Стрелецът в Орегон: Куршум за християните

26-годишен чернокож е масовият убиец в колежа "Умпкуа"
71
Стрелецът в Орегон: Куршум за християните
Снимка: Reuters

Американски медии разкриха самоличността на мъжа, който уби 9 души при стрелба в северозападния щат Орегон преди да бъде застрелян от полицията. Това е 26-годишният Крис Харпър Мърсър.

Още по темата

Според очевидци чернокожият младеж нахлул гневно в колежа "Умпкуа" с четири огнестрелни оръжия и накарал хората да кажат коя религия изповядват. Той стрелял по онези, които се представили като християни.

Според някои американски медии Мърсър е бил студент в колежа.

По-рано губернаторът на Орегон Кейт Браун съобщи, че стрелецът е 20-годишен мъж, който е мъртъв.

Десет души са били убити и седем - ранени, по последни данни при стрелбата, предадоха световните агенции и БТА, като се позоваха на властите.

В ход е разследване на случая. Мотивите на нападателя се изясняват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: ОрегонСАЩубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рапонкьо иска да ни засели такива тук за да открадне от парите за тях. Ще му позволим ли?
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква разлика мюсюлманин или християнин е серсемина,тия и от двете вери се възползват-днес тука утре там,те и по филмите не правят истински обряди само лялялуйкат туй им е най важното кат остало от исконното им робство,а преди това нещо се правят на забравили що са упражнявали кат ония вудисти-биели парцалена кукла,съседката плаче,набивали игла на куклата съседа сдавал багажа или пък се правят на будисти щот в редичка с вдигнати ръчички другото им се невижда,какви по цвят са убитите е по важно,
50
0
 
8
 
! Отговори
КършумЗаХристияните? преди 8 години
Почна се.Не ни правете насила фашисти! Накрая ще надделее пак белият човек, това е ясно и за децата. Защо е нужно да се мине по най-трудния път, за да се докаже това и на практика.Какво е решението? То е:1. В никоя държава да не се дават социални помощи на здрави хора, които са под 65 г.;2. Детски надбавки и всякакви други бонуси за отглеждане на деца - най-много за две деца в семействата, в които и двамата родители имат минимум средно образование, а на останалите - помощи само за едно дете.
49
1
 
7
 
! Отговори
?? преди 8 години
55.Да , не казват , че е мюсолманин.Името Крис , няма значение , защото много черни в Америка са приели мюсолманството ! Причината да не казват е че ще приемат 200,000 бежанци- мюсолмани и подготвят американския народ , че тези хора имат нужда от помощ. Тръмп каза , като ги гледам тези бежанци са млади и силни мъже , къде са жените пострадали от войната , ще ги върна обратно в тяхната страна ! И много организирано знаят къде отиват ! Сега да знаят , че ще си идат обратно ??
48
2
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Tozi afroamerikanez prosto gi e pital kakva religia izpoviadvat.moje da gi e grumnal zaradi neshto drugo
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи юдаизма и исляма - да живеят, а белия човек - не. Впрочем това е вече повече оточевидно - от т.наречената бежанска вълна, която си е организирано прехвърляне на ислямисти в християнска Европа, до прогонванията на българите от родината им и атаките срещу православната Русия и анклава с християни в Сирия. Дано се събудим по-рано.
46
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Apokalipsisсигурен ли си? Когато едно престъпление се върши ото кого да е е престъпелние, когато се върши от мюсюлмани е тероризъм. Да си чувал за Сребреница? Да си чул колко америка избиха в Ирак, да си чул вчера колко Путин изби в Сирия, да си чувал за нациски лагери, да си чувал за лов на вещици, да си чувал за света инквизиция? Просто е много удобно днес лошите да са мюсюлманите.
45
4
 
41
 
! Отговори
Apokalipsis преди 8 години
Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани!
44
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никъде не казват, че е мюсюлманин, а че е убивал християни. Принципно терора няма религия, така, че не задълбавайте в излишни спорове. Името Крис няма как религиозни мюсюлмани да го сложат на детето си.
43
0
 
11
 
! Отговори
Джон Кери преди 8 години
Този сигурно се казва Джон Кери. Всички *** се казват Джон Кери.
42
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв бог Аллах няма ! Това е еврейския бог Яхве , исляма е създаден от евреите за да се унищоги християнството, крайно време е да го разберете...
41
1
 
5
 
! Отговори
! преди 8 години
Обезоръжавай !
40
2
 
6
 
! Отговори
Kalimera преди 8 години
Американски прелести.
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ех, разбирам какво си написал, но ако пишеш бог са двама, Бог е един. Моамед е бил рупор на чичо си Али, т.е. Али е пророкът. Али е изучавал част от еврейската вяра, но не я е изучил цялата. Там пише, че вярващият трябва да чете низпосланото в Тора и Евангелията, НО НИТО ЕДИН МЮСЮЛМАНИН НЕ ГО ПРАВИ ТОВА и резултатите са на лице- терор, терор и пак терор.
38
3
 
30
 
! Отговори
Me4o преди 8 години
Не знам на някои какво ви пречат Църквите, че искате да се закриват!И християнството НЕ Е религия, разберете го!Християнството е ВЯРА и начин на живот - без убийства, изнасилвания ...
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да не пишем празни приказки за Япония. Ислямът там не е забранен, че и джамии даже има. За съжалени няма отъване от тая религия. Поне засега.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46. Вярват и не само вярват , но се радикализират (фанатизират да избиват християните ). В Ирак, Сирия .. в Америка ги фанатизират по интернета !
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще повторя, всички дето ги оправдават и приемат мюсюлманите, да отделят няколко часа за прочитането на корана. Това ще е достатъчно за да си изяснят тяхното поведение и последствията от пребиваването им тук. Някой ще ме репликира, че нашите мюсюлмани са мирни хора. Колкото християните ни са християни, толкова и мюсюлманите- мюсюлмани.
34
37
 
5
 
! Отговори
Баща му Абдаллах преди 8 години
Има само един бог и Мохамед е неговия пророк
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрация баце.Гледат и се учат,каквото прави САЩ в Ирак,Афганистан,Либия,Сирия същото се случва и със самите американци в САЩ.Ама демокрация баце,стрелба и бой да стават.