Оланд и Меркел: Вратата за преговори с Гърция е отворена

Атина трябва бързо да направи своите предложения
6 юли 2015 21:31, Елка Василева
138
Оланд и Меркел: Вратата за преговори с Гърция е отворена
Франсоа Оланд и Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Лидерите на Франция и Германия казаха на гръцкото правителство, че вратата за преговори с кредиторите продължава да е отворена, но призоваха Атина бързо да направи предложения за постигане на сделка "пари срещу реформи", съобщи Ройтерс.

Още по темата

"Вратата за преговори е отворена", каза президентът Франсоа Оланд на обща пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел и прикани гръцкия премиер Алексис Ципрас бързо да направи "сериозни" предложения.

Меркел заяви, че няма условия да се обсъжда програма, в която да участва спасителният фонд на ЕС, и призова Гърция тази седмица да излезе с предложения. "Много ясно заявяваме, че вратата за преговори остава отворена и че утрешната среща на лидерите на страните от еврозоната трябва да се тълкува точно в този смисъл. В същото време обаче заявяваме, че за момента не са налице изискванията за започване на преговори за конкретна програма на Европейския стабилизационен механизъм", каза тя.

Оланд и Меркел ще продължат разговорите си за Гърция и на работната си вечеря. Двама поискаха утре спешна среща на лидерите на страните от еврозоната по гръцкия проблем.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ГерманияФранцияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАЛИ СИ ОТ МЮНХЕН...занге
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 101еее ..това е множко ...освен ако не си адски добър ...или ми говориш за квртал !
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 99Чисто взимам 4000....което е много над стандарта тук ...но за 12 години работа се...специялист може да го постигне ....иначе средната заплата тук е :за общ персонал ..1200...1800 спец. сердно ....1500 ...2200вишист без опит 1800 2500над 5 години стаж вишист ....добър ... 2500 - 4000 това е !позсдрави
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 97между другото си прав ...провинциалист съм ..не съм софиянец ...и се гордея с това !Всички големи българи са дошли от провинцията ...там се калява човек ...там може да се роди истински достоен човек ...софия ....освен да плямпат и да се правят на дребни тарикати ...друго не могат ....
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен97Твой проблем .....както казах по долу ...живея в Мюнхен !това ако е провинция ...относно грешките ...сори ..не пиша цял ден на български ...за съжаление !
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 95 Пич само едно от мен ..живея в Германия Мюнхен и съм инженер микроелектроника ....и работя в момента за 500 евро ли ми говориш или една нула си пропуснал ?лека вечер !
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция е АУТ!Може да се обзаложим ама ти и пари нямаш....Кой бе!Свирено е! Гърция е стратегически член на НАТО!Никой няма да пусне Гърция да излезе от ЕС и еврозоната.Говорителят на Белия дом заяви днес, че желанието на Белия дом е Гърция да остане в ЕС и еврозоната.Пуделите от Брюксел ще изпълняват.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9145 хиляди евро съм спечелил .....за 12 години ! Започнах с 4 хиляди ...но съм играл с акций не на фондов пазар !Доволен ....е не съм преуспял като теб ...ама поне съм на плюс
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 89е как да не трперят бре ......днес се събраха изрично за да обсъдят какво ще правят .......излизат на офицялната трибуна и обявяват че вратите са отворени ....на езика на дипломацията това е молба за преговори .....А у Гърция си играят сиртакито ! и чакат да видят колко от дълговете им към ЕС ще бъдат опростени .....не разбираш ли че ако Гърция загуби 1 евро европа/ЕС губи 10 ....
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Гърците излезнат от ЕС ....това ще разклати еврото....междинародните играчи ще се отдръпнат от еврото като международна валута с която могат да търгуват ......от това ги е страх Германия и франция ...защото те държат печатницата за пари ...и казват на кой колко ....Ами утре и Испания ще направи референдум ...и Ирландия ...и Португалия ...и то какво стана ....еврото се превърна в ..марка !
47
1
 
3
 
! Отговори
До Така си е преди 8 години
"тъпия масонски съюз"----ХРАНИ ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ!!С чесън от Китай, разбира се...
46
3
 
4
 
! Отговори
В Курило... преди 8 години
ЗАПОМНЕТЕ!!Гърция КАТАСТРОФИРА!България цъфти!Е, после дойдоха санитарите...
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Тогава защо толкова треперят Германия и Франция над Гърция ...и гръцкия проблем ...мислят им доброто или ?? НЕЕЕЕ гледат си интереса ...и тепърва ще клякат на гърците ....Виж мой човек когато имаш проблем...и не дължиш на никой нищо ...това си е твой проблем ...когато обаче дължиш мнооого пари на някой ...това вече не е само твой проблем а проблем и на кредитора ти ...германия ще загуби около 70 милярда а франция около 45 милярда ако гърция фалира ...и ще ги получат...некога
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин се замисли малко. После премести пешката - шах и мат. Суматоха и шум в залата, коментаторитге - целите в пот, краката им отвити!
43
2
 
5
 
! Отговори
май преди 8 години
Вратата е отворена ..ама гръцкия народ каза "НЕ' ....ние няма да влезнем !Вие си чакайте ....
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците питат Гърците : "как да обясним на Румънци и Българи , че те трябва да се лишават, за да поддържате стандарта си?"
41
3
 
8
 
! Отговори
До 74 преди 8 години
Айде да ви видим през януари.Тогава ще псуваш в друга посока и ще си мачкат е празните стомахчета. Междувременно няма причина да уважаваме гърците.Освен, че се пъчат с крадената от нас история, са ни създавали хиляди проблеми през вековете.Няма милост за крадците.
40
3
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До Анонимен 57, финансиста:Гърция - 360 млрд. дължи, 174% от БВП;Норвегия - 737 млрд. дължи, 141% от БВП;Люксембург - 3472 млрд., 3443% от БВП;Холандия - 2526 млрд., 316% от БВП;УюКей - 9,5 трилиона, 406% от БВП..Разликата между Гърция и Норвегия във външните им дългове е 5% що се отнася до % от БВП.. Та, цифрите могат да се въртят и сучат според изискванията на всеки, но това, което казвам си е така!
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вратата е отворена...Варуфакис излетя, да се готви Ципрас !
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oshte giuvech she ima za vizantiicite qvno , da mu mislqt Bulgaria , Romania , Ungaria, Polsha , Litva , Latvia , Slovakia , Chehia shte hrantutime sirtakadjiite.