Щатската полиция хвана въоръжен мъж пред Конгреса

Джихадисти готвят нови атентати в Европа и САЩ
30 юли 2015 15:18, Анисия Иванова
4
Щатската полиция хвана въоръжен мъж пред Конгреса
Снимка: Bulgaria On Air

Американската полиция задържа въоръжен мъж пред сградата на американския Конгрес. В автомобила му са открити три вида огнестрелни оръжия и боеприпаси. Арестът на Стив Оуни от Тенеси съвпадна със заседание на Конгреса и с новината, че екстремистки групировки, включително "Ал Кайда“ и "Ислямска държава“ планират нови атентати срещу американските граждани в чужбина, включително Европа.

Терористите могат да използват както обичайното, така и оръжие за масово поразяване. Това се посочва в предупреждение, разпространено от американския Държавен департамент.

„В момента се усилва вероятността срещу САЩ и техните партньори да бъдат предприети ответни нападения от страна на терористите“, алармира Държавният департамент.

Според ведомството атентати може да се случат по целия свят, особено Близкия изток, Северна Африка, Европа и Азия.

Вероятността за нападения в Европа ще се запази дотогава, докато членове на ИД и „Ал Кайда“ с европейски произход се връщат в родините си от Сирия и Ирак“, се казва още в документа.

Според директора на руската Федерална служба за сигурност Александр Бортников разширяването на географията на държавите, откъдето на джихад тръгват нови привърженици на ИД, разнообразието на тяхната етническа и социална принадлежност свидетелстват, че джихадистите държат инициативата, водят агресивна пропаганда и налагат своя тема на деня. Обаче световната общност рядко реагира адекватно и своевременно, заяви той.


Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес как така няма статия за Путин?