15 държави подкрепят твърдите позиции на Германия към Атина

Шойбле: Гърция досега не се движеше в посока, в която бихме искали
18 юли 2015 19:58,
39
15 държави подкрепят твърдите позиции на Германия към Атина
Снимка БТА

По време на преговорите в Брюксел твърдата позиция на Германия по отношение на Гърция беше подкрепяна от 15 страни, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за сп. "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"Ние никога не сме говорили, че Гърция трябва да излезе от еврозоната, ние просто споменахме за възможността Атина сама да вземе решение за таймаут (временно излизане от еврозоната - бел. ТАСС), заяви Шойбле, пише БТА.

"В хода на решаващия кръг преговори позицията на германската страна подкрепяха 15 страни, само Франция, Италия и Кипър (които се стремяха на всяка цена да задържат Гърция в еврозоната- бел.ТАСС) бяха на друго мнение", добави германският финансов министър.

Що се отнася до новата програма за помощ на Гърция, Шойбле отбеляза, че "по същество нейните условия бяха договорени още през 2010 година, но, за съжаление, просто не бяха осъществени".

"Икономиката и обществото в Гърция досега не се движеха в тази посока, в която бихме искали", посочи германският финансов министър.

"Проблемът е в следното: в продължение на пет години "лекарството" не беше приемано така, както е предписано. Затова сега първо трябва да се осъществи това, което отдавна беше договорено", поясни той.

По думите на Шойбле гръцкият премиер Алексис Ципрас "е уверил, че ще осъществи програмата, макар и да не вярва в нея".
 

Още за гръцката криза четете в Invwstor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ГерманиякризаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитлер не можа да осъществи мечтите си, но тия като ги гледам ще го постигнат. Не напразно Чърчил беше казал, че Германия трябва да се срива на 50-60 години иначе се самозабравя.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 32какво е дала Германия?? Милиарди евро??Ти наистина ли мислиш така??? Нищо не е дала Германия. Евродалавераджиите спасиха частните банки като прехвърлиха дълга на бюджета на ЕС. Това си е обирджийство по сред бял ден.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците се опитват да върнат комунизма в Европа. Помнете ми думата много скоро бедните и гладните ще си вземат своето с цената на всичко.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е казал че Германия трябва да определя посоката по която да се движат другите??Шойбле рева до побъркване Гърция да излезе от еврозоната, а сега не бил казал такова нещо.
20
3
 
17
 
! Отговори
Жан преди 8 години
Ако дойде моя съсед и ми иска пари, ще му дам, но ако дойде и пак ми иска ,без да ми е върнал предишните, и иска много по вече просто НЯМА да му дам това е, другото са покуми.......
19
1
 
9
 
! Отговори
Калин преди 8 години
До 22Да де, но ти знаеш ли ТЕ, колко заем са взели от МВФ,и на каква лихва и на каква лихва, я дават на Гърция.....? Ха интересувай се, май ще останеш изненадан....и поосле пиши, и пиши как се нарича това !!!!
18
2
 
6
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
ЕС вече не е икономически съюз а е геополитически. Взетото решение спрямо Гърция го доказва. Така вече Европа е задължена да се примирява на всички капризи от страна на Атина.
17
5
 
11
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Колеги от форума, четете ли добре -Гърция до сега не се движеше в посока, в която бехме искали....Кой е той че да определя, как ще се движи дадена страна, това провинция Бавария ли е , що ли ? Безпределна наглост, нима не го виждате ?
16
2
 
3
 
! Отговори
uronki преди 8 години
Глей българотъпията какви размери придобива, хора с никакви умствени качества какви дълбокомислия споделят, на повърхността някои твърдения изглеждат смислени... ама нали сме втори у света по интелигентност...
15
9
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Гнусни фашисти, вие може да искате каквото си искате и това какво вие искате няма никакво значение!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА ти си обикновен ***
13
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DDD Да ти пикая ня еврозоната и евроГеиските ценности . Зона изградена върху ,лъжи ,лъжи и пак лъжи за някаква демокрация.Видяхме я тази демокрация как работи въпреки референдумите в Ирландия ,Дания , Холандия ,Франция отхвърлящи конситуцията и въпреки това наложена от. пишман демокрацията. Главната сила на т. н. демокрация е демагогията ,и всекидневните лъжи в огромен мащаб. Комунистите са невинни агънца в сравнение с тези демагози -т.н. димократи -
12
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврогейския *** се разпада, а Шойбле е неолиберален фашист.
11
17
 
20
 
! Отговори
JIko преди 8 години
Гърците не заслужават никаква милост и подкрепа,,,, Вън от еврозоната и вън от ЕС....... Бах ги всичките византийски политици, икономисти и всякаква друга ***...... !!!!!
10
5
 
20
 
! Отговори
DDD преди 8 години
Истините са няколко : 1. Както колега се изказа - много (да не кажа 90% ) от "решенията" се диктуват от Вашингтон. Не знам с кое самочувствие (на най-големия длъжник понастоящем) и с коя история (нация на 300 години я има, я няма...) го правят, но успяват - факт. 2. Театър за пред останалите. Трябваше да заемат наистина ТВЪРДА позиция - Гърция извън Еврозоната И ИЗВЪН ЕС ИЗОБЩО. Не заслужават да са вътре ! Ние - след тях. Едните с кражбите, другите - с мързела и лентяиството си.
9
9
 
28
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименНякои работят от сутрин до здрач за коричка хляб а сащ му обира природните богатства и в замяна му дава зелена тоалетна хартия която печати 24/24 часа. .Злато..Петрол. .газ..диаманти. .сащ ги прибира след жестока експлоатация и плаща с зелена тоалетна хартия. .Сащ лихвари на света. .Роби работете. ..
8
11
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Защо изтрихте?Исторически факти-Гърция е създадена от Германия и първи крал Отон I ,определен с протокол от Великите сили-Русия,Великобритания и Франция!А за малка България задния двор на Европа и света и слугинското поведение на народа ни!"Но някои не обичат да знаят за своя български род,а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език,но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи.О неразумни и юроде!"-П.Хилендарски
7
8
 
25
 
! Отговори
Шефът на света преди 8 години
Шойбле: Ние с баба Ангела искаме всички останали държави в Европа да се движат в посока, в която ние искаме те да се движат. Шефът на света, Обама, пък иска, ние с баба Ангела да се движим в посока, в която той иска да се движим.
6
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 И как я наритаха? Като и дадоха първо спешно 8 милиарда, последвани от 85 милиарда, които я ги върне я не.
5
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вашите твърди позиции бяха до момента, в който от Бялата къща ви цъкнаха с език да забравите за Грексита, и че Гърция на всяка цена трябва да остане в зоната и вашата "твърда" позиция омекна за отрицателно време. Ако мен така откровено ме правеха за смях пред целия свят щях да умра от срам и да не си отварям повече устата. Скрийте се, и ти и Мрънкъл!