Ураганът Хоакин удари Бахамите

Ще засегне слабо източното крайбрежие на САЩ
2
Ураганът Хоакин удари Бахамите
Снимка: Reuters

Ураганът Хоакин, който е от предпоследната, четвърта степен по скалата на Сапфир-Симпсън, удари Бахамските острови, но най-новите данни за придвижването му изглежда опровергават първоначалните опасения, че той ще засегне сериозно източното крайбрежие на САЩ, предадоха световните агенции.

Хоакин връхлетя Бахамите с бури, проливни дъждове и силни ветрове.

Куба и Съединените щати издадоха предупреждение за ураган в крайбрежни райони. Американските власти започнаха трескава подготовка за евентуално навлизане на Хоакин над сушата - три години след като супербурята Санди опустоши Ню Йорк и Ню Джърси. Според най-новите проекции на пътя на бурята обаче тя няма да засегне чувствително източното крайбрежие на САЩ.

Американският Национален център за ураганите все пак не изключи възможността Хоакин да причини щети в района.

По последни данни третият за сезона в Атлантическия океан ураган се намира на около 120 километра южно от Сан Салвадор, на Бахамските острови. Максималната скорост на съпътстващите ветрове достига 210 км/ч.

Хоакин е първият мощен тропически циклон, представляващ потенциална заплаха за американския североизток, след Санди. Супербурята, която удари през октомври 2012 г., причини смъртта на над 120 души и нанесе щети за около 70 милиарда долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага да се извини на горките Бахами !
1
0
 
0
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Не ги жалете! К'во са 70_се милярда за печатница???