Мечта за син: Да измъкнеш сперма от затвора!

Палестинка на бунт срещу окупацията, съпротивата – странна
Обновена: 4 ное 2015 20:48 | 4 ное 2015 20:43,
24
Мечта за син: Да измъкнеш сперма от затвора!
Снимка: Al Jaseera

Лидия Римави винаги е искала син. Но нейният съпруг е политически затворник, излежаващ 25-годишна присъда в израелски затвор, и ще е на 50 преди да излезе.

Така че тя е направила единственото нещо, за което се е сетила при тези обстоятелства. Изнесла е спермата на мъжа си от затвора.

37-годишната Лидия живее в Бейт Рима извън селото Набих Салех в окупирания Западен бряг. За семейството ѝ раждането на Мажд, да го гледат как расте, е техният начин да покажат освобождението си. Въпреки всичко, семейството на Лидия расте.

"Мажд е нашата победа", казва тя за 18-месечното дете, което се върти около нея с червени бузки. "Направих го като предизвикателство за окупацията", разказва Лидия пред екип на телевизия Ал Джазира, които са я посетили в дома ѝ.

Тя е знаела, че съпругът ѝ е бил замесен в борбата срещу окупаторите, когато са се срещнали. Това обаче я е накарало да го обича още повече.

Те са живели заедно едва 4 месеца преди той да бъде заловен и обвинен в участие във втората Интифада. Бременна с първото им дете, тя е наблюдавала как отвеждат мъжа ѝ.

Много от надеждите на Лидия за бъдещето се сриват в този миг. Включително надеждата да има още деца. Или поне така е мислела.

"Спомням си когато взех сперма от мъжа си по време на посещение и малката ни дъщеря беше с мен и каза "Татко, моля те, дай ми братята ми!". Бяхме шокирани, но щастливи и притеснени", обяснява Лидия, докато 12-годишната ѝ дъщеря стои наблизо, гордо държейки братчето си в обятията си.

Веднага след като е взела семенната течност от мъжа си, Лидия е взела такси директно до медицински център в Рамала, където медици са извършили осеменяването.

И всичко сработило. Когато тя е споделила със съпруга си по време на посещение в затвора, той е крещял от щастие и радост.

Месеци по-късно, Мажд се ражда.

Той е бебе, но Лидия го води на посещение при баща му. Гардовете обаче отказват да пуснат детето. Тя си тръгва без дори на нея и мъжа ѝ да им е позволено да се видят през стъклената преграда.

"Моят съпруг беше наказан, защото ми е предал спермата", обяснява тя. Надзирателят в затвора е настоявал да се направи ДНК анализ, за да се види дали наистина е баща на детето й.

Присъдата на съпруга ѝ е удължена с два месеца и той е глобен 5 000 шекела (около $1 300) като наказание.

Израелските власти продължават да не позволяват среща между Мажд и баща му. До ден днешен двамата не са се срещнали. На Лидия е позволено да показва само снимки на детето.

"Мажд проговаря, прави първите си стъпки без баща си. Трудно е да се живее без него в семейството, но успяваме. Това е животът. А аз си мисля за още някое братче на Мажд", разказва смелата майка.

Тя е решена да има още едно дете със съпруга си, който е все още в затвора. "Ако е добър Бог ще опитаме отново!"

Жени като Лидия са част от гръбнака на палестинската съпротива. Те пазят традициите, раждат деца, продължават съпротивата, докато мъжете им са в затвора.

Никога не е било тайна, че израелската армия често разпръсква шествията след петъчните молитви със сълзотворен газ. Но в Палестина формите на съпротива са много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
Браво, така се прави, само търпение още 50 години докато се стопят и изчезнат "цивилизованите" като лански сняг!
7
6
 
0
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Повял вятър от затвора и тя прихванала от мъжа си.
6
7
 
7
 
! Отговори
Роко преди 8 години
Абе имам аз едно мъжко куче ротвайлерче и нещо напоследък много му се иска,С удоволствие бих му пуснал тази на снимката да я напълни и да си народи синове,гадове мръсни плодят се като мишки и после се взривяват като пиратки и трепят невинни хора,фанатици долни ама те евреите и руснаците хубаво ви оправят скоро швабите ще ва подкарат миризливи прости араби гадни ,саМо бой до спукване ги оправя тея фанатизирани кучета мръсни никаква жал за тея гадове даже им е малко атомна бомба им трябва!!!
5
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свалям шапка пред тази жена и вярвам, че палестинците ще оцелеят от този геноцид. Тя не търси удобства и материална сигурност, тя се бори за живота на народа си. Поклон!
4
2
 
4
 
! Отговори
Ожидатель преди 8 години
Дано да е бъдещият 1 8.
3
11
 
25
 
! Отговори
САЩ И ИЗРАЕЛ преди 8 години
са БЕЗКРУПУЛНИ ТЕРОРИСТИ. За тях всичко, за останалите нищо
2
10
 
14
 
! Отговори
тони преди 8 години
Да бе гиркичката,за да му дадът на мъжът и 25 г.не е хвърлял само камъни в интифадата...а в затвора тук се обрсзоват неграмотните нещастници и ги хрантутат...трябва да ги изселват в Аза тсм да се размножават.
1
13
 
39
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Още едно бъдещо камикадзе. А и направо се разплаках.