Батаклан: Свистят куршуми, простреляни се спасяват (18+)

В залата загинаха най-малко 80 души. Сега говорят оцелелите от ада
Обновена: 14 ное 2015 20:06 | 14 ное 2015 15:17, Елка Василева
68
 Батаклан: Свистят куршуми, простреляни се спасяват (18+)

Терористите, нападнали концертната зала Батаклан в Париж, нямаха нищо общо на външен вид с бунтовници, изглеждаха като обикновени хора. Това каза за телевизия France 24 очевидец - журналистът от радио Europe 1 Жюлиен Пирс.

Вижте едно от видеата от кървавата нощ, сцените са ужасяващи и не са за хора със слаби сърца

Жюлиен Пирс разказа, че нападателите са влезли в залата през заден вход, предназначен за публиката. Пирс се оказал на десетина метра от тримата терористи, отишли най-навътре в залата. Видял единия от тях от съвсем близо.

„Хора като вас и мен. Без маски, с открити лица. По-скоро с бяла кожа. Този, когото видях, беше много млад. Беше най-много на 20 години. Имаше малка брадичка и малка шапчица на главата. В тълпата нямаше да разпознаем терорист в този човек, насочил към нас автомат Калашников и изпразващ пълнителите един след друг по нещастните хора пред него“, каза Пирс.

Той описва нападателите като хора, които са се държали абсолютно хладнокръвно. Те не са общували помежду си, явно всеки е имал своя определена роля в нападението.

Терористите са разстрелвали методично хората с кръгови откоси, стремейки се да убиват колкото може повече хора и веднага щом им свършвал пълнителят, го сменяли с нов.

„Това се случваше през първите 3-4 минути. Аз, както и стотици други хора, бях притиснат към пода. Върху мен лежеше друг човек или двама, което може би е спасило живота ми“, разказа очевидецът.

Някои хора по думите му са се възползвали от кратките моменти, в които бандитите са презареждали оръжието си, за да избягат по-далеч и да намерят укритие.

Журналистът не е забелязал някакви външни признаци, по които да съди към кои сили са принадлежали терористите.

Очевидецът смята, че целта им не е била вземането на заложници. Те нападнали, за да успеят да убият колкото е възможно повече хора.

От първия момент на атаката е имало много ранени или агонизиращи, които молели да не ги убиват, но бандитите хладнокръвно доубивали хората с изстрел в главата.

„Това беше методично, хладнокръвно. Те бяха там, за да убият колкото се може по-голям брой хора“, каза журналистът от Europe 1.

Описвайки обстановката, той каза, че се чували виковете на хората, съпроводени от изстрели. Нищо не е сочело, че терористите имат намерение да взимат заложници и да поставят някакви искания.

По последни данни броят на загиналите при терористичните актове в Париж е 128 души, ранените са 250, съобщи френската телевизия BFM-TV, като се позова на градските власти. Най-малко 98 души са в критично състояние, пише Interfax.ru.

Във Франция е обявено извънредно положение, засилен е контролът по границите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
На килограм ли ще ги мерим жертвите. Като малък си участвал в Кой е по-по-най а ? Много ти е сбъркано мисленето.
41
2
 
18
 
! Отговори
История бг преди 8 години
На това, се казва дежавю. 1876 Батак 2015 Батак клан. Така ли е госпожо М. Балева?
40
6
 
4
 
! Отговори
doanonimen преди 8 години
До Анонимен ПОЛУДЕ ЛИ СТЕ АНОНИМЕН , АМРИКАНЦИТЕ БИЛИ ГО НАПРАВИЛИ МНОГО ПЛОСКО И ЕЛЕМНТАРНО!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Партизанка-велик си,с това женско име
38
2
 
1
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Алвеолното l и носовата гласна а нямат съответствия в българския език. Като цяло Батаклян и Батаклан са еднакво неточни.
37
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това стана защото се пуска всякаква *** на територията на Европа. Да сме толерантни, да сме еди какви си. Сега ще си сменяме профилните снимки и подобни глупости, а хората са ги разстреляли като прасета. Друг е въпроса, че за мен това са го организирали американците
36
3
 
