САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.

Танкове у нас и в още няколко европейски страни, иска НАТО
20 юни 2015 08:00,
266
САЩ въоръжават Украйна с оръжие за $300 млн.
Снимка: Reuters

САЩ ще доставят оръжия на стойност 300 милиона долара на Украйна, в това число противотанково оръжие. Военната помощ е включена в приети от Сената поправки във военния бюджет на страната, съобщи Фокс нюз. Те не са съгласувани с Камарата на представителите и може да не бъдат подписани от президента Обама.

Измененията във военния бюджет са били одобрени от 71 сенатори, a 25 са били против. Законопроектът се отнася не само до Украйна. Той предполага и ускоряване на модернизацията на военноморския флот, отделяне на средства за поддръжка на армията на Афганистан, прекратяване на закриването на затвора в Гуантанамо. Общата стойност на мерките е $612 милиона.

Още по темата

За да може да влезе в сила законопроектът, той трябва до края на юли да бъде съгласуван с Камарата на представителите, а след това да бъде подписан от президента Барак Обама.

Танкове на НАТО да бъдат разположени в България и още няколко европейски страни, иска главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав пред в. “Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Генералът казва, че няма да се откаже от плана си танкова бригада с до 5000 войници и 250 танка да бъде разположена в България, Румъния, Полша, в Прибалтика, възможно е и в Унгария.

Според Брийдлав идеята му не нарушава договорката между алианса и Русия, защото “числеността на танковата бригада е малка и няма да е съсредоточена на едно място, а ще е разположена в различни държави”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да живее сащ
37
3
 
12
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Така е. Само САЩ искат война в Европа. Не случайно повечето украинци дезертират. Но САЩ спряха парите на 2 бригади, защото стана очевадно, че са фашисти. Едната е Азов. Като спреш на едни бандити парите какво следва? Жертви сред управляващите. Мога да се обзаложа!
36
0
 
13
 
! Отговори
Това, ... преди 8 години
.. ако се приеме, няма да доведе до нищо добро. Да не говорим, че ще погребе Минск 2 окончателно.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През двете световни войни на територията на Сащ не се е водило война, те са продавали оръжие на врагове и съюзници и излизат единствените печеливши от войните. Силно ,но напразно се надяват че и сега ще бъде така.
34
0
 
17
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Другарю седерастчо... . Ракетата не подбира кой е с и кой е против, но вашият изсушен от всекидневно дрогиране мозък не може да го осмисли. Аз ще гледам отдалече как се изпаряват ***.....:D
33
2
 
12
 
! Отговори
зулу преди 8 години
Кат Русия, няма втора тъй велика на света............Русия колко ни плени! туй име свято, родно,мило то в мрака бива нам светило, надежда в нашите злини.....затуй можа да съкрушиш Мамая-хан и Бонапарта за туй врага си ти страшиш като те гледа само и на карта......
32
1
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
Много си заблуден, не ти ли казаха че тя никога не е била там. Нито където и да било на друго място. Ама де толкова акъл у вас. Да ви се у простите хора.
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72 исканера е 450 кила бойна глава една скапана бомба за справка АНТИКА КАТО ф 2 от всв е 1 тон намерил си с какво да ПЛАШИШ
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68% от украинците са против войната в Донецк. Самият Саакашвили, губернаторът на Одеса казва че Потрошенко е потрошил Украйна.
29
2
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Вие какво очаквате, фабрики ли да откриват там?!Хохлите са прости - ще я оплескат!
28
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66 това и с цар бомба немогат го докара 4 км със сатаната е макса
27
2
 
20
 
! Отговори
Истината е че..... преди 8 години
Никой освен САЩ не иска войната в Украйна да продължи.Нито Путин нито Меркел или Оланд.Дори Порошенко не желае гражданска война.Войниците от редовната украинска армия,която ежедневно търпи поражения също искат това безумие да спре.Да не говорим за обикновеният украинец,който най-много страда.В Украйна има няколко олигарси,които притежават собствени армии от наемници,добре въоръжени,по силни от правителствените войски.Те нарушават споразумението от Минск,защото не искат войната да спре.
26
0
 
6
 
! Отговори
... преди 8 години
Da ni e chestito,gotvqt voina na nash front kravarchetata!!! Narode stiga likuva za fasht ili za rusia!!! Imame si rodina za koqto trqbva da mislim,a ne za chujdi interesi!!! Zapochvam da se obejdavam veche che kakavto naroda takiva i upravnicite ni!!! Ne vi li stiga ot 44 godina nasam to ne bqha rusnaci,to ne bqha amerikanci,to ne bqha evrogeiski saiuzi!!!
25
1
 
8
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
Номера на USA мина и в България. Казаха на булгарите " ние сме зад вас " и сега ше ги пуснат на първа линия. И НАТО се шашна. Без капка кръв стъпаха на Балканите хората.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гей-русофобите могат да спят "спокойно". Към софия вече са насочени ядрени балистични ракети, които при военен конфликт ще изпепелят всичко в радиус от 80 километра.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 59 колко тиня има в БГ локвите дето минават за реки бе *** един Дунав и това е
22
2
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Това може да го каже *** , да не уточнявам като кого. Путин е отговорен човек пред света и народа си.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вкарването на оръжие и техника от майната си за кого е нужно ?! За държавата или за сащ ?!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49 и после още 1000 години и след това на НОВО откровението го знаем
19
2
 
8
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Изключително силно мразя коментари от недоизклатени и дрогирани софийски ***.