Светът се сбогува с Айлан, братчето и майка му

Бащата на децата обяви, че ще остане при тях... семейството му
4 сеп 2015 17:17,
36
Светът се сбогува с Айлан, братчето и майка му
Снимка: Reuters, архив

Айлан, Галип и майка им Рейхан бяха изпратени в последния им път. Техният баща ги изпрати, заедно с много покрусени роднини.

Още по темата

''Като баща, който е изгубил и двете си деца, не искам нищо повече за себе си от този свят'', е тъжният коментар на бащата Абдуллах.

''Искам само тази трагедия в Сирия веднага да приключи и отново да се възцари мир", допълни той.

Земният път на децата и майка им приключи в Кобане, откъдето те избягаха, но стигнаха до водите на Бодрум, до плажа на смъртта.

Бащата на децата обави, че повече няма да прави опит да избяга, а ще остане там, при... семейството си.

''Искам арабските правителства – а не Европейските държави – да видят какво се случи с децата ми и заради тях да помогнат на хората!'', апелира почерненият баща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
До АНОНИМЕН 16 преди 8 години
Е над теб да свистят бомби и ракети,маскирани да колят и бесят и изнасилват наред а ти да гледаш безсилно и ти ще се пръждосаш по море посока Русия нали *** долна????
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цял ден слушам по медиите как това трябва да отвори очите на ЕС, как европейците трябва да се срамуват, и да ускорят приемането на бежанци. Защо никой не пита защо богатите Саудитска Арабия или Катар не правят нищо да помогнат на своите братя и сестри? Защо никой не пита какво да се направи да се спре тоя порочен кръг, насърчаван от корумпирани политици?
15
0
 
18
 
! Отговори
954 преди 8 години
Машината за манипулация на общественото мнение не се посрами да използва детски трупове. Политиците не се срамуват. Иска се от всички нас да се срамуваме. Остава да кажат точно каква е целта на това упражнение, ако вече не сме се досетили де! Парите не миришат.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Земния им приключи в Кобане"Какво беше Кобане преди 4 години??? Някой мислел е да бяга с лодка???Каква беше Либия?????а Ирак???Снимката е РАЗТЪРСВАЩА, но у ЗОМБИТАТА поражда съжаление към бежанците, а у МИСЛЕЩИТЕ нова порция гняв към тези които причиниха това!!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо няма какво да чака, всичко е загубено, ...автомата и срещу тези които СЪЗДАДОХА ИД и целия АД в близкия изток. Либийците и иракчаните живущи в най-процъфтяващите демокрации също.Българите понеже сме п***и, ще се включим най-накрая.Пп Съжалявам обаче сме силни само на маса:///
12
6
 
10
 
! Отговори
коце печални преди 8 години
Ако се сбогуваме с 10 милиона европейци като него, обещавам да се опечаля и да плача много! Иначе ще плача за Европа, най-хубавия от континентите, без нито една пустиня!
11
4
 
4
 
! Отговори
Edno bulgarche преди 8 години
Choveshka bolka.
10
16
 
8
 
! Отговори
конверт преди 8 години
Каква тъжна история. Плаках. Заобичах всички бежанци и се отърсих от омразата, расизма и предубежденията. Пак плаках. Вече искам да дойдат при нас, ще ги посрещна и приема с отворени обятия. Вече разбирам че бежанците са ни братя и трябва да приемем колкото може повече, откъдето и да идват, да им дадем всичко, което поискат.Благодаря на всички медии, които докато работят в името на мира, толерантността, свободата и братството, ми помогнаха да разбера колко заблуден съм бил досега.
9
2
 
15
 
! Отговори
! преди 8 години
Една жестока трагедия,майката и двете деца умират,бащата призовава света да спре тази катастрофа и трагедия в Сирия.Камерон-един от тези ,които стоят зад изтриване на суверенна Либия ,чиито лидер бе враг номер 1 на алкайда и спираше инвазия от Африка,е един от ронещите крокодилски сълзи,обвиняващ Асад и ИДИЛ,сложени в едно изречение.Средният изток е в хаос и кръв защото се унищожава това,което се смята заплаха за Велик"Израел"под избранника на сатаната антихриста,чиято излизане на сцената се очаква от антихристите,преди завръщането на Господ Бог Исус Христос.
8
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо същият този свят не пожела да се сбогува с овъглената бременна жена в Одеса, запалена жива от фашистите на Десен Сектор, подкрепяни от западните политици?! Защо медиите тогава си затвориха очите и не показаха нейната трагедия?!А кой ще оплачи убитите християни в Сирия, жестоко заклани от бунтовниците на сирийската опозиция, подкрепяни също от западните политици?!Това се нарича престъпно лицимерие.
7
1
 
30
 
! Отговори
ааоии преди 8 години
Трагедията на детео е ужасна, още по-ужасно е, че западняците я използват отново за манипулации, както сториха и в сслучая Шарли ебдо.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми дреме. На мен ми дреме за самозапалитите си и всеки ден самоубиващите се бт. Този свят,който плаче лицемерно за това дете го уби.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eййй, аман вече. Ай да са живи и здрави и скоро всички такива да ги последват. Амин!
4
0
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
тя тая трагедия сама няма да приключи, да се включва във войската и да се бие
3
3
 
35
 
! Отговори
l преди 8 години
Нашите управници - тикви да се замислят, че в България е толкова нисък стандарта на живот, че и мигрантите не ни искат./до сега света събира помощи за бедните гърци, сега скърби за бедните араби, за бедните тук на никой не му пука/. Стига вече сте екплоатирали една лична трагедия!
2
3
 
26
 
! Отговори
gff преди 8 години
ОТ ДАВНА ИСКАМ ДА ИЗВИКАМ В ЕФИР : - КОЛНО СЪРБИ, ХЪРВАТИ, ЧЕРНОГОРЦИ И Т.Н. ЗАРЯЗАХА РОДИНАТА СИ И ХУКНАХА ПО СВЕТА ? Е КАДЕ ИМ Е ИТАЛЯ УНГАРЯ АВСТРИЯ . нИТО ЕДИН НЕ НАПУСНА РОДИНАТА СИ ЗАРАДИ ВОИНАТА КОЯТО ЗАПАЛИ БРАТСКИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ,И ГИ ВЪРНА 60 ГОДИНИ НА ЗАД !!!!!!!!!
1
3
 
41
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Колко такива деца досега се издавиха,а сега се сещат да се направят на загрижени. След като този мъж е загубил семейството си остава му единствено да се върне и да се бие срещу ИД