Недоволство в Лондон: Протести срещу икономиите и властта

Спряно е движението, има засилено полицейско присъствие
20 юни 2015 18:30,
27
Недоволство в Лондон: Протести срещу икономиите и властта
Снимка: БТА

Десетки хиляди хора се събраха днес край сградата на Банк ъв Ингланд (Bank of England) в центъра на Лондон, за да протестират срещу суровите мерки за икономии на британския кабинет и управляващите консерватори, предаде ТАСС.

В голяма част от столичния бизнес квартал - лондонското Сити, е спряно уличното движение. Край метростанциите дежурят засилени полицейски патрули. Междувременно в града прииждат нови и нови протестиращи от провинцията.

Демонстрантите смятат да стигнат до парламента. Те носят плакати с надписи "Никакво орязване на бюджетните разходи", "Вие забогатявате, ние обедняваме", "Избираме работни места, а не ядрени ракети", "Торите - вън от властта".

Протестиращите раздават позиви, в които изреждат искания към властите - недоволни са още от притока на мигранти в страната, от здравната реформа и поскъпването на висшето образование.

В акцията участват синдикалисти и членове на ред обществени организации, които бранят интересите на трудещите се, включително на инвалидите. Някои участници крият лицата си с кърпи и маски. Обстановката е спокойна и засега няма данни за инциденти, добавя агенцията.

Организатор на протеста е гражданското сдружение "Народно събрание" (People's Assembly), посочват ТАСС и Асошиейтед прес.

Според представителя му Сам Феърбеърн шествието ще даде тон за общонационална протестна кампания, стачки и гражданско неподчинение, допълва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОТЕСТИ ИМА И В СЛОВАКИЯ УНГАРИЯ ИТАЛИЯ И Т.Н. СРЕЩУ ПОЛИТИКАТА НА ЕС ОТНОСНО РАЗПОЛАГАНЕТО НА ИМИГРАНТИ В ТЕХНИТЕ СТРАНИ
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само 20 000 ли са били тея умни и красиви? Та Лондон е 8 млн.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vsi4ki politizi sa kradzi, za men tova e izvodat. i zapadat se obarka....kakvo ste stava kato njama upravlajvasti sas sarze, koito iskat da pomognat na gragdanite si....strashna rabota
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опсссс, "арабската пролет" се пренесе на запад.очаквам скоро и в УСА.Жална им майка на англосаксонците.До сега се кефеха на зулумите на *** по света но ЗАРАЗАТА ИДЕ!Ох на батьо зайчетата.Идат интересни времена!Ще боли!
17
3
 
8
 
! Отговори
споко невежи преди 8 години
до 19конфекцията е хубава, България има традиции в шиенето на качествена конфекция. В България се купува малко, предимно в София, на останалите места хората просто не могат да си я позволят, скъпичко им е. Затова се продава на запад, там покупателната способност на хората е много по-голяма, ако се разчита само на нашия пазар, производството трябва да се свие с около 70%, което какво означава, 70% съкращение на работници в бранша. Добре че е ЕС, невежо проста !
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА. ДАМСКА КОНФЕКЦИЯ. И КОЙ Е ТОЗИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ДЕТО ЩЕ ТИ КУПИ ***? ТЕ СА ПРИРИТА ЛИ ЗА ТАЗИ КОНФЕКЦИЯ. ГОЛИ СА И САМО ТЕБ ТЕ ЧАКАТ ДА ИМ ГИ ЗАНЕСЕШ РОКЛЕТАТА ДА СЕ ОБЛЕКАТ. ОСВЕН ДА Я ХАРИЖЕШ НА БЕЖАНЦИТЕ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА. ТЕБ ЗАТОВА ЛИ ТЕЕ СТРАХ ДА НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ТИ КУПИ КОНФЕКЦИЯТА? ТЯ АКО Е МНОГО ХУБАВА И ТУКА В БГ ЩЕ ТИ Я КУПЯТ А НЕ ДА ТЪРСИШ ПАЗАРИ НАВЪН. ЩОМ СИ ОПРЯЛ ДО ЕВРОГЕЙЦИТЕ МНОГО ХУБАВА КОНФЕКЦИЯ Е.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Консерваторите спечелиха изборите не заради икономическата си програма или заради цветущото състояние на страната, а заради неприятната перспектива Лейбъристите да управляват с Шотландската националисическа партия. Макар скоро да спечели изборите с мнозинство, протестите не са изненада.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
13
6
 
