САЩ ще увеличават войските си в Европа заради Русия

Ще подсилват НАТО при нужда
11 юли 2015 09:46,
66
САЩ ще увеличават войските си в Европа заради Русия
Снимка: архив Reuters

Началникът-щабът на сухопътните войски на САЩ генерал Реймънд Одиерно възнамерява значително да увеличи числеността на американските военни сили, които могат да бъдат прехвърлени в Европа в случай на конфликт с Русия и смята за необходимо в Германия да се разположи тежка военна техника в достатъчен обем за мотопехотна бригада.

Това заяви Одиерно в интервю за в. "Уолстрийт джърнал", цитирано от ТАСС.

"Това би ни позволило бързо да подсилим НАТО ако възникне необходимост. Надяваме се, че руснаците няма да създадат криза, но сме длъжни да сме винаги готови", каза той.

Вестникът уточнява, че тези планове допълват обявеното по-рано от министъра на отбраната Аштън Картър изпращане в страни от Източна Европа на американски танкове, гаубици и бронетранспортьори.

"Както съобщиха представители на сухопътните войски на САЩ, докато техниката в Източна Европа ще се използва редовно при учения, по-голямото количество военна техника в Германия вероятно ще се използва в случай на кризисна ситуация. Това ще позволи бързото прехвърляне в Европа на бригада с численост 3500 войници за подсилване на съществуващите американски позиции в Източна Европа в случай на криза", пише изданието.

"Одиерно също каза, че сухопътните сили на САЩ могат да направят повече, за да помогнат на Киев да се защити от действията на Русия в Украйна. Допълнителни тренировки на украинските сили биха могли да помогнат да се удържи Москва от всякакви настъпателни операции", отбелязва вестникът.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битката за северния полюс предстои....
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро руската преса съобщи за няколко модернизирани въздушно-преносими дивизии, които ще бъдат използвани в дълбочина в момента, когато това стане необходимо. Западната преса пък сравни натовските учения с участието на 30000 души, за събирането на които е бил необходим ЕДИН месец с руските учения с 100000 души, събрани за ТРИ ДНИ и отлично координирани.И направи нерадостни изводи.Русия има подавляващо превъзходство в отбранителните оръжия. Бойците й са изключително мотивирани. Дано се размине!
34
0
 
7
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 8 години
До Анонимен 51А ти откъде изкопо този шедьовър? И защо реши, че не е гадно, провокативно писание? Как така "повечето руснаци са ***"? В оогледало гледал ли си се скоро? Е, там можеш да видиш истински ***. Току-що избягах от телевизора, където Джеки Чан се биеше с руснаци. Всеки ден продажниците ни пускат филми с лошите руснаци. Байгън - едни от други по-***, клишета - руски агенти, задължително "АК". Промити мозъци промиват мозъчета. Русия ще напада Европа? От какъв зор? За какво им е?
33
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окончателно се убеждавам, че повечето руснаци са ***. Откровения на една рускиня: "Понякога сънувам САМИЯ Вл.Путин.След съня с мен и семейството ми се случват приятни неща.Благодаря ви Владимир Владимирович за участието в моя живот.Чакам с нетърпение следващия сън с нашия президент."А вот мне иногда снится САМ Владимир Владимирович Путин!После сна приятное ощущение,что знаю его лично!И что самое главное, после сна происходят необъяснимые приятные дела со мной и с моей семьей.Спасибо, Владимир
32
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Американци. Преди време ги уважавах - страната на свободата. После ми станаха безразлични. След това досадни. Вече са нахални, невъзпитани и нагли. С нетърпение чакам да видя как ги удрят с мокър *** през лицето.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали не бяха заплаха бе ?!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ ДЖ. ФИХТЕР(УЧИТЕЛКА) ПОЛУЧИ 22 Г ЗАТВОР ЗАТОВА ЧЕ НАУЧИ НА СЕКС ТРИМА 17 ГОДИШНИ МОМЧЕТА...А НОРВЕЖ.ТЕРОРИСТ БРЕЙВИК УБИЛ 77 ЧОВЕКА Е ОСЪДЕН НА 21 ГОДИНИКАКЪВ Е ИЗВОДА- ПО-БЕЗОПАСНО НА ЗАПАДА ДА УБИВАШ ОТКОЛКОТО ДА ПРАВИШ СЕКС МЕЖДУ РАЗНОПОЛОВИ ХОРА
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До (НМ) Народна МилицияТози мухлю тогава няма да може да говори защото заедно с ББ,правителството и 240-те *** в парламента ще бъдат разстреляни от народа.Този път прошка няма да има както през 1989 г.НАТО няма работа на Балканите и особено у нас.Нека заповядат и ще видят едно топло българско "гостоприемство" .
28
0
 
11
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 8 години
Американската ГАД няма спре докато не ни докарат някоя беля.После искам да видя онази карикатура Плевналиев какво ще говори.
27
0
 
7
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Еййй, генерале не са ли ти мили тези войници? та искаш да ги пратиш на заколение.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗРЕШАВТ ВЪЛРОСА С БЕЗРАБОТНИТЕ...ВМЕСТО ДА ИМ ПЛАЩАТ ПОМОЩИ-НЕКА ДА ВЪРВЯТ ДА СЕ БИЯТ. ПА КАТО ЗАГИНАТ-ДЪРЖАВАТА СЕ ОТЪРВАВА ОТ ДАВАНЕ НА ПОМОЩИ ЗА ТЯХ
25
0
 
14
 
! Отговори
Pin преди 8 години
"Външнополитическия екип на президента Барак Обама никога не е смятал, че Русия е главната заплаха за националната сигурност на САЩ" ... из статия от днес ?!
24
27
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Добре дошли на американските съюзници.Ще държат руските агресори в Сибир.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що бре? Щото само така, чрез войни, могат да си закърпят съдрания бюджет.
22
2
 
14
 
! Отговори
kon преди 8 години
пълни глупости,ако нато и русия влязат във война,тя ще бъде ядрена и сухопътни войски няма да са нужни..украйна ще остане буферна зона,а русия ще се насочи на изток,за сега плана на нато изглежда абсурден,но всичко е още в началото си
21
19
 
4
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
Благодарим на др. ***, че ни събуди от дълбокия ни сън. Сега ще се разгърнем силно на изток а ще заздравим позициите си!!!
20
5
 
24
 
! Отговори
Ти преди 8 години
махаитее се НАТОО!!!
19
2
 
45
 
! Отговори
Що? преди 8 години
Ми разбира се, че трябват още войници! Я вижте Русия, колко агресивно постъпва! Ми те руснаците са си сложили държавата съвсем в близост до американските бази, то не бе Европа, Кавказ, Япония даже. Просто руснаците са свръх агресивни! Да не говорим, че с тоя огромен военен бюджет Русия направо си се готви за трета световна. САЩ - 581 милиардаКитай - 130 милиардаСаудитска арабия - 80 милиардаРусия - 70 милиарда...Айде кажете, че не се готвят за война!
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей е ***, безусловно, защото не си изказва мнението анонимно. Иначе как ще му платят? Да не говорим, че под същото име може всеки да напише нещо и става голям смях на финала.
17
1
 
23
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
До Одисейчо, Разбира се. И затова не искам да плащам ток на високи цени. Не искам да плащам и руски газ на високи цени, ама няма алтернатива. От Тексас в кофи ли ще носим горива или пък да натровим Добруджа, като я надупчим за шистов газ. не мерси. А злато, действителни се изнася. Ти нямаш ли нищо против хората, които поскат собствените ни ресурси? Не съм и за ГМО лобитата, които ни притискат от Запад, а ти?