Русия не влиза в оръжейна надпревара, увери Кремъл

Опитва се да реагира на възможни заплахи, обясни помощник на Путин
17 юни 2015 22:00, Елка Василева
48
Русия не влиза в оръжейна надпревара, увери Кремъл
Снимка: архив, Reuters

Русия не влиза в оръжейна надпревара със Запада, тъй като от това ще пострада икономиката й, заяви главният съветник на президента Владимир Путин по външнополитическите въпроси Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс.

Русия не влиза в надпревара във въоръжаването, а се опитва по някакъв начин да реагира на възможни заплахи, нищо повече. Ние сме против оръжейната надпревара, която би отслабила възможностите ни в областта на икономиката, каза пред журналисти съветникът, цитиран от ТАСС.

Още по темата

На брифинг с журналисти във връзка с предстояща икономическа конференция в Санкт Петербург тази седмица Ушаков съобщи, че утре Путин ще се срещне с гръцкия премиер, за да обсъдят плановете за газоопровода "Турски поток" и други въпроси.

Путин ще се срещне също със саудитския министър на отбраната, с когото ще разговарят за двустранното сътрудничество, включително в енергийната област.

Предполагам, че ще бъдат разисквани темите за положението в Близкия изток, в Йемен и в Сирия, както и борбата с терористичната групировка Ислямска държава, каза Ушаков.

Руският президент ще се срещне също с шефа на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, с когото ще дискутира иранската ядрена програма. Путин ще има среща и с изпълнителния директор на петролния гигант "Роял Дъч Шел".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 43Умнико в РФ има КАПИТАЛИЗЪМ това е нещото дето го пропускаш. Когато има санкции и нац валута е слаба - тоест трудно ще си купиш нещо почваш да си го произвеждаш. Закона за търсене и предлагане. Санкциите са МАНА НЕБЕСНА за руската икономика. Голям камшик дето кара руските капиталисти да се раздвижат.Ето ти пример преди 15 години РФ внасяше зърнени храни. Дойдоха Канадци и научиха рашките на северно земеделие за 2014 РФ е на 3 място по износ на зърнени.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен че са бедни руснаците, са и унижени.Едва ли има по-голяма болка за 'народа победител'.Сега надеждата е да се примолят на арабите да вдигнат цените на петрола, че иначе скоро ще останат на диета от самогон и фини танкови стружки.Няма лошо, те са свикнали с консумацията на отработено машинно масло, стружките ще му дойдат като гарнитура!
29
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 40Умнико ЯРС ракетите бяха приети на въоръжение 2010 година. Тоест всички ракети с шахтно базиране или на камиони са произведени последните 5 години. Преди това бяха Топол и Топол М комплекси. Айде малко порочети и след това говори.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да кажа на руското ***, че мисията да агитира за Русия е обречена кауза. С нахалството си и плоските лъжи само настройва повече хората против страната му. Един съвет от мен. Вместо да си губи времето тук, да се върне да живее в Русия, по руския стандарт, да кара руска кола и да си купува руски стоки. Някой ще кажат, че това е гавра. Но той това заслужава. От месеци четем колко страхотна държава била Русия, подкрепено с куп полу истини и лъжи. Селски, ние сме в ЕС, вие не сте.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"50% от Руските ядрени ракети са произведени в последните 10 години...".Сигурно съседите ме чуха как се смях на този виц. Всеки има и-нет и може да потърси инфо. От края на 80-те години, Съветския съюз, я частност Русия, не са произвели и една ракета със среден или голям обсег.
26
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 1 35Колега 50% от Руските ядрени ракети са произведени в последните 10 години. Всички мобилни комплекси Топол и Ярс са още в първата десетка. Същото е и за шахтните им версии. Вярно все още има ракети на 30+ години като САТАНА но тях ги свалят една по една от дежурство и след това ако са късметлии ще пращат евтини спътници в орбита. или за металолом.Минитмънт на Американците е на повче от 30 години. Гният в шахтите. Нови произведени няма, Няма кадри(хора) които да ги произведат.
25
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 39 и ПътешественикаИзобретения на Немците 2СВРадар Параболична антенаРадар с електронно преместване на лъча(Еленови Рога)Използваеми ракетни и реактивни двигателиАФАР радарУправляеми ракети по кабел(2бр) и радиокомандаУправляеми бомби(ФрицХ унищожава флагмана на Италианския флот)Първи управляеми зенитни ракетиОткрития на ВБРРадари на принципа на триангулациятаМагнетрон - СВЧ радариПараболичен радар с спирално сканиранеИзползваем Реактивен двигателСАЩЯдрено оръжие
24
3
 
