИ ПОРЪЧКИ,СЪЩИТЕ ОТДАВНА СА СИ ПЛЮЛИ НА РОД И СЪВЕСТ,ВАЖНОТО Е КЕЛЕПИР ДА ИМА. ТАКИВА МИЗЕРНИЦИ НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ .
9
10
 
52
 
! Отговори
Атака преди 8 години
маските паднаха-Ционистката клоака -САЩ са създателите на Ислиямска държава,същите финансират и въоръжават ислямизираните *** ,които в Сирия и иран режат глави на християни и разрушават християнски храмове.Съучастници в това престъпление на ционистките *** от САЩ са нашенските мутро-*** *** от гербаво-реформаторското анти-българско продажно правителство. Но съвсем скоро Русия и Китай ще разпартушинят и ционистката клоака САЩ и *** от ИД
8
9
 
39
 
! Отговори
gtf преди 8 години
абе някой друг иска да разцепи ес и да се намеси на пазара...
7
11
 
56
 
! Отговори
Измислени врагове преди 8 години
Русия Искала да разцепи ЕС!!! По голяма простотия не съм чувал!!!! Защо да разцепи Ес като стокообмена е около 200 милр.? годишно???? Просто тъпите и алчни "кравари" си измислят врагове та враг им били виетнамци руснаци афроамериканци комунисти и т.н... За Крим не коментирам....
6
33
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Ванга казала че в Русия ще дойде едно плешиво джудже което ще загроби Русия.
5
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Ванга е казла . че в Америка ще дойде черен президент който ще предизвика ядрена война.Америка и Западна Европа ще бьдат испепелени но Бьлгария ще оживее.Русия сьщо ще пострада но след това ще се вьзстанови и заедно с ДРУГИ ОЦЕЛЕЛИ ЩЕ УСТАНОВИ НОВ СПРАВЕДЛИВ РЕД.
4
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАРАДИ АМЕРИКАНСКИТЕ ***,БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е В ЧЕРНАТА СТАТИСТИКА НА СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ, КОИТО СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ ИНЦИДЕНТ ВНА ПОЛИГОНА В АНЕВО СЕ ПИШЕ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ (ИЗНАСЯЛА) ОРЪЖИЕ ЗА ИСЛИЯМСКА ДЪРЖАВА,А ИСТИНАТА Е,ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦИОНИСТКИ ГАДОВЕ ИЗНАСЯТ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ ЗА ИСЛИЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ В СИРИЯ И ИРАК ,А НАКРАЯ НИЕ ЩЕ ОПЕРЕМ ПЕШКИРА.В ТАЗИ ВРЪЗКА ПРИЗОВАВАМ ВЪНШНАТА НИ МИНИСТЪРКА ДИДИ МИТОВ(А) ВМЕСТО ДА СЕ РАДВА НА МЪЖКИ АТРИБУТИ ДА ПОСОЧИ ,ЧЕ НЕ БЪЛГАРИЯ,А САЩ ДОСТАВЯТ ОРЪЖИЕ ЗА ИД
3
31
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето само от бой разбира.
2
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вмомента след като валутите загубиха златното си покритие не може да се говори за пазарен капитализьм.В САЩ сега сие чист ФАШИЗЬМ и то в най уродливата му форма/стремеж за властване в света,тотално следене на свои и чужди,инакомислещите се наказват веднага,всички медий могат да пишат само това което им се казва,чуждестранни медий се унищожават икономически или направо се бомбардират като телевизията в Белград/.Нима в Бьлгария има пазарен капитализьм.В ЕС си е регулируем капитализьм в най долната му форма/слабите дьржави се ползват за доставка на умове и като пазари за стоките на по богатите.
1
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.Америкобандитите могат само да крадат.Знаете ли колко нефт са откраднали от Ирак.Знаете ли колко технологий и умове са откраднали включително и от Бьлгария.Такава полицейщина и следене няма никьде по света.Това ли е свободата и дрмокрацията.Знаетр ли че Американските ученици са най тьпите в света а развитието на науката и технологийте се базират на кражби а умовете идват само отвьн.