Премиери успокоиха Меркел: Без сблъсъци на Балканите

Вучич: Дошло ни е до гуша от война в тези райони!
Обновена: 4 ное 2015 08:16 | 4 ное 2015 08:05,
20
Премиери успокоиха Меркел: Без сблъсъци на Балканите

Министър-председателите на Сърбия, Хърватия и Словения разсеяха опасенията на германския канцлер Ангела Меркел за възможното възникване на въоръжен конфликт между балканските държави заради бежанската криза, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

Още по темата

"Госпожа Меркел е много внимателна в своите изказвания. При нея винаги има две-три "линии на защита" и аз я разбирам. Между другото, Германия не може да затвори границата си. Хърватия винаги ще направи това по-бързо от Германия. Няма да има никакви въоръжени сблъсъци", зави хърватският премиер Зоран Миланович.

Словенският министър-председател Миро Церар във вторник също изрази безпокойството си от влошаването на отношенията между балканските държави, в които спомените за кръвопролитията са още свежи. Въпреки това той отбеляза, че не разбира какво точно има предвид Меркел.

По подобен начин реагира и сръбският премиер Александър Вучич.

"На всички ни е дошло до гуша от война в тези райони и ние ще положим всички усилия не само да поддържаме мира и стабилността в региона, но и да подобрим икономическите и другите отношения", заяви той по време на своята визита в Босна и Херцеговина във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клоуните от Външно или другите клоуни от правителството трябва да отправят нота до посолството на Германия по отношение глупостите на Маркел за голяма вероятност от конфликти на Балканите. Какво иска да вмени, че ще се затварят границите и тук да се изтрепен местни от различни етноси и религии и навлеци. Вече всичките глупости на ЕС почват да ни идват в повече.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиците от балканските държави не трябва да оставят без коментар и ясен отпор думите на Меркел. С нищо не сме по-лоши от западноевропейците, дори в много отношения ги превъзхождаме, например по здравомислие и морал. Време е учените от нашите държави, историците по-специално, да напомнят на света кой имаше интерес от войните на Балканите, кой не желаеше те да са силни и единни! Сега е друго време, ако имаме противоречия помежду си, сами можем да ги изгладим. Достатъчно толерантни и разумни сме
14
1
 
5
 
! Отговори
Сблъсъци ли сънува? преди 8 години
Чиста провокация! Иска с чужди ръце да извади кестените от огъня, който самата тя безразсъдно запали. Не трябва да се забравя как започна този апокалипсис! Най-умното, което могат да направят балканските правителства и народи, е да се обединим веднъж завинаги около интересите на населението по тези земи. Много сме, ще бъдем силни и ще се откъснем от новото "иго"! Не трябва да пренебрегваме опасното и умишлено отклоняване на вниманието на световната общност към Балканите!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена тотално е изперкала вече! В Магдебург (Германия) 8 "бежанеца" са изнасили някакво момиче. И по-лошо ще става - уж Германия била сигурна държава? Може би трябва да бъде изнасилена германка някъде, за да пламне цяла Германия (а това рано или късно ще стане). Бабата трябва да разбере, че границите трябва да се затворят, за да спре това нашествие. Вижте Австрия какво направи - директно пропускаше потока за Германия, все пак нали Меркел ги била поканила.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, Меркел е тотално обсебена да приема тея пришълци. Тук в Германия и полиция и кметове и хората всички се надпреварват как тая лудост трябвада спре, но засга няма изгледи да се случи това.А най-лошото е, че нещата са необратими. Наглите муслими сложат ли крак в Европа - няма връщане обратно. А това е МНОГО МНОГО лошо.
11
3
 
32
 
! Отговори
Наката преди 8 години
Тези тълпи от уж миролюбиви бягащи от война маймуни са страшно агресивни. Те могат да се организират за нула време и Европа ще пламне. Само нещо да не е по тяхната. Те искат всичко да е по тяхната и да променят Европа по ислямски тертип. Лошо.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел вече на няма какво да каже и говори глуп'ости. Тая се видя всъщност какъв юдео масонски парц'ал еИ пар'цал ли вече в чрния еврейски списък?
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел вече на няма какво да каже и говори глуп'ости. Тая се видя всъщност какъв юдео масонски *** е
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nqma strashno, vsichko shte se opravi!Neka badem pozitivni!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
затворили Германия границите сърбия ще загори възможно и гърция
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази май и това замисля, а не се страхува от него. Напълно изкукала...
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиерите са я успокоили, но хората какво мислят? Защото те го отнасят.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да палнем клечката на Европа, от това се страхува.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мрънкъл не стига, че предизвика и е виновна лично за ислямистката вълНа, заливаща Балканите, но продължава да ръчка и да провокира напрегнатата обстановка в този район. Ако някой обикновен човек го направи ще го привлекат за насаждане на междудържавна вражда.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
новите сърби чисти
1
2
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
По-скоро централна Европа би пламнала