Изчезналите лъвове и тигри от наводнения зоопарк в Тбилиси са мъртви

Ягуар е в неизвестност, но е малко вероятно да е оцелял
16 юни 2015 16:34, Елка Василева
5
Изчезналите лъвове и тигри от наводнения зоопарк в Тбилиси са мъртви
Снимка: Reuters

Всички липсващи лъвове и тигри от наводнения зоопарк в Тбилиси са намерени мъртви. Един ягуар все още е в неизвестност, но персоналът на зоопарка каза, че е слабо вероятно да е оцелял, предаде Асошиейтед прес.

Откриването на труповете на последните изчезнали лъвове и тигри успокои страховете в столицата на Грузия, че някои от тези хищници все още обикалят хълмовете на града.

Още по темата

Говорителка на зоопарка съобщи, че осем лъва, всичките седем тигри и най-малко два от трите ягуара на зоопарка са загинали, както и девет от 17-те пингвина. От 14-те мечки са оцелели само две.

Млад бял лъв на име Шумба, едно от най-любимите животни в зоопарка, бил намерен с куршум в главата на територията на зоопарка в неделя. Повечето животни изглежда са загинали, след като водата и калта са залели клетките им.

При наводнението са загинали и стотици бездомни кучета в частен приют близо до зоопарка.

По данни на ТАСС най-малко 16 души са загинали, а 6 души са в неизвестност в резултат на наводнението от неделя, което е било най-силното в страната от 5 години.

Наводнени са дворове и първи етажи на над сто едноетажни и двуетажни жилищни сгради, редица подлези и площади. Повредени са пътни участъци и инфраструктурни обекти. Десетки семейства са останали без дом.
 

/БТА/
 


5
Още по темата: наводнениеТбилиси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
37
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Живот между хора! Има оплаквания и те са чути, - обещано е в най скоро време тази планета да се изчисти от хората.
2
10
 
51
 
! Отговори
Ро преди 6 години
Бедните създания - жертви на човешката суета и грандомания... Да държим затворници за собственото си забавление, да допускаме наличието и на бездомни кучета. Горките животни, горките ние.
1
10
 
40
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
По-добре мъртви, от колкото в затвора "без вина виновни"!