Европа – длъжна да приема бежанци с отворени обятия

Меркел: Създадохме правата на човека, трябва да ги спазваме!
Обновена: 23 окт 2015 22:30 | 23 окт 2015 20:55,
478
Европа – длъжна да приема бежанци с отворени обятия
Снимка: bgonair.bg

Европа няма друг избор, освен да приеме добре бежанците, които бягат от тероризма. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на Конгреса на Европейската народна партия в Мадрид. Тя обаче отново изтъкна, че икономическите мигранти трябва да напуснат Eвропа, защото иначе затрудняват помощта за онези, които имат нужда от нея.

На същия форум бившият френски президент Никола Саркози призова за нова европейска политика спрямо бежанците, която да се основава на ново Шенгенско споразумение.

В Мадрид ясно излязоха на яве разделения в редиците на европейските коснерватори относно бежанската вълна. Унгарският премиер Виктор Орбан категорично защити укрепването на европейските граници и депортирането на бежанците.

"Това, което виждаме, не е бежанска криза, а масова икономическа миграция, в това число и на терористични единици", заяви Орбан.

За Меркел обаче Европа няма право на крачка назад от своите принципи и като по-проспериращ регион е длъжна да помогне на страни като Турция, Ливан и Йордания.

"Всеки човек, който пристига в Европа, трябва да бъде третиран човешки. Ние създадохме нормите, свързани с правата на човека и трябва да ги изпълняваме. Всички, които покриват критериите от Женевската конвенция трябва да получат помощ, защото бягат от война и тероризъм!", заяви канцлерът Меркел.

Бившият френски държавен глава Никола Саркози предупреди, че Шенгенското пространство е пред разпад и е необходима промяна.

"Не може да има солидарност между нас, без обща европейска миграционна политика.", посочи Саркози.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер прогнозира, че кризата далеч няма да е приключила до Коледа. А дългосрочните мерки според него няма как да се вземат на национално ниво, необходим е общ европейски отговор, колкото и труден да изглежда той.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
21
 
! Отговори
2 преди 8 години
Ето пример как неправилните решения на една тетка...могат да съсипят цял континент и да предизвикат кризи, безредици и в крайна сметка да унищожи тези които са я избрали.
212
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИвановТака е, прав си , но единствения голям и непреодолим проблем си остава в религиозните различия които пи тях се ръководят от агресия и убийства.Да ни избият затова че не вярваме в техния бог и не спазваме техтите дибилни традиции ще ни дойде в повечко.То бива толерантност но чак до такава степен не бива. Това приселничество ще унищожи или по точно ще вкара в норма "демокрацията"
211
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приемайте си ги и си ги интегрирайте,но не ни налагайте вашите правила.Достатъчно си имаме наши мигранти,които смятат че сме им длъжни за всичко,а те имали само права.Айде стига вече.
210
0
 
28
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Тази бабетина пак ли започна с глупостите си. Но на мен ми е много чудно търпението на германците, докога ще чакат, да им съсипят страната ли. Не знам, а казват че ние сме били *** народ, май май и те не са по-хубави.
209
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КукувицаМеркел е възпитаничка на комунистическо общество в бившата ГДР. Да познаваш някой комунистически възпитаник, който да не е душевно болен ? Свещената и мечта да учи руска филология не се сбъдва понеже баща и бил свещеник. Какъв е извода? Обущаря ходи със скъсани обувки. За да се раждат силни мозъци е необходио смесване на гените граници и религии не дават резултат.
208
1
 
31
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
За мен Меркел е просто душевно болна.
207
3
 
18
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
До Блокиран в ДневникЗа американците съществува Франция, Белгия, Германия, Австрия, Италия и.т.н. но ЕС не съществува. Америка днес се страхува единствено от евентуално решение на Германия да укрепи връзките си с Русия. Това ще попрече на сатанисткия американски план-" Насъсквай, разделяй й владей ". Единствената американска сила е във влианието над океаните и космоса. Това го има и Русия. Местенето на черни върху земите на белите е бял кахър. Белите ще почернеят а черните ще се поизбелят
206
1
 
28
 
! Отговори
Край преди 8 години
Германците да не учат българите на толерантност и зачитане правата на човека защото не ние сме изобретили индустриалното избиване на хора в газови камери и не ние тровим света с измама при производството на дизелови двигатели.
205
2
 
32
 
! Отговори
нн преди 8 години
Има нещо май в Германия. Пръпне ли се икономически и прави бели в Европа. Така беше и през двете световни войни, само че сега води цяла Европа към ислямизиране, което е напълно неприемливо. Количеството ражда ново качество, закон от марксизма, но важащ в пълна сила в случая. Исляма в същноста си насажда задължението, мъжът да няма сексуални задръжки, а жената като животно да ражда. Резултатът, размножаване в геометрична прогресия. След едно, най-много две поколения Европа ще е без християни.
204
1
 
