Хилари Клинтън се раздели със сървъра и флашката си

Предаде ги на министерството на правосъдието на САЩ
Обновена: 12 авг 2015 08:45 | 12 авг 2015 08:03, Петя Славова
1
Хилари Клинтън се раздели със сървъра и флашката си
Снимка: архив, Reuters

Кандидатката за демократическата президентска номинация Хилари Клинтън ще предаде на министерството на правосъдието частния сървър, през който е изпращала имейли, докато е била държавен секретар, както и флашка, съдържаща копия на служебните имейли изпратени от и до личния й имейл адрес по същото време, предадоха световните агенции.

Още по темата

Сървърът и флашката ще бъдат предадени от адвоката на Клинтън Дейвид Кендал, който понастоящем ги съхраняваше. До това решение се е стигнало, след като ФБР е преценило, че някои от имейлите са строго поверителни и не могат да останат на съхранение при юриста, пише БТА.

През март стана ясно, че Клинтън е използвала личен имейл акаунт за служебната си кореспонденция. Този акаунт бил свързан със сървър в нейния нюйоркски дом.

Тези разкрития предизвикаха критики срещу нея. Нейни опоненти я обвиниха, че е нарушила правилата за прозрачност и законите за съхранение на служебна кореспонденция.

Сървърът и имейлите ще бъдат предадени на Федералното бюро за разследвания към министерството на правосъдието.

На две от общо четирите партиди от имейли е поставен гриф съвършено секретно, поясни говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
to pak vse edno 4e samo edna flashka e imala...