Турски танкове обстрелвали сирийско село под контрола на сирийските кюрди

Обстрелът е извършен тази нощ
27 юли 2015 11:14, Елка Василева
96
Турски танкове обстрелвали сирийско село под контрола на сирийските кюрди
Снимка: архив, Reuters

Турски танкове обстрелваха село в северната част на Сирия, което е под контрола на сирийските кюрди, предаде Франс прес, като се позова на сирийския Център за наблюдение на правата на човека.

Обстрелът е извършен тази нощ. Засегнатото село е Зор Магхар в провинция Алепо на границата с Турция. Той е под контрола на сирийските кюрдски сили.

Още по темата

Нападението става в момент, в който Турция извърши удари срещу джихадистите от групировката Ислямска държава в Сирия, но и срещу кюрдските сили от Кюрдската работническа партия /ПКК/ в Северен Ирак. Анкара смята ПКК за терористична организация.

От организацията Кюрдски части за защита на кюрдското население потвърдиха, че село Зор Магхар е било обстрелвано от турски танкове. Четирима членове на движението са били ранени, както и няколко жители на селото. Атакувано е било още едно село в същия район.

Вместо да атакуват позициите на терористите от ИД, турските сили атакуват нашите позиции, от които ние се отбраняваме срещу ИД, се казва в изявление на сирийското кюрдско движение.

Призоваваме турските лидери да сложат край на тази агресия и да се придържат към международните правила. Казваме на турската армия да спре да стреля по нашите бойци и нашите позиции, се допълва в изявлението.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
21
 
10
 
! Отговори
ЕВАЛЛА НА КОМШИИТЕ преди 8 години
НАЙ-ДОБРИЯ ЮЖЕН ФЛАНГ НА НАТО В ЕВРОПА!В тях ни е надеждата.КОМШИЙТЕ СА ВЕЛИКИ ВОЙНИ!
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАмерика да отвори очите и да разбере кои са турците. С турски камиони джихадистите от Европа бяха вкарвани в Ирак и в Сирия. В южна Турция са сборните пунктове на европейските и чеченските терористи. Какво са седнали да заблуждават хората. Евреите това го казаха още преди няколко години ама кой да чуе .....?
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за турция и ид и кюрдите са еднаква заплаха и си ги трепят и добре правят
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аркадаш не баламосвайте хората. Още от появата на ИД на всички е ясно че турците са с ИД и помагат на ислямистите. Сега много тъпо използват ситуацията с главорезите за да нападат кюрдите които се биха най смело с джихадския ислям. Време е и Америка да отвори очите и да разбере че турците са с исляма
5
2
 
3
 
! Отговори
ASİT&#3 преди 8 години
Tezi djihatisti podkrepani ot samata turska darjava atakuvat kurdite. Za6toto kurdite razkazaha igrata i trepiha zdravo İD i tehnite djihatisti. Tursiq pomaga teroristite na İD
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** в Одрин да видиш как сме ги клатили ние после! И как ще ги клатим пак, ако се наложи!
3
23
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
те тия същите мишоци са ви клатили 500г. ако не си забравил
2
27
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обстрелват Кюрдите , които са отблъснали И.Д . Целта им е да насочат И.Д към Асад ! Асад толкова им пречи , много е цивилизован. Трябва им един *** , да им е на пълно подчинение !
1
27
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишоци потурлии. Не воюват с Ислямска държава, а избиват кюрдите, които воюват с ИД!