Москва: Още атомни бомби в Германия? Контрамерки!

Трябва да се възстанови балансът на силите в Европа, заяви Кремъл
23 сеп 2015 16:04, Елка Василева
124
Москва: Още атомни бомби в Германия? Контрамерки!
Снимка: архив, Reuters

Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки, за да възстанови баланса на силите в Европа, ако се окажат верни медийните информации, че САЩ планират да разположат нови ядрени оръжия в Германия, предупреди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Песков коментира информация на германската телевизия ZDF, според която САЩ възнамеряват да разположат 20 модернизирани атомни бомби B61-12 в германската военновъздушна база "Бюхел" по-късно тази година. Всяка от тези бомби е равна по мощност на 80 бомби като тази, хвърлена над Хирошима. Освен това те са значително по-точни от повечето останали атомни бомби.

Очаква се, че новите бомби ще са адаптирани за използване от германски изтребители бомбардировачи Tornado. В случай на война бомбите ще се използват от германски, а не американски пилоти.

 "Това може да доведе до промяна на баланса на силите в Европа", каза Песков пред репортери. "И без съмнение Русия ще бъде принудена да предприеме необходимите контрамерки, за да възстанови стратегическия баланс и паритет", допълни той.

Русия може да разположи в Калининградска област оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер-М", съобщи за Интерфакс военно-дипломатически източник.

Официална реакция на информацията на германските журналисти не последва.

В момента в авиобазата „Бюхел“ има от 10 до 20 американски атомни бомби според различните източници. Това е единствената база в Германия, в която остана американско ядрено оръжие, посочва Би Би Си.

В края на 20 век ядреният арсенал на САЩ във ФРГ се оценяваше на около 150 бомби, повечето от които се намираха в авиобазата в Рамщайн. В началото на 21 век обаче около 130 бомби бяха изтеглени от Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
23
 
! Отговори
Боби преди 8 години
*** новина и то съшита с бели конци.1. Опасни са ракетите на борда на хАмериканските кораби не тъпите авиобомби. за авиобомба ти трябва самолета да влезе в зоната на действие на противниковата ПВО. Първа преграда ОПОРНИ и ДАЛЕКОБОЙНИ С-200/300/400/500(прототип)Втора Преграда комплекси със средна далечина на действие БУК-М1-2/М2/М3; С-350Трета преграда Комплекси близко действие Панцир-Сх, ТОР-М2Последна преграда Комплекси непосредствена защита Оса-АКМ, Стрела 10, ПЗРК Игла-С и Веспа
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да натискат копчетата, да си спретнат една ядрена война,пък който оцелее ще живее добре
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Точна" атомна бомба!!!!Да се смееш ли, да плачеш ли?! С тая сила - х80 на хирошимските, какво значение ще има, даже и цял километър отклонение да дават.
8
9
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Добре,че го има ядреното оръжие.Дано да го има и занапред.Причината е,че ако го нямаше досега да са се изтрепали с конвенционалните оръжия.Един вид превенция е това,колкото и нелепо да звучи.Иначе всичко друго е руска и американска пропаганда.И двете страни знаят,че такава война няма да има победител,ама нали сега да не вземе някой да го помислят за слаб.Пънат се като малки дечица за играчка.Онези фанатици Сев.Корея и те от колко години все нападат с ядрено оръжие,колкото да има вятър на устата.
7
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после се чудим, защо Германия се държи неадекватно с бежански проблем! Защо Меркел говори глупости, ами те са под американски контрол,УЖАС! Нали падна берлинската стена преди 25години.
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва..."Контрамерки!"...Брюксел: тогава Санкции!
5
2
 
25
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До 2"Кремъл трябва да престане да доставя 80% от оръжието в арабския свят не само да се прави на неотрален."Ушанките крадат пазара на САЩ и ЕС! Веднага да спират иначе санкции! :DП.П.: Неутрален, бре! :)
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някой може ли да каже как да убием катерицата от тиквите на гугъл...
3
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия 20 и в Турция в Инджирлик 70 броя,на Путин много Искендери ще му трябват
2
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремъл трябва да престане да доставя 80% от оръжието в арабския свят не само да се прави на неотрален.
1
29
 
17
 
! Отговори
мда преди 8 години
ДА има бе кво толкова :) колкото повече толкова по-добре.. По добре една нова желязна завеса отколкото истинска война... Поне този път сме от другата страна на завесата...