Атентаторът от парижкия влак бил обикновен крадец

Той е стъписан от обвиненията, заяви адвокатът на марокенеца
Обновена: 23 авг 2015 19:23 | 23 авг 2015 18:43,
53
Атентаторът от парижкия влак бил обикновен крадец
Снимка: архив, Reuters

Мароканецът Аюб ел Хазани, който преди два дни бе обезоръжен от пътници във влак от Амстердам до Париж, е стъписан от обвиненията в тероризъм и отрича да е стрелял. Той обяснява, че искал само да ограби пътниците, съобщи служебният адвокат Софи Давид, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

По думите й той изглеждал изтощен и недохранен.

Още по темата
 Хазани бил смаян, когато научил от нея, че има ранени. Твърдял, че не е откривал огън, че автоматът не проработил, а и незабавно бил обезоръжен. Силно учуден бил и от това, че европейските власи го подозират за ислямистки бунтовник.

"Той е стъписан от терористичните мотиви, които се приписват на деянието му", заяви адвокатката днес в интервю за телевизия Бе Еф Ем.

Тя разказа как го заварила бос, в бяла болнична риза и боксерки в полицейския участък в Арас, Северна Франция, където влакът спря след схватката с нападателя. При разпита Хазани казал, че намерил автомата "Калашников" в парк близо до железопътната гара Миди (Юг) в Брюксел , където имал навика да спи.

Няколко дни по-късно той решил да се качи на влак, за който разбрал от други бездомници, че ще бъде пълен с богати хора, пътуващи от Амстердам за Париж, и се надявал да си осигури прехрана чрез въоръжен грабеж, според твърденията му пред Софи Давид.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
КО?НЕ! ЕЙ СЕГА ВИ ПОВЕРВАХ БЕЕЕЕЕЕ
19
0
 
24
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Буахахахаха ... е-не! Те автоматите растат по дърветата, и понеже са на високо си ги берем като паднат на земята! И юнака искал "само" да ограби пътуващите във влака. Дори и в нашите огрухани влакове има по две ченгета. Във Франция предполагам, че е същото. Като го сгащят какво ще прави? Бил изненадан?!? Малко са го били!
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само който никога не е имал работа с ислямисти може да повярва на това.Те го лекуват,правят му операция да му спрат кръвоизлива,шият го обезболяващи му слагат.Пари храна и вода му дават.И той като отвори очи първата му работа е да каже "Като стана от това легло ще ви избия всички,аз съм жив не защото вие се погрижихте за мен а защото Алах е решил,че трябва да умрете".Все едно да поправяш и боядисваш бомба със развален таймер..
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обикновен крадец с КАЛАШНИКОВ!
16
0
 
31
 
! Отговори
Обикновен крадец? преди 8 години
С пълно бойно снаряжение и най-вече с АК47: Най обикновен джихадист бих казал :-D:-D:-D
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PALNA INSINUAZIA.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ченалова щеше да го пусне срещу скромна сума ето адвокатите имат аргументи, и тя сита и адвоката и крадеца. В най лошия случай подписка.
13
2
 
28
 
! Отговори
ндаа преди 8 години
Богатите хора ще се изтрепят да пътуват с влакове и метро...
12
1
 
20
 
! Отговори
Камила преди 8 години
Да бе, а аз съм пингвин!
11
1
 
28
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Човека е бил за гъби, бе! Ама, че сте...
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв крадец,от девическия пансион ще да е.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чуждата преса пише, че този се е бил за ИД и се е върнал обратно във Франция. Колко крадци ходят да се бият за ИД а??
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаят какво следва или се предусеща,и няма решителни действия за предотвартяването им.Свобода, свобода ,ама трябва и ред.Хайде стига свободия навсякъде!
7
5
 
23
 
! Отговори
Желев преди 8 години
Нама начин АК да откаже. Изстрелял съм една къща патрони без засечка. А,ако му повярват ще си затвърдя мнението за западняците.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AI KAKAV TERORIST SA PLENILI AMERIKANSKITE GEROI.GLDAEN,MRASEN--KOI LI E RANIL PATNIZITE?
5
2
 
17
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Обикновен крадец с калашник аЙ стига бе тогава мафиотите им сигурно са с цял арсенал.Май се чудят как да свалят напрежението и страха сред хората.
4
5
 
18
 
! Отговори
Буахаха преди 8 години
това е работа на гадните русофили , напълнили един камион с калашници и ходят ги разхвърлят по парковете ,за да подбуждат народа към неподчинение
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди ИД да подпукат Франция с атентати нямаше и един случай за 50 години някой да стреля във влак с калашник. Това, че бил крадец е напън на службите терористичните актове да не получават гласност и така самите терористи да се откажат да ги правят.
2
0
 
41
 
! Отговори
Знайко преди 8 години
И един мармот завива шоколад ,,,,, Този явно има другите за много ***, щом може да твърди, че е намерил автомата в градинката, а пък за всеки случай носел и автоматичен пистолет и нож! Ама те американците го били, докато загуби съзнание, така че можи и от боя да е.
1
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още една фалшива операция на за спашване на еврейо-гейски овтцички!