Втори сириец с паспорт от атентатите

Сръбските власти намерили още един Ахмад Алмохамад - в Прешeво
17 ное 2015 14:51,
12
Втори сириец с паспорт от атентатите
Снимка: Reuters

Сръбските власти са задържали човек, който притежава същия сирийски паспорт като този, намерен до един от тримата камикадзета край парижкия стадион "Стад дьо Франс" в петък, пише британският "Гардиън".

Всички данни от документа, включително името, били идентични, само снимката била различна.

Според сръбските власти и двата документа са фалшиви. Те били подправени в близост до турската граница със Сирия.

След атентатите в Париж френската полиция съобщи за намирането на паспорт на името на Ахмад Алмохамад (25), но човешките останки до него. Вчера френското разследване потвърди, че пръстовите отпечатъци, оставени при влизането му в ЕС и тези на останките съвпадат.

В събота в бежанския център Прешево е установен друг човек, използващ паспорт със същите данни, пише сръбският вестник "Блиц".

След като се регистрирал в Гърция на 3 октомври, Алмохамад е представил паспорта си в Прешево на 7 октомври, а на следващия ден - в хърватския град Опатовац. Шест часа по-късно той минал през Унгария, а след това и през Австрия. Приносителят на документа е поискал бежански статут в Сърбия.

Френското разследване досега е идентифицирало останките на 5-има от терористите от Париж – четирима с френско гражданство и сириецът Алмохамад. Двама не са назовани, а 8-ият, също французин, живеещ в Белгия – се издирва.

След откриването на паспорта шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова да не се бъркат бежанците с имигрантите. Той заяви, че човекът, взривил се в Париж, не е искал закрила, а е престъпник, нарушаващ процедурите. Мнозина европейски лидери призоваха да не се прави връзка между хората, търсещи убежище и терористите. Други, сред които Полша и Словакия, заявиха, че няма да приемат повече бежанци по споразумението за презаселване на 160 000 души, след случилото се във френската столица. В петък предстои извънредно заседание на вътрешните министри от ЕС, които ще обсъждат мерките за сигурност и бежанската криза в Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Християнка преди 8 години
Самовзривил се атенататор, разбира се, само ПАСПОРТЪТ е оцелял xD за да разбере светът, че е на религиозна основна, а не заради ФАЩ, хахаха. СлучаЕНоС?! Аз мисля че не.!_
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕРОРИСТИТЕ И "БЕЖАНЦИТЕ" Е, ЧЕ ВТОРИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ДОСТЪП ДО ОРЪЖИЕ, А КОГАТО ТОВА СТАНЕ, САМО СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ СЕИРА НА ЕС!!!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разликата между терористите и тези които търсят убежище е само една. - Вторите все още не са станали терористи. В Европа ще имат достатъчно време да стъпят здраво на крака преди да станат терористи. Ако те не успеят да станат терористи, техните деца и внуци ще го направят.
6
1
 
13
 
! Отговори
Кокалчо преди 8 години
Ама как плющят тия паспорти като деветки спатии
5
2
 
17
 
! Отговори
30 000 преди 8 години
30 000 европейци се бият на страната на ИД в Ирак и Сирия. 11 000 обучени от пентагона, по собствен доклад пред сената в САЩ, от които само 6 са останали да се бият за умерената опозиция. Косвено Обама е организирал и финансирал атентата в Париж.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да отсеем люспите от тюрлюгювеча
3
1
 
18
 
! Отговори
Откъде преди 8 години
Откъде разбраха, че е сириец, като паспорта му е фалшив. Нали казаха, че всички говорели перфектен френски. Пак ли ни правят на балъци. След дезинформацията с фашистка Украйна, не вярвам повече на сегашните евромутри.
2
1
 
8
 
! Отговори
ЦРУ, ЦРУ, ЦРУ преди 8 години
пише на челото му. Нъл Тъй бе МакКейн ТИКВОВ
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На челото не му пише, икономически емигрант ли е, бежанец или джихадист! Така че... покрай сухото ще гори и мокрото.