Спипаха 8 предполагаеми джихадисти в Турция

Искали да влязат в Германия, представяйки се за бежанци
18 ное 2015 14:07,
14
Спипаха 8 предполагаеми джихадисти в Турция
Снимка: Архив Reuters

Осем предполагаеми бойци на Ислямска държава са били задържани на истанбулското летище "Ататюрк". Заподозрените са имали планове да влязат незаконно в Германия, съобщава турският вестник "Хюриет".

Според източници от службите за сигурност осем души са пристигнали на летище Ататюрк в Истанбул от Казабланка с "туристически цели". Твърдели, че имат хотелски резервации.

Въпреки това служителите на службите за сигурност разпитали заподозрените и ги индентифицирали. Оказало се, че групата няма никакви хотелски резервации.

Също така в един човек от групата била намерена карта с начертан маршрут до Германия за транзитно преминаване през Гърция, Сърбия и Унгария. Заподозрените възнамерявали да влязат в Германия нелегално, представяйки се за бежанци.

Разследването на заловените продължава.

Според докладите 800 души са били депортирани до момента, а на други 200 души е било отказано влизането в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде толерастите сега да обяснят защо убийците влизат в Германия, която никого не напада, не участва в никакви военни конфликти и приюти 1 милион араби? Разберете, това не са хора; те не разбират думата 'бежанец', 'благодарност', за тях няма морални категории, това не е акт на отмъщение. Това е раково образувание, което трябва да се реже до кокал!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До rmМда... вътрешния министър на Германия ей сега ще ти звънне да ти се обяснява лично. И след това на останалите *** от махалата.
3
0
 
7
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Ето такива трябва да бъдат убивани на място , а не разследвани че пускани пак или 1-2 год затвор .....и после какво ? ще продава фъстъци ли ?
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали планове да влязат незаконно.А останалите близо 1 милион законно ли са влязли?!
1
1
 
26
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Разгеле, и турците взеха да ги спират и арестуват тези из*оди.