Порошенко плаши с нови антируски санкции

Това ще стане ако Москва признае изборите в ДНР и ЛНР
26 сеп 2015 21:30, Александър Попов
303
Порошенко плаши с нови антируски санкции
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко заплаши с разширяване на антируските санкции, в случай че Москва признае изборите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, предаде ТАСС.

В интервю за украински медии Порошенко каза, че "Ако Русия признае предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР, то това ще е грубо нарушение на споразуменията от Минск за Украйна и това може да се изрази в разширяване на санкциите срещу Русия и в други последствия".

Порошенко определи предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР като измама и обеща, че украинските власти ще направят всичко възможно да не се допуска повторение на този процес.

В сряда руският външен министър Сергей Лавров заяви, че изборите в ЛНР и ДНР, насрочени за 18 октомври за 1 ноември не са нарушение на договореностите от Минск, защото в тях не били упоменати дати за произвеждането на избори.

Тогава Лавров отбеляза, че в Минските споразумения се съдържат някои положения, които доста отдавна са били грубо нарушени от украинското правителство. Той напомни, че съгласно минските договорености украинското правителство в деня на изтеглянето на артилерията от фронтовата линия, тоест през април, е трябвало да влезе в диалог и консултации с Донецк и Луганск относно условията за произвеждане на избори и тези избори трябвало да се проведат при съблюдаване на украинските закони и с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според Лавров на 12 март е изтекъл срокът за влизане в действие на закона за особен статут на Донецк и Луганск и за това е трябвало да бъде прието специално постановление с обозначаване на територията, на която този закон ще действа.

Подобно нещо така и не се е случило, а е бил приет закон, в който се казвало, че той не действа на територията на провъзгласилите се ДНР и ЛНР.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този като го покажат и все за вица за комара и слоницата се сещам.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пак е пиян.
10
1
 
20
 
! Отговори
до 12 василев преди 8 години
Колко пъти ви пиша, че след вечерния литър с домашна 50 градусова ракия нетрябва да судате зад компютъра защото пишете глупости.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потрошенко, мине не мине и току изтърси някоя глупост.
8
2
 
28
 
! Отговори
Гоген преди 8 години
На този "президент" му хлопа дъската.
7
0
 
9
 
! Отговори
Хммм преди 8 години
А не иска ли малко мигранти да му пратят след като изгони Руснаците?Москва е най-големиятмюсюлмански градв ЕвропаВ същото време руснаците имат нисък праг на толерантност и към определени етнически групи - най-вече към кавказците. Но това няма нищо общо с религията. Хората не искат да се строят нови джамии. Те се страхуват не толкова от джамията, колкото от притока на чужди хора в квартала им
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4sh, aloo, leko o4nio nerv be. ako si topil predi tova prsta si v sobstvennia si analgin, sha zemis da zavdis nekoi koniuktivit be mr shokorast
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой знае какви нови наркотици му дават американците за да експериментират и е тотално деградирал.
4
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е след Ислямска държава,Русия да се заеме с тия палячовци от Украйна,които провеждат геноцид срещу собствения си народ в Източна Украйна!
3
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 Украйна е във война , ако не знаеш
2
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те руснаците вече са по-бедни и от албанците, само това им липсва, нови санкции.
1
3
 
37
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Всеки народ си заслужава управниците. От както този е на власт Украйна върви стремглаво надолу.