Русия води свещена война в Сирия срещу тероризма

Руската православна църква подкрепи въздушните удари
Обновена: 30 сеп 2015 20:01 | 30 сеп 2015 18:41,
124
Русия води свещена война в Сирия срещу тероризма
Снимка: Архив Reuters

Руското военно участие в Сирия се вписва в рамките на свещена война срещу тероризма, заяви Руската православна църква, предаде Франс прес.

"Борбата срещу тероризма е свещена война и днес нашата страна е може би най-активно борещата се срещу него", заяви говорителят на Руската православна църква Всеволод Чаплин, цитиран от Интерфакс.

"Това решение отговаря на международното право, на нагласите на нашия народ и на специалната роля, която страната ни винаги е играла в Близкия изток", добави той.

Още по темата

Един от главните представители на мюсюлманската общност в Русия също подкрепи руското военно участие в Сирия.

"Изцяло подкрепяме използването на руските въоръжени сили в борбата срещу световния тероризъм", заяви за РИА Новости главният мюфтия на Русия Талгат Таджудин.

Чаплин съобщи, че утре Междурелигиозният съвет на Русия, който включва представители на православието, исляма, юдаизма и будизма, ще публикува изявление в подкрепа на решението на руските власти за бойни операции в Сирия.

Руският патриарх Кирил изрази надежда, че участието на Русия в решаването на сирийския конфликт ще донесе дългоочаквания мир в региона, предаде ТАСС.

"Православните с болка в сърцето наблюдават многочислените случаи на насилие към християните в региона, отвличането и безмилостното убийство на епископи и монаси, варварското разрушаване на древни храмове. Не по-малко страдат и мюсюлманите по тези места, които са свещени за представителите на всички авраамови (монотеистични - бел.прев.) религии", заяви патриарх Кирил.

"Руската федерация взе отговорно решение да използва въоръжени сили в защита на сирийския народ от бедите, предизвикани от произвола на терористите. Ние свързваме с това решение приближаването до мира и справедливостта на тази древна земя", заяви руският патриарх.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
26
 
! Отговори
Petko13 преди 8 години
Единственно верный путь борьбы с международным терроризмом а в Сирии и на территории соседних с ней стран бесчинствуют именно банды международных террористов это действовать на упреждение, бороться и уничтожать боевиков и террористов на уже захваченных ими территориях, не ждать, когда они придут в наш дом.Владимир Путин
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турчинБий врага на неговата територия,за да не дойде на твоята. Какво лошо има в това? Епитетите са за публиката.
13
1
 
18
 
! Отговори
риторично преди 8 години
'"Все пак не забравяйте, че на всички руски църкви кръстът е под формата на меч забит в полумесец!"... не бива и да се забравя,че Сирийската армия главно от мюсулмани се бие редом с Русия срещу Неислямската Недържава срещу падането на човешката цивилизация.Отговори ми на въпроса -мюсулманите ли стоят зад ноахайдистките закони?noahide.org/article.asp?Level=637&Parent=88 , 7for70.net/en/?topic=sevenlaws&id=10
12
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toku shto kazaha che rusnacite udrqli svobodnata siriyska armiya,a ne islqmskite pozicii kvo stava,rusnacite kogo pazqt
11
2
 
33
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
С Богом! Време беше!
10
25
 
20
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Когато се бореха срещу немците беше свеенна войната, сега в Сирия е пак свещенна. Каква беше в Виетнам, Корея, Афганистан, Кавказ и сега в Украйна. На това се казва агресия и войната което води народа на страната е свещенна. Другото е ИДИОТЩИНА.
9
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6: Какво искаш ти от "нашичките" бе ? като путинафилията да изпаднат в ексаз на руската инвазия в разкъсаната от гражданска война Сирия
8
4
 
36
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
Войната е за Европа. Покрай бежанците и войната в Европа по терлици ще се вкара и Трансатлантическото споразумение, в резултат на което Американските и Еврейски предимно, но всъщност транснационални компании ще могат спокойно да източват Европа и да експлоатират цялото население.Европейските фирми ще станат техни подразделения. Америка иска да дирижира всичко в Европа. Сирия пречи, защото от там трябва да мине газта от Катар и Саудитска арабия за да стигне до Европа. Европа+Русия=колапс за САЩ.
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I ako svalqt i glavniya vinovnik za izbivaneto na hilqdi hora-ASAD togava s dve race shte podkrepqm Rusia
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната е свещенна ,докато хората не разберат ,че действително това което става в района е за Велик"Израел"под избранника на сатаната антихриста,нещата няма да са ясни,разбира се знаем и предсказанията.В хаоса около това,се"пропуска"да се информират хората за окултните ноахайдистки закони за гоим,под които се подписват ноахайди на ниво оон, и според които "Исус е Господ"е наказуемо с обезглавяване,както и нарушението на всеки един от тях.отворете си очите хора за да не бъдете измамени.7for70.net/en/?topic=sevenlaws&id=10
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им помага господ. Дано успеят да върнат мирът в тези земи. Войната никога не е водела до добро но започне ли трябва да се води. Бог с вам и да ви пази. А това, че е свещена е ясно не може ислямът да завзема светът и русите да са мълчаливи като нас. Все пак не забравяйте, че на всички руски църкви кръстът е под формата на меч забит в полумесец!
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо няма да се получи за жалост, освен ако не хвърлят обилно *** и подобни бомби. Обаче, ако пуснат една ядрена бомба на Саудитска Арабия ще направят света по добро място.
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин на кръстоносен паход срещу ...???...Америка !
2
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
1
49
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност избиват невинни хора. САЩ и Русия винаги са били едно и също... кръв, убийства, войни...