Украинската армия vs сепаратистите: Огън!

Международните наблюдатели: Примирието е само на хартия!
20 юли 2015 22:00,
133
Украинската армия vs сепаратистите: Огън!
Снимка: bgonair.bg

Размяна на огън между украинската армия и сепаратистите в центъра на Донецк. Двете страни обвиняват противника за агресията. Ескалацията идва на фона на официална информация от сепаратистите, че са изтеглили голяма част от лекото въоръжение от фронтовата линия.

Проруските милиции в Донецк и Луганск съобщиха, че са извели всички оръжия с калибър под 100 мм най-малко на 3 километра от бойното поле. В това число попадат 40 танка и 80 бойни пехотни машини.

Потвърждение за тази стъпка обаче от ОССЕ няма. Украинската армия пък констатира, че тежката техника остава концентрирана в три пункта край Донецк – селцето Спартак, разрушеното летище и квартал Киев.

Именно от тези точки според армията са дошли и последните обстрели, които са засегнали центъра на Донецк за пръв път от февруари насам.

През уикенда цивилните жертви на възобновената агресия бяха най-малко четирима. Според сепаратистите са разрушени 19 сгради, включително и болница. Международните наблюдатели алармират, че Минското споразумение остава само на хартия.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО ОДИСЕЙМОГА НА БАС ДА СЕ ХВАНА ЧЕ СЛЕД НЯКОЯ ГОДИНА УКРАИНА ПАК ЩЕ БЪДЕ С РУСИЯ. И ЗНАЕШ ЗАЩО? АМИ ЩОТО КРЪВ НА ВОДА НЕ СТАВА...Е ЗАПАДНАТА Й ЧАСТ ПОЛЯЦИТЕ ЩЕ СИ ПРИБЕРАТ И ТОВА Е
68
1
 
3
 
! Отговори
Къна преди 8 години
До АнонименУкраина съществува само щото Русия я вкара в ООН но такива като теб не са чели история а ходят да гледат мача на Левски!
67
4
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
116 Кога се е случвало това , че си написал цитирам : като се почне пак едно моленеее на Русияби ли ни припомнил
66
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Чета коментарите и ме напушва смях1. ЛНР и ДНР в момента играят по МИНСК 2 за да вкарат Украйна в ситуацията или да Нападне ПЪЛНОМАЩАБНО или да ФАЛИРАТ ОКОНЧАТЕЛНО - тоест преди да фалират Укрите ще нападнат по някакъв повод2. ЛНР и ДНР в момента им подхвърлят дори знаци на "добра воля" като демилитаризация на Широкино. какво направиха Укрите - Най-*** от политическа гледна точка Окупираха демилитаризираната зона Всичко това закопава и политически УкрайнаОт Минск 2 ЛНР и ДНР не са се разши
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо от украинска страна не съобщават за убити МИРНи жители от региона??????
64
3
 
13
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Украинецо, а Украйна е държава в която САЩ извършиха държавен преврат спрямо законно избрания президент, и тръгнаха да избиват несъгласните с преврата.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ukrainecДесен сектор са футболни агитки,футболни агитки,футболни агитки нали така беше????
62
16
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 8 години
До Божидар---------------------------Донецк е град в Украина,Украина,Украина,Украина !!! Сега ясно ли ти е или още исаш?
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо навеждат хората на купонна система и така съсдават наводническа система от техни прислойки подмазвачи,техните въоръжения и боеприпаси вече са ефтини от голодовката и инфлацията,старите дето пари струват вече са употребени и изгърмени останало е само начина им за възстановяване за мижави цени и обслужване,въобще пълна потаскуха куха.
60
3
 
16
 
! Отговори
Божидар - до ПАЗАРДЖ преди 8 години
Човек, вкарай малко повече четене с разбиране.За мен такива "новини" и начини за съобщаване на събития са много нагли, и ме дразнят всеки път като ги видя. Целият град Донецк според мирните спогодби е на територията на бунтовниците. Е как може да има размяна на огън между украинската армия и сепаратистите в центъра на Донецк? Какъв точно го търси "украинската армия" на територия която по мирно споразумение не е тяхна?И защо разни наглеци смеят да кажат че и двете страни били нарушавали?
59
5
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До Смерть России УЧИ СИ ИСТОРИЯТА. АКО НЕМОЖЕШ ГЛЕДАЙ ИСТОРИИЧЕСКИЯТ СЕРИЯЛ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА КАК РУСНАЦИТЕ ПОМАГА Т НА БЪЛГАРИТЕ ЗА СЪДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.ПОСЛЕ ПОДПИСВАНЕТО НА САНСТЕФАНОВСКИЯТ МИРЕН ДОГОВОР В БЕРЛИН НА 03.03.1988.Г.
58
3
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
До Божидар.ИСТОРИЯТА ДОКАЗВА ЧЕ ТОВА СА ТЕРОТОТИЯ НА НОВОРОСИЯ..
57
4
 
