Притеснително е, че има теч на информация от МВР!

Експертен коментар за издирваните лица, свързани с ИД
10 авг 2015 16:07,
10
Притеснително е, че има теч на информация от МВР!
Снимка: bgonair.bg

Притеснително е, че има теч на информация от службите за издирвани у нас лица, за които се предполага, че са свързани с терористичната групировка Ислямска държава, коментира в ефира на телевизия България Он Ер Йордан Божилов от Софийския форум за сигурност.

Още по темата

"Ние говорим за радикализъм на Балканите все повече и вчерашната информация, която се появи, че на територията на България има действащи терористи, е наистина стряскаща. Тероризмът цели всяване на паника, до известна степен целите бяха постигнати, въпосът е как се стигна до тук, мисля, че органите на реда трябва да дадат обяснения", коментира Йордан Божилов. 

Според експерта колкото повече опасност има от изтичане на такъв тип информация, толкова по-малко ще има споделяне с нашите служби.

"За да е спокойно обществото, трябва да има ефективна дейност и много добра комуникация. Обществеността вече получава информация по най-различни канали и за съжаление ние сме изправени да получаваме и дезинформация. Трябва ни достоверен източник, какъвто трябва да е държавата", препоръча Божилов.

По думите му много европейски държави са променили законодателството си, за да могат по-ефективно да се справят с тероризма. В България това не е станало, но трябва по-бързо да се случи, апелира той.

Бившият ни посланик в Скопие Александър Йорданов коментира и антитерористичната акция в Македония от миналата седмица, при която бяха арестувани лица, свързани с Ислямска държава.

Той потвърди, че в Македония съществуват лица и малки групи, които главно поради социалноикономически причини са податливи и се увличат от ислямската идея. Привличането на гражданите от албански произход, мюсюлмани, е някаква форма на добър източник на доход, тъй като безработицата в страната е огромна, а при албанското население тя преминава 50%, обясни Йорданов.

По думите му македонските власти отдавна знаят за тези проблеми, но чак сега това се превръща в огромен проблем, който създава психоза и чувство за несигурност и нестабилност.

Според него във вътрешнополитически план управляващите търсят проблем, който да обедини на антимюсюлманска, антиалбанска основа македонския християнски електорат.

Александър Йорданов смята, че в момента се провежда и една хибридна война - ползват се хибридни методи за масови психози, по поводи, които нормално трябва да се решават при една рутинна дейност на полицията. Вместо това се създава истерия, което води до дестабилизация, коментира експертът.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
При всяко праеителство МВР като встъпят в праеомощията си правят гръмки и главозамаиеащи закани .Досега нито един не е променил нещата Теч е имало винаги в МВР при всяко правителство и ще продалжава да има ако не се проведе ;стрест тестза лоялност;и реформатакато в министерството на Грузия , Румъния дори и Украйна.
6
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Закриваш МВР и теча спира .
5
1
 
9
 
! Отговори
генчо бъчваров - ком преди 8 години
Бъчваровото, тоест - СИКаджийското МВР е стигнало дъното! Нечувана корупция, алачни, ненаситни, некадърни и неграмотни простаци, все кадри кадри на ДПС, обслужващи съвсем открито радикалния ислям в Пазарджик и Ислямска държава, рушветчии, тлъсти туловища и сутеньори, прикриващи проституцията, както и наркотрафика! Това е Бъчваровото, пардон - СИКаджийското МВР!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 1 е абсолютно прав - това което не се купува с пари, се купува с мнооооого пари....И медиите си плащат - борбата там е безмилостно жестока. Журналистите вече отдавна не са журналисти а борци за евтини сензации.........
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като ни управляват мутрите,искате да имаме и силно МВР.
2
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за мене не е притеснително що за институция е мвр в последните 25 годиникой има доверие в него кой разчита на него само наивните
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си *** за да не знаеш че медийте си плащат на полицаите за подобни "новини"