Познаваме се от далеч – кола с BG номера на тротоар в Лондон

Супер, чувствам си се като в България, написа Вероника Боновска
Обновена: 10 авг 2015 09:16 | 10 авг 2015 08:53,
210
Познаваме се от далеч – кола с BG номера на тротоар в Лондон
Снимка: Facebook

Българин покатери и паркира колата си на тротоар в Лондон пред смаяния поглед на британци, които не са виждали подобно нещо.

На такъв случай се натъкнала Вероника Боновска, която от 8 години и половина живее в британската столица и публикува във Facebook снимката на автомобила.

Жената излива своето възмущение срещу неспазването на правилата във Великобритания, разказвайки с изумление за гледката, на която се е натъкнала.

"Вървя си аз из квартала в Лондон и се натъквам на кола, нагло паркирана на тротоара. Започнах да се смея, тъй като за 8 години и половина тук не съм виждала такова нещо. Захилих се и си викам: "Супер, чувствам си се като в къщи, като в България". Оказа се, че наистина колата е с българска регистрация. Кеф баце!", пише тя.

Някой ще каже, че коментарът е излишен, но това не е така, защото видиш ли подобна родна наглост в чужбина ти става хем смешно, хем тъжно, хем много срамно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
0
 
! Отговори
мда преди 8 години
до 153Съгласявам се с теб, относно авторството...
89
2
 
7
 
! Отговори
розовото пате преди 8 години
да беше направила снимката с лек диагонал да видим дал има и други паркирани коли :D :D
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мда 152Мисля под статията пише "По публикацията работи: Златко Желев" - но не знам сам ли е решил да го сложи тук, дали я е питал, или тя го е помолила :)
87
1
 
5
 
! Отговори
мда преди 8 години
До 150Например аз нямам профил във ФБ. Кифлата знае, че има и такива и затова отправя посланието си през новинарски сайт. Което си е в някаква степен, доста креативно хрумване, като за човек живеещ вече над 8 /осем/ години в ЛОНДОН !!!
86
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаема Вероника, мисля, че отиваш малко далеч с коментара си. Аз живея от 14 години в Англия и по тротоарите виждам редовно паркирали коли, които въобще не ми правят впечатление. Тук както знаеш улиците са доста тясни, няма достатъчно паркоместа и хората ги оставят и на част от тротоара. Не живея в центъра на Лондон, но на нашата улица, която е в трета зона има много коли, спряли по този начин. Аз не се срамувам, че съм българка, като зная разновидноста на нациите в тази държава.
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мдаКифлата си пише в нейния профил , до приятелите си. Това, че някой е решил да го направи световно достояние, а друг да го чете, не е неин проблем...
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Виена се натъкнах на същата картинка, всички паркирали най-отдясно на улицата, нашенеца на другия бордюр, и то на бая натоварена улица "rosauer lande"...
83
4
 
20
 
! Отговори
мда преди 8 години
Всъщност, никой не е разчел основното послание, изпратено към света, от кифлата...А то е : АЗ СЪМ В ЛОНДОН!!! Англия!!! Европа!!!
82
2
 
6
 
! Отговори
мвр преди 8 години
Да не се окаже че е румънец. Всеки в Северна България знае, че румънците си купуват и регистрират колите в бг, защото е по евтино.
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо по тротоара има маркиравка, това да не се окажат парко места?Второ въобще тая да не ми говори за англичани, че свинщината им по Черноморието не може да се сравнява с едно такова паркиране!Трето българите сме на първо място поне по едно нещо-най-много обичаме да плюем сами себе си !
80
4
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 8 години
От с.софия да не говорим как спират масово, особено ако отидат в град, си носят селските привички. Иначе и въпросната кола с русенска регистрация може би е от РО - русенска област.
79
6
 
2
 
! Отговори
СЕЛО РУСИИИИИИ преди 8 години
ТОЗИ Е ТО с.Руси
78
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
До Гост 134Е брат - Браво ... Покажи им на тези хора Тоягата Вики , как не ги разбира нещата . Много добре е показано това сега дали не е зона със специален режим на паркиране . Някой нещо да има да казва относно дали човека не е в правото си ? БРАВО ти си истински Българин и ВИКИ МАРШ НА СЕЛООООООО .
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой би ли ми обяснил за какво е тогава тази жълта маркировка от по 2 къси линии, че съм блондинка и нещо не мога да мисля, а и английските маркировки май са по-различни от българските?
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките които сега викат "родоотстъпници" са същите тези които си паркират които така в България. Аман
75
11
 
14
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Коя е Вероника Боновска, с какво се занимава в Лондон и кой и дава право да оплюва корените си?! Или тя е оторизиран представител на будната българска съвест или след няколко години в Англия си спомня за родината си само с лошо?! Срам, Вероника, срам!!!
74
10
 
9
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Големи защитници на "родината", голямо нещо. Селянинът се е показал с това, с което за жалост се показваме и ни познават навсякъде в белия свят. Пишат и за *** и тем подобни простотии, Лондон е мултикултурен космополитен град, на БГ сельото обаче му е странно да види и приеме някой, който не е като него. Затова всичко читаво отдавна е аут от БГ ***!!!
73
3
 
1
 
! Отговори
А1 преди 8 години
ХАХА така трябва да се прави при тъпите англичани
72
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А направи ли ви впечатление как е отделен тротоара от останалата част от пътя? Жълта непрекъсната линия. Настъпиш ли я главата ти отхвърча. Някой да е видял в бг граница м/у тротоар и платно? Едва ли, а при липса на граница никой не може да каже дали си на тротоар или платно, защото плочките също са част от пътя. Ако тортоара не е отделен с подходящата маркировка покачването и върху половин метров бордюр не е нарушение, което може да бъде санкционирано.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 122Ми тва не е тротоар. Колко хора трябва да ти го кажат за да можеш да схванеш най-накрая ?