18
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
90% ОТ УКРАИНСКОТО ПРИЗВОДСТВО ОТИВАШЕ В РУСИЯ.БЕЗ РУСИЯ УКРАИНА Е МЪРТВА .ВСИЧКИ УМНИ ГЛАВИ ИЗБЯГАХА В РУСИЯ.УКРАИНЦИТЕ ГЛАДУВАТ.НО ИСКАТ ДА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С РУСИЯ. ТАЗИ ВОИНА Е ЗАТОВА ТЕ НЕ СА СЕПАРАТИСТИ А ВЪСТАНАЛИ ПРОТИВ НОВИЯТ РЕЖИМ НА АМЕРИКАНСКАТА И БЕНДОРОВСКА ЕВРОИПЕЕСКА ИДИОТЩИНА НАЧАЛОТО НА 1990 Г.БЪЛГАРИЯ СЪЩО СКЪСА С РУСИЯ ПОСЛЕДИЦИТЕ БЯХА НЕПОНОСИМИ.ВСТРАНАТА НИ БЕШЕ ГОЛЯМ ГЛАД И ПРОДЪЛЖАВА ДО СЕГА ГЛАДА .КАТО СПРЕ ВОИНАТА УКРАИНЦИТЕ ЩЕ СЕ УБИВАТ ЕДИН ДРУГ ЗА ВЛАСТ.ПАРТИИТЕ
56
4
 
13
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Я някой да ми припомни в чия територия се намира Донецк?И после да ми каже - какъв точно го дири там украинската армия?
55
9
 
4
 
! Отговори
Отностно литовците преди 8 години
Литовците са с манталитет на германци;дисциплинирани,точни и чисти,може би историята си е казала думата.Българите,ами много са далеч от горе описаните качества,може би историята си е казала дъмата
54
23
 
3
 
! Отговори
Червенотиквеник преди 8 години
До Анонимен 98 Абе ***, ти не разбра ли, че газта ще минава през Украйна?Няма да има нито, Турски, нито Гръцки, нито какъвто и да било друг поток.Руснаците не могат да го построят.Русия вече мирише на ***.
53
19
 
5
 
! Отговори
до 97 преди 8 години
Глупости, глупости!Когато всичко свърши Украйна ще бъде много по-добре от нас понеже ще бъде тотално откъсната от Русия.примерно БВП на Литва се е увеличил 6 пъти за 20 години след като са изритали алкохолиците и са прекъснали връзките си с тях.Ние трябва да направим същото!Само от това, че купуваме най-скъпите горива от Русия губим по 5,5 млрд на година.От това, че са пуснали смукалата си във фармацевтиката руските *** смучат по 400 млн. на година.КТБ е руска банка спонсорираща ДПС.
52
20
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
какви претенции има за татарски Крим? Исторически погледнато руските гости окупират Крим съответно: Русия - 132 години,Съветска Русия - 32 години. Ами по тази логика Турция може да ни анексира за един ден и да иска да се признае България за турска територия
51
21
 
7
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
До до 86Да, Русия не ни се е месила никога както запада а много по-лошо.Все пак Русия е била против Съединението, Русия измисли македонизма, Русия нападна Добруджа, Русия подкрепя Сърбия която последно време дрънка за шопски етнос.Русия трябва да бъде разпокъсана и унищожена!Много вероятно това да се случи.Света се пренаселва а *** само хабят пространство на планетата и я дърпат назад.
50
16
 
7
 
! Отговори
Русия-враг №1 преди 8 години
През 971 руските орди разрушават Плиска и България пада под Византийско иго. През 1552 Иван Грозни разрушава Казан и Волжка България. Във войните си с Турция руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме и войната 1877/78 с 32 тона злато. Против Съединението е и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира Батенберг, искащ независима България. Напада ни през 1916 и е бита. Организира метежа от септ. 1923 и плаща взрива през април 1925. След 1944 избива елита и прави от България коцлагер. За 45 г разорява България и