Рейтингът на Путин скочи до 88%

61% от руснаците смятат, че страната е на прав път
180
Рейтингът на Путин скочи до 88%
Снимка: архив, Ройтерс

Общественото одобрение за руския президент Владимир Путин се е увеличило до 88 процента този месец, с един пункт по-малко от най-високото му ниво, показа оповестено днес независимо проучване, цитирано от ДПА.

Според национално допитване на центъра "Левада" 61% от руснаците смятат, че страната се движи в правилната посока - с 6 процента повече в сравнение с преди два месеца.

В края на септември Русия започна въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад. Москва казва, че операцията е насочена срещу терористични групировки като "Ислямска държава". Тя беше предприета след неуспешните до момента опити на САЩ да се справят с "Ислямска държава".

Анкета на центъра "Левада" показа по-рано, че 72% от руснаците подкрепят кампанията в Сирия.

Рейтингът на Путин достигна най-високото си ниво, 89 на сто, през юни, но се понижи леко през следващите месеци на фона на икономическите трудности. Спадането спря през септември, когато Русия разшири намесата си в Сирия.

Конфликтът в Украйна също значително съдейства за увеличаване на рейтинга на Путин, който се движеше около 65 процента през предишните три години. Русия окупира и анексира Кримския полуостров от Украйна миналата година и подкрепя сепаратистите в източната част на тази страна.

Проучване на уважавания социологически институт показа през юни, че 60 процента от руснаците смятат свързаните с украинската криза западни санкции срещу тяхната страна за опит тя да бъде унижена и отслабена. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
4
 
! Отговори
Слаб резултат преди 8 години
Лошо, много лошо др. Путин...Отстъпвате с цели 12 % от Ким Чен У......
60
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нюзаджии, объркали сте се. Рейтинга му е скочил до 188% не 88%. В колхозната *** рейтингите на императорите никога не са падали под 150%.
59
10
 
6
 
! Отговори
R преди 8 години
Абе то рейтига добре, ама икономиката, икономиката как е . Как е рублата спрямо долара. Че то доверието май е нещо като нашите магистрали - не става за ядене.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички политици с подобни "рейтинги" завършват по един и същ начин - с куршум в главата.
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Притеснен ми се вижда човека ... само още 12% и ще последва съдбата на Кадафи
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен..130---то на вас--шорошите се пари ви се привиждат-----просто не можете да проумеете,че има нещо безплатно....все за пари говорите.По твойта логика-Путин плаща навсякаде--и в Германия,и в Италия и в Сърбия,и в Унгария,и в Чехия,и в България,и в Испания,и в Португалия ,и в Дания и ...даже в САЩ...?!!???!!??! Нали според вас рашаните бяха фалирали бе..***.....Ако пък са толкова богати--тогава да ставаме приятели с тях--логично е.....Изберете си мантрата--или са богати--или фалирали
55
1
 
7
 
! Отговори
реалито е такова преди 8 години
До Анонимен 125....незнам за процентите на Путин--ама щом германците почнаха да викат--Меркел в Сибир..Путин в Берлин-----значи нещата са доста лоши в Европа.....Да не забравяме,как италианците посрешнаха Путин в Рим....."Путин-спаси света--време е..."...Дори в САЩ,Путин е много популярен--така че тези проценти за Путин,са нормални в родината му......
54
8
 
13
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Разбира се, че Русия е на прав път !Путин знае какво прави.Той даде отличен урок на Запада, както в източна Украйна, така и в Сирия.Чакаме го и в България, защото фашистката хунта, която управлява прави живота на българите все по-труден и невъзможен, ислямизира България като я пълни тайно с бежанци и налага тоталитарно управление, каквото нямахме дори при Живков.Фалшификацията на последните избори, заложническата криза в зала "Арена армеец" и публичния линч на Сидеров са само част от него.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа бе да!!!Зад полицейски кордон се крие от студентките, че някоя ще го набие!!!А пред токата всички батаклии сте равни и гледате като на *** ни!!!
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още 12 % и ще се мери със фюрера и Сталин дерзай Путин има на къде да се развиваш
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конечно, нас не догонят.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е много убедително.В Северна Корея рейтинга на Ким Чен Ун е 99% одобрение,което означава,че хората живеят по-добре в Северна Корея и харесват повече лидера си.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72Браво!Много добре разсъждаваш.А с Тиквата какво ще правим като и на него му е 90%??
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма що русия е толкова велика че приходите в бюджета и за 2015 няма да надскочат 197 милиарда долара. В същото време Apple обяви че очаква печалба за 2015 година в размер на 234 милиарда долара. Иначе рейтинга на Путин може да стане и 101%, но това по никакъв начин няма да се отрази на положението на руснаците.
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия така рязко стана от колене, че не можа да се удържи права и падна на зaдника си.
46
3
 
5
 
! Отговори
доган преди 8 години
На тиквата му липсва само 1%и то орешаски е виновен
45
1
 
1
 
! Отговори
доган преди 8 години
До николаев прав си ареса им деМУкрацията
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русофил е диагноза слава Богу подобни уахабити са два автобуса
43
1
 
4
 
! Отговори
николаев преди 8 години
а на вашия президент колко е господа европейчета, сигурно на всичките ви политици взети заедно е по нисък рейтинга от тоя на президент путин не разбрахте ли евро васали че БЪЛГАРИЯ в която съм живял и учил се е превърнала в европейска и задокеанска колония преживяваща в мизерия глад и лека полека населението изчезва жалко за вас
42
1
 
3
 
! Отговори
доган преди 8 години
До 75 незнам но в момента путин го набива до корените