20 души вероятно са замесени в атентатите в Париж

Зад терористичните атаки стои мащабен заговор, заяви US конгресмен
18 ное 2015 08:54, Елка Василева
7
20 души вероятно са замесени в атентатите в Париж
Снимка: Reuters

Зад терористичните атаки в Париж стои мащабен заговор, в който може да са въвлечени най-малко 20 души, заяви Майкъл Маккоул, председател на комисията по национална сигурност на Камарата на представителите на американския Конгрес, цитиран от ТАСС.

"Ние смятаме, че става дума за по-голяма мрежа от заговорници", с далеч повече участници, заяви Маккоул в интервю за Си Ен Ен.

Той добави, че в нападенията във френската столица са участвали най-малко 20 души, но не можа да съобщи точния им брой.

Според сенатора Ричард Бър, председател на комисията за разузнаване в Сената, много вероятно е нападенията да са били ръководени, а не просто вдъхновени, от "Ислямска държава" в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви също, че не изключва възможността организаторите на нападенията да са използвали шифровани съобщения, за да комуникират помежду си.

На 13 ноември вечерта серия от атентати беше извършена в Париж и предградието Сен Дени, при които загинаха 132 души и над 350 бяха ранени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Тоя конгресмен откъде черпи информация?Дали не е от извора?Мамини сладки чифутчета...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо сега а не преди това ! Защо ЦРУ не знаеше за атентата или просто си траеше защото те го организират.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НаблюдателГрамотен съм дотолкова, че да съм способен да разшифровам абревиатурата ИДИЛ - Ислямска държава в Ирак и Леванта. Вие твърдите, че седалището в Ракка е по-важно? Не е риторика. Въпросът е принципиален.
3
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До Анонимен3 Ако се ограмотите географски и геополитически ще знаете, че Сирия и Ирак са с обща граница и седалището на ИДИЛ е на територията на Сирия с главен град Ракка.Само се упражнявате в риторика.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"са били ръководени, а не просто вдъхновени, от "Ислямска държава" в Сирия"=========Е това вече е чиста проба манипулация. Защо да е "Ислямска държава" в Сирия? Как точно установи, че е сирийската "Ислямска държава", а не е иракската, а? "Ислямска държава" да не е само в Сирия? Сърбят ви ръцете да влезете в Сирия и да убиете Асад. Кажете си направо.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мащабен заговор е - няма как. Щеше да бъде смешно да ни карате да повярваме, че 7-8 двадесет годишни са организирали и изпълнили такъв пъклен план.