Обнадеждаващ старт на преговорите за коалиция в Турция

Властта и опозицията са стигнали до прогрес в разговорите
4 авг 2015 12:02,
5
Обнадеждаващ старт на преговорите за коалиция в Турция
Снимка: bgonair.bg

Първият кръг от преговорите за съставяне на коалиция в Турция приключи обнадеждаващо. Представителите на управляващата партия на справедливостта и развитието и опозиционната Републиканска народна партия разкриха, че сега бъдещето на преговорите е в ръцете на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Пред него стоят две възможности – да инициира нови преговори с опозицията или да направи стъпки към нови избори.

Лидерите на делегациите в преговорите съобщиха пред турските медии, че разговорите са били задълбочени и сериозни, като са обхващали всички вътрешно- и външнополитически теми.

"Засегнахме въпроси, по които имаме разбирателство, такива по които можем да постигнем прогрес, но и такива, по които никога няма да се споразумеем", заяви Йомер Челик от управляващата партия.

От своя страна ръководителят на опозиционната делегация Халук Коч обобщи резултата от преговорите с изречението: "Решението е в ръцете на премиера на страната. Ако той ни потърси за нови разговори, ние ще се отзовем".

На този фон вицепремиерът Бюлент Артънч коментира, че действително е на лице прогрес в коалиционните преговори с Републиканската народна партия. Но ако те се провалят, управляващите са готови да започнат разговори и с партията на Националистическото движение.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
като не ти пука поне да ти пука за собствения ти народ но и там сигурно си гола вода,захвърлен от обществото ще ти пука на теб като ти ударя две тояги по гърба *** и баща ти няма да ти помогнат
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой с фетиш към турското знаме е постнал това видеоклипче.