2
 
! Отговори
споко невежи преди 8 години
до 13аз "пренасям" конфекция, дамска конфекция за страни от западна Европа. По избори никого не качвам, нямам и намерение да качвам, както нямам нищо общо нито с тикви, нито с гейове. Пини си хапчетата, избърши пяната от устата и се успокой. Пини още една ракия и си легай.
12
1
 
4
 
! Отговори
Ястреб Великия преди 8 години
Добре че се появи един многознайко с магистръска титла в зарзаватчийството, да ни обясни на нас - НЕВЕЖИТЕ какво чудо нявидяно е Еврейо-гейският Съюз!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Споко Невежи. А ТИ КАКВИ СТОКИ ПРЕНАСЯШ И ХОРА БЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТЕ? СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА И СТОКИ??? И ЗА КЪДЕ СИ СЕ ЗАПЪТИЛ С ДИСАГИТЕ БЕ БАЙ ***. И КАКВО ПРЕНАСЯШ? ХЕРОИН ХАШИШ ИЛИ ***?? ПРИКАЗКИ ЗА БАЛАМУРНИЦИ НИ ПРИКАЗВАШ. НИЩО СВОБОДНО НЯМА НИТО НА ХОРА НИТО НА СТОКИ. КАКВО ПРОИЗВЕЖДАШ ЧЕ ДА ИЗНЕСЕШ? МАЙМУНИ ИЛИ ШИМПАНЗЕТА? ТАКИВА КАТО ТЕБ ЗАСПАЛИ ОВЦЕ НИ КАЧВАТ ВСЕКИ ПЪТ ПО ИЗБОРИ ТИКВИ ГЕЙЧЕТА КРИВОУСТИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЖИВОТНИ ОТ ОБОРА.
10
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
как така отиваме при тях ? като гледам, седите си в тука в България и пишете глупости ?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олимпийския огън от Гърция пристигна в Лондон.
8
2
 
22
 
! Отговори
Ние преди 8 години
Какво става в в страните-мека на капитализма-USA и Англия!?Масови убийства всяка седмица,демонстрации!А ние отиваме при тях!?
7
2
 
2
 
! Отговори
споко невежи преди 8 години
до невежа номер 7не, невежо, не се придвижваха чудесно преди това, имаше куп пречки заради които се възпрепятсваше тяхното предвижване, което водеше до по малка производителност за цяла Европа и по-бавни обороти .... друг някой невежа да попита нещо, да му обясня да не се излагате като кифладжии ?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцки синдром? А що се отнася до свободното движение на стоките, хората и т. н. те си се придвижваха чудесно и преди това.
5
10
 
4
 
! Отговори
споко невежи преди 8 години
ЕС означава свободно движение на стоки, хора и капитали. Нищо повече ! така че ЕС не може да се разтури, защото преустановяването на свободното движение на стоки, хора и капитали в рамките на ЕС само ще влоши нещата в пъти, пак казвам, в пъти ! Така че разни тотални глупости, че ЕС трябвало да прекрати съществуването си са меко казано неадекватни до степен на гротеска и само показват интелектуалното ниво на някой индивиди пишещи коментари от селските кръчми.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега оня *** Камерьн,к'во ще прави...Всички се сещат.
3
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 8 години
Камерон е тор.......жидовски тор.
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вие забогатявате, ние обедняваме" ДА ВИЖДАТЕ НЯКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЯХ И НАС? РАЗЛИКАТА Е САМО ТАЗИ ЧЕ ТЕ ПРОТЕСТИРАТ А ВИЕ СПИТЕ!!!