Задържаните за камиона ковчег остават в ареста за 1 месец

Четиримата ги грози затвор от 2 до 16 години
Обновена: 29 авг 2015 23:20 | 29 авг 2015 17:27, Анисия Иванова
156

Четиримата заподозрени влизат в съда в Кечкемет. Снимка: Reuters

Унгарски прокурори днес пратиха в ареста за 1 месец тримата българи и афганистанеца, арестувани вчера в Унгария по подозрения, че са транспортирали 71-те бежанци, намерени мъртви в камион, изоставен на австрийска магистрала, предаде Ройтерс.

Смъртта на мигрантите породи международна реакция и възмущение и подчерта опасностите, пред които са изправени хилядите мигранти, които избират да напуснат бедността и насилието в Близкия изток и Африка и се опитват да се установят в ЕС.

Още по темата

Четиримата заподозрени с белезници, привързани към кожена верига и всеки един от тях носещ бутилка с вода, бяха ескортирани от специални полицейски сили в съда в централния унгарски град Кечкемет, откъдето камионът е започнал финалното си пътуване към Австрия.

Говорител на прокуратурата заяви пред журналисти, че на четиримата мъже ще бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора, включващ мъчение и извършен с цел финансово облагодетелстване.

Камионът е потеглил от Кечкемет, взел е мигрантите близо до южната граница на Унгария със Сърбия, после ги е превозил от Унгария до Австрия, заяви говорителят на прокуратурата Габор Шмит пред журналисти.

Четиримата могат да получат присъди от 2 до 16 години затвор, ако бъде призната вината им по гореспоменатите обвинения.

Четиримата заподозрени няма да бъдат обвинявани в Унгария за непредумишлено убийство, защото такова обвинение ще им бъде повдигнато в Австрия, добави Шмит.

От четиримата най-възрастният мъж е на близо 50 години, а останалите трима са на двайсетина и тридесетина години.
Днешното съдебно заседание беше за одобряване на едномесечния арест, през който ще продължи разследването. Този арест може да бъде удължен за неопределено време. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоа на снимката го познавам , Кирчо се качва от Ботунец
53
3
 
4
 
! Отговори
Американска Попара преди 8 години
Цялата тази бежанска инвазия от арабските страни в Европа, е отдавна целенасочено разработвана и предизвикана от американците. Американците отдавна имат проблеми с преселението на мексиканци и други етноси от региона им, така заедно с америк. ***, цветнокожите вече превишават белокожите американци, и съответно им се влошава прословутия американски стандарт на живот. Докато Европа имаше преобладаващо бяло население и се радваше на висок стандарт, което на американците никак не им се нрави.
52
1
 
2
 
! Отговори
BUSINESS преди 8 години
Германия много скъпа дестинация за хора извън ЕС , така всички чужденци живеят на гърба на Данакоплатците с години наред без да бъдат обезпокоявани
51
3
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
"но НЕ са етнически българи" - Няма такова нещо, като българин от етнически български произход! Може да кажеш, българин от югоизточно-славянски етнически произход (ако си по със славянски черти, по светъл и русоляв), или от пра-български произход (ако, си по смугъл и чернокос) (въпреки, че няма гаранции нито за едното, нито за другото); БЪЛГАРИН, ГЕРМАНЕЦ, ФРАНЦУЗИН и т. н. е НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, НЕ ЕТНИЧЕСКА!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
NZ преди 8 години
Ако, имаш паспорт съответно на Германия, Франция, САЩ, Нова Зеландия, България, по закон ти си съотв. германец, французин, американец, новозеландец, българин, независимо от етническия ти произход или от страна на месторождение. Но, може да се уточни само, напр., германец от анголски произход; французин от алжирски произход; американец от италиански произход; новозеландец от български произход; българин от ромски/турски/арменски/руски произход. Сега вече знаете (както казват по Travel Channel)!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахха най-често като стане известен някой от ромски (неправилен изкуствено налаган термин от журналисти и политици) произход най-често ставаме за смях , чак в Русия ни се смеят - визирам "звездата" от "ромски" произход АЗИС , по-добре да не ни се налага да имаме известни "роми" , колкото до помоща ,която са оказали , надявам се и на те да ти окажат същата помощ. :)
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама че коментари излишни...Българи са !!!Ако някой от ромски произход стане известен никой няма да го нарича или да отричат че е българин!!! Хората искали да се спасят от война и са готови на всичко за да избягат и заради това са се натъпкали толкова много хора във този ковчег...и " българите"решили да им помогнат.Спрете да ги упреквате какви били и т.н. "разбирачи"
47
1
 