2
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Защо да влиза Русия в оръжейна надпревара след като си има например ракети Р 36М най мощната ракета в света без аналог. Развива скорост 8 км в секунда далекобойност 16000 км. това значи че няма точка от земното кълбо която да не може да стигне. Способна да унистожи всякаква цел защитена от ПРО .Цялата територия на Русия е покрита с щит от такива ракети които се командват от космоса и унистожават целта още при старта.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е късно за такива декларации. След голямото ежене на Рогозин и Жириновски че ще изпепелят Запада, че не им трябват визи защото ще пристигнат с танкове, след безкрайните провокации с руски самолети и кораби НАТО пое курс към сдържане на Русия т.е. превъоръжаване. Преди 2-3 дни Рогозин се е издървил и на Китай, че руските танкове ще унищожат милиони китайци с което е разбунил и азиатския си съсед. Така че Русия може да очаква бясна военна надпревара по всичките и граници.
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо, само ти ли не разбра че целият този ядрен и научен потенциал след ВСВ двете супер сили го гепиха от немските учени?! Още през 30-те години Хитлер е разработвал неща, които се появяват и довършват, усъвършенстват по-късно. А откъде ги има Германия, не е много ясно.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Русия не влиза в оръжейна надпревара, увери Кремъл"Не влиза, защото от надпреварата ще излезе по същият начин както излезе на времето СССР, с напълнени ***.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е интереси, политиката е на второ място. Путин е умен мъж !!!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно , след Втората Световна Война , на страните , които са загубили войната , им е наложена забрана , отностно числеността на армията , въоръжението , което може да притежават , използването на техни войски извън границите и Германия и Япония се развиват изключително добре ,до като другите се надпреварват , да се въоръжават .
18
11
 
4
 
! Отговори
kon преди 8 години
бизнес,това е,а някои хора все още им се привиждат диктатори от американски филми..ние,европейците затъпяваме
17
8
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Има нещо много вярно в това!Русия си е взела поука от краха на СССР и не хвърля луди пари за излишни "играчки".Залага се на сравнително евтини,но с огромна възпираща сила оръжия(най-вече ядрени)Модернизацията и повишаването на мобилноста на тоя арсенал е много по-ефективна,отколкото създаването на огромен брой скъпо струващи бойни единици-кораби,самолети,танкове.Освен това руската военна доктрина е изключително отбранителна.
16
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Русия не влиза в оръжейна надпревара със Запада, тъй като от това ще пострада икономиката й..." т.е. ще пострада руската оръжейна индустрия - каламбури ала КГБ апаратчик.
15
7
 
15
 
! Отговори
Руски Трол преди 8 години
Путин е велик.Руската армия е велика. В Русия заплатите за по 10 000 евро на седмица.
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4 Ти си блестящ пример за русофобска мисъл! Защо не замениш руска подводница за Porschе 911 Quatro? Защато мисленето на еснафа е твоето, дирник!
13
4
 
13
 
! Отговори
К'ва надпревара преди 8 години
Няма таквоз нещо! Просто ние сме първи - с кога да се надпреварваме?
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Русия не влиза в оръжейна надпревара, увери Кремъл..."Като ги слушаш тея и америкосите - гледай от къде изгрява слънцето!Малее ... лъжат като румънски ром пред английската емиграция - "Абе ние гъби ще събираме...;)