Путин, Меркел, Обама. Те управляват света!

Вижте Топ 40 на най-влиятелните хора, подредени от "Форбс"
74

За трета поредна година номер едно е руският президент Владимир Путин. Снимка: Reuters

Сп. "Forbes" подреди най-влиятелните хора в света, като за трета поредна година номер едно е руският президент Владимир Путин. Тройката се допълва от германския канцлер Ангела Меркел и Барака Обама.

За първи път в класацията присъства номинираният от Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп, който е на 72-ро място.

В сравнение с миналата година, леко спада влиянието на лидера на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, който от 54-то вече е на 57-о място в класацията.

Предлагаме ви да видите 40-те личности, за които спокойно може да се твърди, че оказват най-голямо влияние върху развитието на световната икономика и политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-влиятелният човек на планетата Владимир Путин на 30.11.2015 е поканен от Франсоа Ольонд на представителен форум в Париж. Руският президент все още не е отговорил дали приема или отхвърля поканата.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9ти коментар Русия има и около 30, 40 процента от пътищата на САЩ както и жп линиите а е 2, 3 пъти по голяма по територия, само
10
9
 
1
 
! Отговори
от 23 стая преди 8 години
Не е вярно. Ясно е, че аз управлявам света. Оня от 24-та стая се мисли за Путин, а оня от 25-та за Наполеон. Обаче и двамата са луди, чух Докторът да го казва!А аз не се правя на никого. Само съм малко повече разтревожен, затова съм тук. Временно. Докторът ми го каза, питайте го, ако не ми вярвате!И затова сега управлявам света от тука. Временно.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ист6ти прави си, по тази логика американския президент е на едно от първите места, наред с меркел, а руския президент би трябвало да е на към 70то 80те място
8
1
 
5
 
! Отговори
Не най-проз преди 8 години
До УмникИмаш предвид Глобалният Предиктор. Той не управлява пряко, а чрез точно тези изброени тук. Тези са аналог на изпълнителната власт във всяка демократична държава. Всеки един от тях може да действа с достатъчни степени на свобода, ако неговите постъпки не противоречат и не се отклоняват силно от линията на Глобалния Предиктор.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Честит празник!1ви, планетата е доста по голяма от арабите в сирия и иран ако ме разбираш
6
7
 
4
 
! Отговори
ист преди 8 години
Какво значи най влиятелен - най богат, най агресивен,създал най добри условия за живот на населението си,най умен, най диалогичен,или от него зависят всички останали държави в света. Такъв няма.
5
1
 
35
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Особено Меркел ... видяхме я как управлява. Не знам защо германците още я търпят
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хммммм нещо гнило има, Обама командва целия свят пряко или косвено, меркел командва ЕС, а Путин само Русия , Сирия и судан, знам за какво говорите, по вашата логика севернокорейскя джуджек би трябвало да е и още по от Путин, а вие американските списания за политика не им вярвайте много защото американците за разлика от руснаците винаги са недоволни от президента си, а изглежда руснаците няма какво повече да искат, така са ги научили
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Си Джин Пин е председател, а не президент на Китайската Народна Република.
2
3
 
28
 
! Отговори
Умник преди 8 години
Глупости, светът се управлява от хората, които финансират тези 40 посочени от Форбс. Който държи парите, той управлява. Политиците са само техните кукли за пред хората.
1
8
 
6
 
! Отговори
Честит празник! преди 8 години
Днес е професионалният празник на ГРУ - един от най-верните помощници на най-влиятелния човек на планетата Владимир Путин.