Турция праща елитни части на границата със Сирия

Там се прехвърлят и военна техника и оборудване
23 юли 2015 09:14, Елка Василева
25
Турция праща елитни части на границата със Сирия
Снимка: архив, Reuters

Значителни сили от елитните турски военни части от специално подготвени командоси, наречени "червени барети", са били разположени през последното денонощие в окръзите по 900-километровата сухопътна граница със Сирия, предаде БНР.

Военна техника и оборудване също се прехвърлят към тези райони, за да се укрепи границата срещу "Ислямска държава".

Целта е засилване на националната сигурност за предотвратяване на физическото преминаване на джихадисти от терористичната групировка "Ислямска държава", заяви правителственият говорител Бюлент Арънч.

Още по темата

Той допълни, че е бил обсъден проект за националната сигурност, който включва оборудване със съответни системи за сигурност на определени критичните участъци от границата с най-новите технически средства за контрол.

Арънч отхвърли обвиненията,че Турция не e предприела достатъчно ефективни мерки в борбата срещу джихадистите.

Анализатори прогнозират, че е възможен обрат в турската политика в сферата на сигурността след самоубийствения атентат в Суруч.

Турция вече е арена на нападения на джихадистите и ще трябва да преценява опциите си за борба срещу заплахата от „Ислямска държава“ и във вътрешен, и в регионален аспект, коментират те.

Междувременно руската туристическа агенция “Ростуризъм” е препоръчала на руските граждани да не посещават областите в Югоизточна Турция. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
dasdas преди 8 години
До АнонименTurciq ke padne ama sled tova shte idil shte doide v BG? i togava kakvo?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ако турската армия не унищожи ИД, няма кой. Тея поне не им пука и не се правят на демократични.Ако решат ИД ще е част от историята за не повече от 2 седмици.
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TURZIA KE PADNE.500 G. SA NI DARGALI V ROBSTVO,A NIE IM POZVOLIAVAME PARTIA DA IMAT.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Писането на глупости не е задължително. Турция имат доста силна войска в сравнение с арабите
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TURZITE SA NEGRAMOTNO NASELENIE,KOETO SE HRANI VEDNAG DNEVNO TE SA PO-ZLE I OT SEV.KOREA.TE NIAMAT NIKAKVA ARMIA,A KAMO LI ELITNI CASTI.TURSKITE VOINIZI SAMO ZARADI PO-DOBRATA HRANA SHTE SE PREDAVAT NA TERORISTITE.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на ИД да нападнат Израел. Два дни след нападението името ИД ще бъде в историята. Евреите могат да го направят и сега, но не искат, защото ИД и Израел имат един общ враг. Асад от Сирия и Хизбула от Ливан. През цялота време докато арабите се избиват помежду си евреите викат - Бог си знаел работата, враговете им се самоизбивали помежду си.На евреите неможе да се разчита за проблем който не засяга лично тях,В редовете на ИД има много главорези чеченци. Защо Путин мълчи ?
8
4
 
11
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
Браво на турците. Те видяха, че американците никаква немогат да я свършат. Дано Европа подкрепят турците
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците правят своя политика. Това е ясно.Обаче имат смелостта да си пазят интересите, а не като нас !
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПрофесорДа бе ИД ще стигнат до БГ, ако Турция им разреши. А това скоро ще стане вече вкарват ислямисти в бугаристан, които да създадат терористични клетки у нас - и всичко това с любезното съдействие на УСА и Тюркие ....
5
5
 
14
 
! Отговори
Професор преди 8 години
до 1Не знам колко сте "нормални" но ако Турция падне направо да слагаме *** а жените бурките защото веднага ще станем част от ислямска държава.. не само ние а целите Балкани защото Запада и пръстче няма да мръдне за нас. На Балканите освен Турция единствено боеспособна е армията на Гърция но тя е малка държава и няма да издържи. А турците ще се справят с ИДИЛ това е ясно.. пък ако ще да окупират Сирия това е техен проблем.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците си спретнаха едно атентатче, обвиниха своите приятели от ИД за виновни и си намериха повод за военна окупация на Сирия. Това че няма да се бият с ИД е толкова прозрачно колкото старите *** на ***.
3
2
 
12
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Както се казваше в един роман на Стивън Кинг: "На седмия ден от кризата съветски метеорологичен спътник, който случайно имал на борда си лазерно и ядрено оръжие от пето поколение разрешил конфликта" Та така случайно по същия начин обикновенни летовници и курортисти от агенция Ростуризъм може да преустановят набезите на ИД веднъж и завинаги.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вълнува ни това и то страшно много. Какво ни засягало бе, братче... Е*ати тъпия въпрос. А иначе ИД ако тръгне да се занимава с Турция, няма да й е от най-печелившите ходове...
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много прости хора в тая държава. Не разбирате ли ,че и нашата чергица ще запалят.