1
 
! Отговори
@ NZ преди 8 години
Това не пречи на журналистите в най-голямата демокрация - САЩ да посочват расовата принадлежност и произхода на извършителите на престъпления , плюс снимки , например: afroamerican , asian , hispanic и т.н. , да не говорим , че тук престъпниците се крият , както имената така и снимките им.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажните медии ,като тази в това число имат не малка заслуга за принизяване и охулване на българския етнос !!!!!!!!!! тези на снимката може и да са български граждани ,но НЕ са етнически българи и точка !!!!!!Един ден тези ще станат мнозинството от хората живеещи на територията на България -и това ще е краят на една пропита с носталгия по минала слава 1300 годишна родова традиция !!!Ей ги новите българи -и идват още хиляди техни събратя от Мала Азия и Африка .....
45
0
 
3
 
! Отговори
NZ преди 8 години
Жителство означава, да си жител на опред. страна (живееш там постоянно), но нямаш статут на гражданин/ поданик на тази страна. Националност, гражданство, поданство са всъщност едно и също нещо от законова гледна точка. Гражданство се придобива по два начина, по рождение (акт за раждане), или чрез натурализация (съответната страна ти издава сертификат за гражданство/ поданство). Въз основа на тях се изважда паспорт на съот. страна, на който пише каква националност си (България, Франция и т.н.)
44
1
 
1
 
! Отговори
NZ преди 8 години
До всички на които не им е ясно какво означава националност, гражданство, поданство, жителство: Националност е законово право да принадлежищ към определена нация. Нация е страна, разглеждана като група от хора с един език, култура и история, която живее в определена територия ръководена от определено правителство. Гражданство е законово право да принадлежиш към определана страна/ държава. Когато страната е монархия, се казва поданство (поданик на даден монарх), в противен случай е гражданство.
43
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
АКО МЕДИЯТА НЕ СЕ ИЗВИНИ ЗА ЕТНИЧЕСКИ НЕКОРЕКТНОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА "БЪЛГАРИ" СПРЯМО ЛИЦАТА СПОМЕНАТИ В СТАТИЯТА, КАТО НЕЙНИ ЧИТАТЕЛИ ЩЕ ИМАМЕ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ОБИДНИ КВАЛИФИКАЦИИ СПРЯМО ЖУРНАЛИСТИТЕ И ДРУГИТЕ И СЛУЖИТЕЛИ!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Етнос и гражданство са две различни неща. Като дадаеш на *** български паспорт, да не би да става българин?!?! Само подчинен на българската администрация и закони!!
41
0
 
6
 
! Отговори
@ 61 преди 8 години
Дори и унитарна държава България е основана от етническа група (била тя и смесена ((евентуално!)) ,. която нарича себе си от древни времена БЪЛГАРИ , тези разбира се не са хора , но мисълта ми е , че не са българи в истинския смисъл на думата , а български граждани , нямат нищо общо с културата , бита , дори и историята ни , въпреки че са тук от доста време.
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не забелязах никаква българска физиономия сред тях.--------------------------59 Би ли описал характерната българска физиономия
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60 От къде знаеш , че си етнически българин . България освен това е Унитарна държава , няма области със специален статут , няма и малцинства със специален статут . А тези тримата не са дори хора .
38
0
 
7
 
! Отговори
Етнически българин преди 8 години
Само етническите българи са българи , останалите са български граждани , има огромна разлика и тя трябва да се посочва , иначе изглежда , че и в Унгария правосъдието е лабаво като у нас , тези са за доживотен затвор без право на помилване , нанесли са огромна щета от алчност са погубили 71 души.
37
1
 
19
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Аз не забелязах никаква българска физиономия сред тях.
36
3
 
13
 
! Отговори
имигрант преди 8 години
кой-от всички е българин и къде в българия е роден.кой на кой лъжи хвърля,а някой от управляващите/които трябва винаги да казват истината/,мисли ли че народа им вярва...и доло коментиралите са прави ТОВА НА СА БЪЛГАРИ ЗАЩИТЕТЕ БЪЛГАРИЯ г-н БОРИСОВ.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние не желаем никаква арабска *** да гази СВЕЩЕНАТА Българска земя. Нека германия, швеция и други страни без достойнство директно да си ги събират със самолети от Африка и Азия, и да си ги настаняват по домовете. А този който е дал българско гражданство на тези трафиканти-да лежи в затвора!