9
 
! Отговори
Обикновените хора преди 8 години
48.Обикновените хора са съпричастни и към жертвите на руския самолет , и Париж. Но медиите и Лидерите на Европа и САЩ представят тероризма в Париж, малко под друг ъгъл !Обикновените хора страдат и са убити в Париж , не Оланд !Сега отново ще политизират във Виена отношенията - Сирия, И.Д, Франция , Русия , САЩ ......
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, как може да сравнявате трагедиите? Нямате ли срам?!?
34
3
 
15
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Тероризама има религия за последните 40години релугията на терористите е наричана ...ислям.... тази религия трябва да буде заличена
33
30
 
12
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
"В руския самолет бяха повече хора ...........защо за Франция света реве , а за руската трагедия .....карай ?"Защото Русия сама се докара до там всички да я мразят!
32
10
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Като нищо - Шарли не си поплюват.Те не са слугинаж на властта, като кремълските "медии" примерно.
31
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес "Шарли ебдо" с каква карикатура ще излезе на челната си страница? Аз имам предложение за тях, да нарисуват един петел с АК-47 в ауспуха!
30
6
 
34
 
! Отговори
<><> преди 8 години
В руския самолет бяха повече хора ...........защо за Франция света реве , а за руската трагедия .....карай ? Нали не сте забравили че Франция е една от тези "велики" държави , която с отворени обятия посрещаше терористите ? Нали се сещате че Путин каза че това е голяма грешка което се случва в Европа ? Ами давайте да ревем за саудитския крал дето сина му умря от инфаркт ли кво беше скоро !
29
1
 
26
 
! Отговори
ASd преди 8 години
нали претендират за толерантност, човешки права, етническо равенство, европейски ценности... сега ще си носят последствията... жалко че обикновените граждани трябва да плащат за всички
28
5
 
42
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Подобен вой се нададе и когато достойният българин Вълкан уби един от тези терористи ! Може ли подобна толерантност ? Границите ни се пазят от "макарови" пистолети ? Къде са автоматите ? България произвежда изключително добър брой Калашников ! Не може всичките автомати да са в ръцете на ИД ! Пиле не трябва да прехвръква без разрешение в тая държава бе , като от онова време !
27
0
 
54
 
! Отговори
ВЪЛКАН :) преди 8 години
ЕВРОПА Е ВИНОВНА ТРЯБВАШЕ ДА ЗАТВОРИ ВЪНШНИТЕ СИ ГРАНИЦИ И ДА ИМА СТРЕЛБА!!!!!!!!!
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ КЪДЕ ИМАТ ОРЪЖИЕ!!!!!!ЯВНО В РАНИЦИТЕ СИ СА МЪКНЕЛИ НЕ ПАСПОРТИТЕ СИ А ОРЪЖИЕ И ЕКСПЛОЗИВИ ЧАК ОТ СИРИЯ ГИ МЪКНАТ !!!!!!!!!
25
11
 
5
 
! Отговори
и аз анонимен преди 8 години
Франция е красива и уредена страна, заслугата за което си е на французите. И да има нещо да гние, както навсякъде, това е абсурдно! Убиецът си е убиец! Каквито и теории на консприрациите и провокации са се възприемат, някой е извършил безброй убийства! А други ги одобряват и възхваляват? Не знам какво да мисля, но да не се стигне до там да вкарват в лагери дори за думи, има и такива, които биха заслужили!
24
6
 
13
 
! Отговори
и аз анонимен преди 8 години
Като чета какви коментари има, видиотяването на народа е не по-малко опасно от ИД. Как можело да се убиват повече, изстрели в секунда, путинисти и т.н."малко били гътнали". Пази боже! Дори и да не съм вярващ! То какво значи религиозен вече? Да убиваш невинни хора, жени и младежи, молещи за милост, в концертна зала? А да коментираш по този начин? Какво значение има каква националност са жертвите? Потресен съм! Случайно съм ходил във Франция, изключително красива и уредена страна, приятна за живее
23
1
 
11
 
! Отговори
Глупи преди 8 години
Уважаеми министри, не си отваряйте устата въобще ! Никой не знае какви идеи имат за атаки, така че не бързайте с изявление. Че и без друго нищо добро не направихте, не бъдете по-глупави от това, което сте!