Давутоглу разкритикува Европа заради бежанците

ЕС прие "абсурдно малка част" и стана "християнска крепост"
6 сеп 2015 22:22, Анисия Иванова
189
Давутоглу разкритикува Европа заради бежанците
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу разкритикува отношението към бежанците от страна на Европа, която нарече "християнска крепост", предаде Франс прес.

Европейският съюз прие "абсурдно малка част" от бежанците. Турция за сметка на това даде подслон на над 2 милиона души от Сирия и Ирак, създавайки "буферна зона между хаоса и Европа", казва Давутоглу в интервю за утрешния брой на германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Турският премиер критикува ЕС, че е дал малко пари на страната му за приема на бежанците. Според Давутоглу Европа удобно оставя бежанския проблем на гърба на Турция и се превръща в "християнска крепост".

Един такъв подход влиза в разрез с европейските ценности и Турция, като кандидат за присъединяване към ЕС, не можеше да си представи, че един такъв подход има подкрепата на мнозинството от европейците, отбелязва турският премиер.

В същото време Давутоглу призовава европейските държави да отговорят заедно на проблема с имиграцията и изразява готовност Турция да си сътрудничи с "нашите европейски партньори".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot Osman do Anonimen 85! E tova ste BulgaristanciteSueverni choveci i palna dusha s omraza! Neste nai beliq narod ama kakto i da e tova e druga tema!!!!
22
4
 
9
 
! Отговори
Християнка преди 8 години
Турците доста народ са изклали не само в България , за да налагат правата вяра . Сега правоверните им се изсипаха накуп. Със здраве да си ги коландрисват , а не техните каналджии да ги давят в Средиземно море на път за Гърция . Естествено , че Европа е християнска държава . За последните 1000 години това е третият поход на мюсюлманите към християнска Европа. Да не им се даваме!
21
2
 
12
 
! Отговори
Аааа! Комшу, не така преди 8 години
Давутоглу премълчава факта, че турция не помогна на комшиите си да се справят с хаоса. Напротив. Дори застана срещу тях. Вместо да нападне господарите на хаоса от ИД, Турция нападна техните врагове кюрдите. Буфери, ама им дават гумени лодки да се давят до гръцките острови и ги извозва до нашата граница. Нали бежанците са ви братя мюсюлмани? Защо ги пробутвате зорлем на Европа?
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците в Бавария преди един месец направили протест в подкрепа на бежанците "Искаме Германия да бъде цветна" разбирай цветнокожа.. Американска пропаганда 70 години и този народ се е превърнал в самоубийци..Толерантност в медицината е организъм който не може да противостои на патоген , на друг биологичен вид.. Социалните навици правят хората толкова различни , че те възприемат другия като друг биологичен вид..
19
1
 
9
 
! Отговори
Индивидуалист преди 8 години
Раздутите социални системи на цяла Европа, заедно със различните международни конвенции и съдилища за права на човека, правят европейските икономики толкова крехки, че такъв наплив може лесно да ги потопи.А в контраст на това Турция не приема мигрантите като бежанци, и дори не им позволява легално да работят. Така че те са си решили проблема, и могат да се подиграват с европейците.
18
0
 
11
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
Напротив, Турция е длъжна да даде подслон на бежанците, но когато те отивар в трети страни ( в случая ЕС), тогава те не са длъжни да ги вземат, защото те от бежанци стават ИМИГРАНТИ.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция помагаше на САЩ да обучава Терористи .
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Относно тежестта за бежанците Турция е права, че тя е най потърпевша. Но това й е за наказание, че слуша презокеанските си натовски приятели и също за собствените й мръсни действия в Сирия и Ирак. Със сигурност обаче заптиетата се забавляват да пропускат повече бежанци към Европа и да й гледат сеира.
15
2
 
11
 
! Отговори
Тюрк преди 8 години
Ама няма да обиждате всички турци заради ***. И аз съм турчин но имам различно мнение от неговото.
14
3
 
12
 
! Отговори
Тюрк преди 8 години
Аз не разбирам защо Турция подкрепя ИДИЛ. Защо се месите в Сирия? Без това турския народ дава жертви в борбата с ПКК защо са ви територии от Сирия? Има природен газ разбирам но защо човечеството продължава да се избива за нищожните природни богатства на планетата? В кой век сме вече? Границите трябва да бъдат условни, всички трябва да ползваме природните богатства и да инвестираме в наука и технологии и да завладеем космоса а ние се връщаме назад към средновековието.
13
0
 
12
 
! Отговори
AF преди 8 години
Попитали Алберт Айнщайн с какво оръжие ще се воюва Третата СВ Той отговорил че за Третата не знае но за Четвъртата предполагал че с прашки камъниКакто е тръгнала работата ТСВ май ще мине през матката на НовоЕвропейците докъто младата Бригите от Бордо до Хелзинки съжалява нещастниците бегълци и си гали мързеливата болонка А те се множат а тя се радва на сутрешен штрудел с кафе но не знае че скоро ще обича само кадаиф защото няма да е останал кой да и направи штрудел
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция я гони неоосманската романтика и има напъни да става отново империя. Е, да прибира тая пасмина с еднаква религия, да ги интегрира и подкрепя и така. Не да ги наритва в чужда къща, че да се сърди и на стопаните, че не могат да сложат вечеря на цял квартал неканени гости!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Osman Hasan Hadji!Volen kardash, nash vazpitanik i veren priqtel! Pozdravi ot "Kush Adasa" e korortno mestence pochti kato Rai....
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е Турското възмездие !Европа не иска Турция в Един СъюзСега Турция ще избира къде да бъде в Европа
9
3
 
14
 
! Отговори
AF преди 8 години
Турците преди 1000 години откраднаха Константинопол и се пръснаха за 800 години на Исток до Иран 500 г на Запад до ВиенаЗагубиха Балканската война ПСВ Загубиха арабсите си провинции Сирия Йордания Палестина Египет Ливан и Ирак от Британските колонииНе ги приемат в Европа докъто смъртния им враг Гърция се *** в охолство та взе акъла и парите на ЕвропаТова е Турското възмездие !Европа не иска Турция в Един СъюзСега турция ще избира къде да бъде в Европа
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na TURCIYA!! 👏🏻👏🏻👏🏻 Neka da dodat v Evropa.Tya ima nujda ot tezi hora!!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
akut преди 8 години
чаламба. кюпек
6
2
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Ха,и тоя откри топлата вода.Ами да!Християнска крепост е! И понеже населението и все повече проглежда,стените ще стават все повисоки и дебели.А ако някой се промуши,ще бъде накаран да спазва правилата на домакините.Просто и ясно:-))))
5
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Osman Hasan Hadji!O Turciq moq Maiko! Volene obichame te Aga nash zavinagi! Pozdravi ot Kush adasa!
4
2
 
16
 
! Отговори
Българина преди 8 години
*** ***, колкото взеха арабите или приятелите американци????? Пкк ще ви разкаже играта...... а по някое време и Русия.... неоосманизма ще ви бъде наврян там където и мохамед не е успял да го на...е