38
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Сети се дъртата госпожа че има ЖЕНЕВСКА КОНВЕНЦИЯ за бежанците и че отношението към тях отдавна е уредено от цивилизования свят. По смисъл на тази конвенция бежанец няма как да попадне на територията на България - в никоя съседна на нас страна няма въоръжен конфликт. Кунева която от три години нарича нелегалните емигранти "бежанци" вън от управлението и на съд за нацонално предателство.
203
1
 
14
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
които са тук обратно в Турция. Армията по протежение на всички граници като почне от Турция та до Ромъния. Пари ами Пеевски и компания имат ... ограбиха банка е сега поне да използват парите за нещо добро. Мафията има пари ... така де .. и един милярд да е необходим ще го дадем ... само да си опазим държавата от тези изверги. А и още ... гранична полиция да са с автоматично оръжие + 15 зарядни пистолети а не с тези смешки от 2 световна Макаров. Бог да пази България!
202
1
 
24
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Добро утро, едва ли писанията тук ще променят нещо но поне дават представа за настроенията на хората които четат и пишат тук. Да наистина съфсем скоро ще стане страшно в Европа а и в БГ. Не съм очаквал германците да са толкова обременени мисловно ... и да допуснат това което им причиняват политиците. Вероятно си мислят, че арабите и другите хуманоиди ще са евтина работна ръка ... но дълбоко грешат и те както и ние ще платим много висока цена. Решението: армията на границата и всички които са ту
201
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да си ги прибере в тях .
200
2
 
23
 
! Отговори
бико преди 8 години
*** долна бабичка защитаваща интересите на фащ - оууу меркелице ще те разпнат ***, ама ти си си изпяла песента и ти е през ........м...................д.......................
199
3
 
44
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТАЯ ПРОДАЖНА БАБИЧКА ПРАВИ НЕУСПЕШНИ ОПИТИ ДА МАНИПОЛИРА ЕДИН ЦЯЛ КОНТИНЕНТ.ИМА ЛИ НЯКОИ ДА НЕ ВИЖДА ЧЕ ГОРКИТЕ ЕМИГРАНТИ СА ВСЕ МЛАДИ И ЗДРАВИ МЪЖЕ? ЗАЩО НЕ СТОЯТ В СТРАНИТЕ СИ И СЕ БИЯТ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ? ЗАЩОТО ТОВА СА ВОИНИЦИ НА ИСЛЯМА И В ДАДЕН МОМЕНТ ЩЕ ИЗБИЯТ ХРИСТИЯНИТЕ В ЕВРОПА. ТОВА НИ ПОДГОТВЯ МЕРКЕЛ И ДРУГИТЕ АГЕНТО НА С.А.Щ. В БРЮКСЕЛ.
198
1
 
31
 
! Отговори
До :) 322 преди 8 години
Двете световни войни са продукт на Ционизма и на неговите маши Англия и САЩ.Както винаги,така и сега същите ужасно се страхуват от съюза Германия - Русия.На същите им се иска да наложат новият си световен ред,разбирай робство,като основна пречка им е православието(такива като България,но тука вече те здараво се разпореждат) и най вече Русия.Гледат по етапно,първо Русия,после Китай.Само че не са познали,БРИКС търси място под слънцето и Пътин не е *** да се лъже за обещани от САУДИТИТЕ пари.
197
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разликата мегду Путин и Меркел е, че Путин проведе блестяща рекламна кампания на удара срещу ИД.Меркел само издава команди. Никакви конкретни мотиви. Никакъв план. Нулева логистикалогистикаНекадърна работаВсъщност тя е само една неуспялнеуспяла учителка по физика
196
3
 
31
 
! Отговори
Да жувее РУСИЯ преди 8 години
Двуличието на запада няма граници.Бежанците са вседствие на наличието на ИД.терористите,които са създадени и продължават да се спонсорират от англосаксинският свят ни техните съюзници Аъдитска Арабия и Катар.Та не тази да ми разправя за права на човека,защото тези нашественици нарушават нашите права, а Европа да се отърси от зависимоста си от ФАЩ и да подпомогне наистина Русия и Асад да се изкорени тазиязва ИД.
195
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много вероятно доняколко месеца някаде из Европа да стане някой терористичен акт! Почти съм сигурен!
194
4
 
42
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
А,ние къде ще бягаме,когато се развилнеят ,,бежанците" тук ?