Братът на терористи: Ние сме нормално семейство

Шофьорът на 8-ия атентатор се изправя пред прокуратурата
Обновена: 16 ное 2015 21:57 | 16 ное 2015 21:55,
91
Братът на терористи: Ние сме нормално семейство
Снимка: Кадър SkyNews

Братът на двама от терористите, участвали в нападенията в Париж, даде пресконференция в Брюксел тази вечер.

Мохамед Абдеслам, който беше освободен по-рано днес, се появи на вратата на дома си в брюкселския квартал "Моленбеек" и разговаря за кратко с десетките журналисти, които го очакваха навън.

"Аз и моето семейство сме развълнувани от трагедията. Както и вие, научихме от телевизията и никога не съм и мислел, че братята ми са участвали в тези атаки. Почитаме жертвите и техните семейства, но вие трябва да разберете, че ние имаме майка, семейство. Въпреки всичко, те си остават нейни деца", заяви най-малкият от тримата Абдеслам.

Още по темата

Първородният – Брахим, бе идентифициран от френската полиция като един от атентаторите самоубийци от Париж, който се е взривил на улица "Волтер". За втория – Салах, се предполага, че е 8-ият терорист, който е успял да се измъкне невредим след атентатите.

Мохамед обясни, че родителите му са в шок и все още не са наясно какво точно се е случило. "Семейството ни е "нормално", "отворено" и "никога не е имало проблеми със закона", заяви той.

Арестуван в събота с още 6 души, днес той бе освободен. Според адвоката му той имал алиби за петък вечер, тъй като по време на атентатите в Париж, се е намирал в Лиеж – на около 100 км източно от Брюксел, където участвал в ремонта на бар.

"Работя в общината на "Моленбеек" и никога не съм имал проблеми със закона. Мнозина ме познават и знаят на какво съм способен и на какво не", каза още Мохамед Абдеслам.

Голямата полицейска операция за залавянето на Салах Абдеслам днес не се увенча с успех. Тя продължи 4 часа и завърши с атака срещу жилищна сграда в квартал "Моленбеек". Не е ясно и защо е атакувана имено къщата, която беше превзета ефектно през покрива от спецчастите, докато обитателите ѝ са стоели с вдигнати ръце по прозорците, държани на прицел от улицата.

Белгийското разследването се фокусира върху Салах Абдеслам, срещу когото вече е издадена международна заповед за арест. 26-годишният мъж бе описан от негова позната пред тв RTL като бонвиван, който обичал хубавия живот и забавленията. Не е известно да е работил след 2011 г., когато бил уволнен заради многобройни отсъствия от работа от трамвайното метро, където бил монтьор.

Белгийската федерална прокуратура повдигна обвинения за участие в терористична група на двама души, арестувани в събота в Брюксел.

Единият от тях е шофьорът на автомобила, с който се е прибрал след атентата в Париж Салах Абдеслам – най-издирваният човек в Европа в момента.

Абдеслам пътувал към Брюксел с още един човек, чиято роля е неизвестна и с шофьора, когато малко преди белгийската граница, автомобилът бил спрян от френски патрул. Шофьорът на колата е бил проверен и разпитан, а след това пуснат. Тримата продължили пътя си.

132-ма души загинаха при атентатите в Париж на 13 ноември. 352-ма бяха ранени, 90 от тях тежко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако имат малко акъл управляващите, ще приемат закон за екстрадиране на всички роднини на терористи и много бързо ще се реши проблема. Изобщо не му вярвам на тоя, че не бил наясно с какво се занимават братята му, нито че майка му не знаела. Напротив, сега цялата рода ще получи "обезщетение" от терористичната организация за това, че техен близък е умрял за каузата. Тия за незнанието да ги разправят на някой друг!!
51
2
 
17
 
! Отговори
бобо преди 8 години
*** моля ви се.Не така.Момчето е невинно.То изповядва най- миролюбивата религия на света.
50
0
 
7
 
! Отговори
sashko преди 8 години
До а ся деНезнам откъде си мислят тия 77 девици ***,ама това количество на девиците си ми говори за някаква форма на сводничество там горе.Не мислиш ли? ;-)
49
0
 
