Гърция да не си мисли за "подстрижки" на дълга!

Меркел се надява МВФ да участва в спасителния пакет
17 авг 2015 11:30,
17
Гърция да не си мисли за "подстрижки" на дълга!
Снимка: bgonair.bg

Не е сигурно, че най-новият спасителен план за Гърция ще успее, заяви в интервю за телевизия Це Де Еф германският канцлер Ангела Меркел.

Тя все пак показа, че има надежда, че страната ще успее да преодолее икономическата криза, ако се придържа към споразуменията, изготвени с кредиторите.

За пореден път Меркел подчерта, че Гърция не може да очаква орязване на дълга. Според нея обаче макар т.нар. "подстрижка" да е изключена, има други начини да се осигури облекчаване - чрез удължаване на падежите и намаляване на лихвите.

Меркел посочи, че очаква Международният валутен фонд да участва в новия спасителен пакет за Гърция.

"Генералният директор на институцията Кристин Лагард обеща да лобира за това пред управителния съвет на МВФ", подчерта канцлерът и допълни, че организацията подкрепя гръцкото споразумение.

Несигурността за ролята на МВФ в спасителния план за 86 млрд. евро се превърна в главоболие за Меркел преди гласуването в сряда в Бундестага. Депутатите от нейния Християндемократически съюз искат организацията да участва заради репутацията ѝ за строгост при прилагането на реформи.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
Loykos преди 8 години
Garcia ne si misli za postrishka,a za ostrishka gospozo Merkel.Dano vnucite ni dozivejat momenta kogato Garcia se izdalzi,no si mislia,che vsichko shte stane jasno samo sled 3 godini.Otnovo garcite s visoko vdignati glavi i protegnati race,shte iskat porednija spasitelen transh.Ne kazvam zaem ,zashtoto zaemite se vrashtat,a tuk niama takova neshto.
9
3
 
3
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Меркел отново заблуждава електората си! Няма да има класически hair cut на гръцкия дълг, но ще има просрочване във времето като краткосрочните дългове се преструктурират в дългосрочни, а краткосрочни помощи вече няма да има. 10% са вече с падеж 10 години. Останалите 90% са с падеж от 25 до 55 години. Това е опростяване на гръцкия дълг. МВФ явно е изгонил няколко неолиберала и либертарианеца, отговорни досега за Гърция, и иска да изпрати сигнал към пазарите, че Гърция ще има орязване на Дълга.
8
4
 
4
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Меркел е забравила, че Германия е единствената страна, която никога не си е плащала дълговете!
7
5
 
5
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Меркел така се навря в калчището, че няма повече излизане от него. Ако Германия тръгне към по-дълбока рецесия, то Меркел ще разбере за какво става дума.
6
5
 
2
 
! Отговори
ити преди 8 години
америка настояваше за запазване на гърция в еврозоната най много а сега не иска да участва с пари..германия не искавш да продължава да плаща,но реши че ще плаща..хората от нато накрая ще се изядат един друг за пари...
5
6
 
3
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
В Света на финансовия ТУРБОКАПИТАЛИЭЪМ, властват други правила - НЕОКОЛОНИАЛНИ!!! ЕС генерира печалби чреэ спекулативни сделки и финансов диктат!!!
4
6
 
4
 
! Отговори
работещ преди 8 години
До АЛО МЕРКЕЛ 8:Не схващам, това неудачен опит за хумор ли е или пък не си си пило хапчетата барем седмица?
3
4
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Дженъри 6:Има нещо вярно в тезата Ви. Обаче, за да се получи неплатежоспособност, трябва да има иск от кредитор или пък длъжникът сам, доброволно, да обяви такава. ЕС днес се крепи върху ниската вероятност за осъществяване на тези 2 хипотези.
2
7
 
3
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Эаплашени сме от криэа с апокалиптични раэмери!!!! ВСИЧКИ държави в Европа са эастрашени от иэпадане в неплатежоспособност!!! По границите на съединените европейски щати, СТЕГНАЦИЯТА продължава да ОПРЕДЕЛЯ ДНЕВНЯ РЕД в икономиките на страните от периферията!!!
1
7
 
11
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Даааааа, за да се взимат заплатки и пенсии близки до тези в Германия и Франция, трябва да има ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ, оттам - конкурентоспособност, подобна на немската или най-малкото на френската. В Гърция, това НЕ е така. Германските данъкоплатци НЕ са склонни да финансират намаление на гръцкия дълг, сега ги кандърдисват за разсрочване, същевременно кандърмата, със същите параметри, върви и към МВФ (САЩ), които искат обслужваемост на дълга. Немците с право НЕ вярват в гръцката конкурентоспоробност.