Бежанците – най-сериозното изпитание за Меркел

Германците объркани от политиката ѝ на дружелюбност
26 сеп 2015 12:22,
51
Бежанците – най-сериозното изпитание за Меркел
Снимка: Архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел предизвиква объркване в собствения си политически лагер и съдейства за засилване на напрежението сред европейските лидери с решението за приемане на хиляди бежанци, пише сп. "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Меркел се намира в най-тежкото положение, откакто дойде на власт преди десет години.

След като реши да допусне бежанци в Германия от територията на Унгария, тя се превърна в символ на надеждата за лагерите в Близкия изток, тя стана символ на нова Германия, която е готова да окаже помощ. Сега обаче става ясно, че по този начин канцлерът е породила неувереност в своите сънародници и е предизвикала объркване сред тях, отбелязва германското издание.

Много европейски лидери смятат тази култура на дружелюбност от страна на Меркел за нов израз на стремеж към хегемония - първо налагане на бюджетни икономии, а сега приемане на бежанци, посочва списанието.

"Шпигел" все пак изтъква, че потокът от бежанци през Средиземно море е започнал доста преди Меркел да вземе своето решение, а и след като Германия е отворила границите си, страните от Югоизточна Европа са сметнали, че имат право да изпратят хората по-далеч на север, отбелязва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...отбелязва ТАСС."Нещо като "ТАСС е упълномощена да съобщи".Както казваха самите руснаци, в "Правда" няма известия, а в "Известия" няма правда. А в ТАСС нито едното, нито другото.
30
6
 
4
 
! Отговори
АЗзззз преди 8 години
Ахаааааа! Медията на "Кой" цитира писания на руски медии! И ТАСС! И всички баламурници се палят, та пушек се вдига!
29
5
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
За истинността на твърденията за критики срещу дружелюбното отношение на германския канцлер може да се изрази СЪМНЕНИЕ: прочетете последните две думи....цитирам: "отбелязва ТАСС"!!!!!!!!!!!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейските либерал-*** в Брюксел, паразитиращи със заплати от по 20 000 евро, скоро ще бъдат изгонени и пребити с камъни, ако съдим по западно-европейските форуми.
27
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
межд съд да краварите меркел и оланд оставка на всичките замесени
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Germanzite s niski pensii visoki naemi a merker s milioni kato boiko i bG narod
25
3
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Сега ще се затруднят докато свикнат ,постепенно ще станат част от обществото и данъкоплатци,ами по бързо да се интегрират ,че скоро и нас българите ще трябва да изхранват,както го правят турците в Германия
24
2
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Е,сега поне ще разберем дали търпението на германците е безкрайно и те спокойно ще дочакат гибелта си!А тя е неизбежна,ако всичко върви по същия начин.
23
4
 
17
 
! Отговори
УЖАСЕН преди 8 години
На това скоро ще му дойде края.За мое голямо съжаление националистическите партии и движения като Пегида набират много голя сила а те не са градивни но явно в такива моменти са нужни.Немците в началото посрещнаха бежанците със сладки и играчки но след като видяха че края им не се вижда сега загубиха напълно интерес да им помага,все пак се очаква да станат до края на годината 1 000 000 плю тези които и сега са там.Като се сложи и Гръцката криза и проблема със ФВ НЕЩАТА СТАВАТ КАТАСТРОФАЛНИ
22
3
 
16
 
! Отговори
УУУУУУУУУ преди 8 години
АКО ЗНАЕТЕ САМО КОЛКО МНОГО Я МРАЗЯТ В ГЕРМАНИЯ..
21
2
 
21
 
! Отговори
ТТ преди 8 години
Германците явно са търпелив народ.Да погледнат Лондон,Париж и Брюксел пълно е с гета вечно гладни и с претенции!!
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eгоистична,много късогледа и определено сбъркана германска политика! Като искат мигранти, да си пратят СВОИ рейсове, влакове, кораби..... да ги извозват директно в Германия! Съответно да си носят изцяло отговорността и последиците за тях!
19
3
 
19
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Вече започвам да се съмнявам че западноевропейците са умни хора. И че не търпяли *** управници. Явно охолния и задоволен живот ги е довел до затъпяване и оглупяване, до инертност. А уж ги имахме все за пример как там се борели за правата си, как не се примирявали и как управниците им мислели за хората. Дори и да е било така, вече не е. Не мога да си представя как ще свърши всичко това, но според мен има 2 варианта- пълна ислямизация на Европа или 4 ти райх и унищожение на мюсулманите в Европа.
18
3
 
19
 
! Отговори
СС преди 8 години
Тези ще вземат храната,земята и бъдещето на вашите деца!Европа на европейците!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО *** БАБО НАЛИ СИ ПРАВЕШЕ СЕЛФИТА С БЕЖАНЦИТЕ?? СЕГА ПЪК ХЕМ ТЕ СЪРБИ ХЕМ ТЕ БОЛИ!?!?! Я РАЗТВОРИ ПО ШИРОКО БУЗКИТЕ И НЕ СЕ ДЪРПАЙ!!!!!!!
16
2
 
27
 
! Отговори
ГДР преди 8 години
Спрете с термина "бежанци" това са незаконни емигранти!Нарушават границите и няма кой да ги върне в Азия!Такава пародия не е имало никога в историята на Европа!Време е армията да се включи в изхвърлянето на ***!
15
2
 
30
 
! Отговори
@@ преди 8 години
Тази жена мисли как да оптимизира приемането, не как да спре потока. Преди малко четох интервю на т.нар. бежанец в английски сайт. Бил мениджър в Пакистан, но и той дошъл в Германия със семейството си. Веднага получил статут и го настанили в къща. Така децата му щели да имат щастливо бъдеще. За сметка на местните деца явно...............
14
1
 
12
 
! Отговори
RandomGuy преди 8 години
Един от многото скрити от евро цензурата клипове, какво всъщност представляват бежанците https://facebook/stoev88/videos/1685958314971623/?pnref=storyНикой нормален управник не би поканил тая напаст в държавата си.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да си ги приемат бе, като са объркани.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ Германия, за голямо съжаление, няма сибирски зими. Има и централно отопление, което функционира безотказно. А пък бежанците, както видяхме, могат и да протестират, и камъни по полицаите да хвърлят, когато нещо не им е наред. Така че, те ще се оправят и ще преживеят. Въпросът е, какво правим ние?