12
 
! Отговори
kiki преди 8 години
Tоя свят е напълно изпушил.От най-богатите до най-бедните.Бият се правят войни за пертол за, пари, за злато-просто АЛЧНОСТ.НА човек МУ СА ДОСТАТЪЧНИ МАЛКО ХРАНА ,ТОПЛИНА И ПОКРИВ НАД ГЛАВАТА. !!!!-КАКВО следва-С А М О У Н И Щ О Ж Е Н И Е
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бързо го пускате бе, имал алиби!Това не означава, че не е знаел и не е помагал да се подготвят нещата!Докато пипат с тези меки ръкавици и се правят на много хуманни полицаите, е такива "нормални" семейства ще ни изтребят до крак!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тоя е от умерената опозиция.Аман от лигавщини. На джихадистите трябва целите им семейства да бъдат заличавани. така рязко ще им спадне желаниято да правят зулуми.
46
2
 
4
 
! Отговори
дд преди 8 години
До Някой сиА какви са бе ?
45
0
 
1
 
! Отговори
Е па преди 8 години
До а ся деИ накрая ще се окаже, че не били девици ами матови и изпердашени амбреажи ... ще им сцепят кофата. А дано!
44
10
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
До а ся деЕй , мери си приказките "мюсли" ще казваш на майк...ти ***...ата.Ей заради такива като теб се получават тези атентати.Да си видял някъде, някой да пише за "храсти".
43
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Решението - установяване на всички роднини на терористите до трето коляно и изпращането им на "лагер" в Сибир!
42
0
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Е па прав е човекът-нормално семейство са си!Като за исля.мисти ....
41
3
 
27
 
! Отговори
а ся де преди 8 години
Да бе, всички *** сте нормални, няма нито един луд. Колко ли пъти предварително е репетирал тоя какво да казва? И кво ся- според тяхната религия-брата на тоя вече пие шербет, ограден от 77 девици. Само не ми е ясно откъде ги набавят тия девици в рая и това ли им е религията- само за девици да мислят и само това да очакват в рая? И така-на 1000 *** самоубийци се падат към 770 000 девици.На 1 милион-770 000 000.. Такова нещо наистина само някой "нормален" може да приеме за вярно !
40
3
 
23
 
! Отговори
DoKoga преди 8 години
Ама как така са го разпитали и пуснали? Тоя защо не е в затвора с цялото си семейство и всичката ***. Вкарвате го в ареста, пребивате го от бой и него и семейството му, и ще разберете къде е брат му. Или какво вервате му на тоя че той нищо не знае и нищо общо няма? Момчета няма да стане с добро тая работа, не разбирате ли че тия са фанатици и убийци? Те нямат нашата ценността система. Могат само с агресия и нападение да бъдат победени, иначе ще продължат да ни избиват като агнета!
39
5
 
39
 
! Отговори
1 преди 8 години
Фюрера нямаше да го пита. Представяте ли си как нормалните мюсюлмани ни се смеят? За тях е въпрос на чест да излъжеш неверник. А ние сме едно изчезващо стадо ***.
38
1
 
9
 
! Отговори
х преди 8 години
Тия вече по ушите ги разпознавам вече.Неа да лъжеш ей!
37
1
 
15
 
! Отговори
хит преди 8 години
Да ви прилича на шокиран? Дава си интервю човека с напълнена банкова сметка,,,
36
0
 
47
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Няма как да не се съглася с него. Това се е едно нормално мислиманско семейство!
35
1
 
24
 
! Отговори
baihui преди 8 години
o-- da !vie ste edno savsem "normalno" islamsko semeistvo kakto kazva DPS -"tova e harakterno za nashia etnos"
34
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са все така - нормални всички(това ще кажат). Но, нещата са си май съвсем други. Нещо ми издишат мюслюманите с тия приказки.
33
3
 
43
 
! Отговори
copy paste :) преди 8 години
Петък вечер.Разговор в нормално ислямистко семейство.Бащата се кара на децата:-Аз за това ли обесих майка ви,бе? За да се люлеете на нея!?Взима автомата и отива да разтоварва от стреса.